5 idei pentru o casă mai organizată în 2018

Anul ce vine îmi propun să fiu mai organizată. Și în muncă, și în viață, și în casă. Cum nu aș vrea să mă lansez în sfaturi pe alte planuri decât cele la care mă pricep, vă arăt câteva idei pentru o organizare rapidă a casei. Nu presupune prea multe schimbări, ci mai degrabă cteva ajustări care vă vor face viața mai simplă. 

Organizare în living

Dacă îți place să citești sau poate colecționezi suveniruri, atunci ai nevoie de un spațiu de expunere dedicat. Organizează totul pe câteva rafturi simple, poți renunța fără regrete la bibliotecile greoaie. Poți pune alături un fotoliu confortabil sau un pouf simpatic. Important este să creezi un spațiu cosy, dar în același timp, iată cât de organizat pare.

De unde poți lua rafturi:

Oragnizare în dressing/dormitor

Statistic, cei mai mulți avem dulapul cu haine în dormitor. Sau pe un hol. Dar o idee pentru a economisi timp dimineața este să ai un stander în dormitor pe care îți poți organiza hainele pentru a doua zi de exemplu. Poți chiar planifica două-trei ținute, astfel încât să scapi de grijă, indiferent de cum va fi vremea dimineața sau de apariția vreunei ședințe nerevăzute.

Încă un lucru important în dormitor. Îți poți organiza pernele, pledurile sau revistele așa:

organizare casa

De unde putem cumpăra cele necesare și cât costă:

Organizare pentru biroul de acasă

Dacă obișnuiești să lucrezi de acasă, atunci ai nevoie de un spațiu de lucru dedicat și… organizat. E adevărat că parte din creativitate stă în haos, însă nu și atunci când haosul te face să ratezi un deadline important pentru că nu mai găsești post-itul cu informațiile necesare. Așa că n-ar strica să ai un spațiu unde să îți poți desfășura activitatea cam așa:

organizarea casei

Poți procura chestii faine de birou de aici:

Organizare în baie

Poate că ți se pare că nu e nimic de organizat în baie, dar nu e chiar așa. Iată ce simplu este să creezi un spațiu organizat și relaxat. Și credeți-mă că se simte când faci o baie relaxantă și ai totul la îndemână.

Câteva sugestii de la Ikea (cu un preț excelent) pentru a obține efectul de mai sus:

Organizare în bucătărie

Bucătăria cred că este locul meu preferat din casă. Doar că la casa asta nu prea am parte de ea deoarece este cam mică și nicio șansă să fim toți trei în același timp în bucătărie. Dar ce pot spune cu certitudine este că o bucătărie bine organizată este o bucătărie în care te simți bine.

Iată câteva chestii faine pentru a păstra ordinea în bucătărie:

PS: Pe suportul de ustensile de bucătărie poți lăsa mesaje, în timp ce grădina de apartament te va ajuta să dai o aromă fresh mâncărurilor tale. Să nu uităm de sistemul de organizare Albe de la UbiKubi, care este genial.

Acestea sunt câteva idei, însă dacă simți că ai nevoie de un make-over al întregii case, îți recomand să iei legătura cu un specialist. Diana Mihăilă este primul professional organizer cu diplomă din România și o găsești aici.

Dacă ți-a plăcut acest articol, atunci îți recomand și:

Kids Room: Organizare la îndemâna tuturor

For the love of shoes! Idei pentru organizarea pantofilor

Organizare in bucatarie: 5 ponturi

24 thoughts on “5 idei pentru o casă mai organizată în 2018

  1. O casă cu aât e mai organizată, cu atât ai mai puțină bătaie de cap.l Eu sunt organizată din fire și îmi place ca toate lucrurile să fie la locul lor. Nu ies din casă dacă nu e totul aranjat, obsesie veche!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *