MindTheGap – brandul care pune România pe harta designului de interior

Nu te-ai aştepta ca în magazine londoneze de top să găseşti tapet sau tablouri Made in Romania, nu-i aşa? Ei bine, nu doar acolo, ci în 26 de ţări, MindTheGap pune România pe harta designului de interior. Calitate, seriozitate, inovaţie. Sună prea laudativ? Poate că sunt subiectivă, dar nu greşesc cu nimic. Aşa că hai să vă povestesc despre acest brand, născut la Târgu Mureş.

În urmă cu fix un an, la BIFE-SIM, îl cunoşteam pe Ştefan Ormenişan. Era o prezenţă atipică faţă de zecile de reprezentanţi cu care vorbisem deja, plictisiţi parcă şi de mobila pe care o aduseseră în faţa publicului, dar şi de public. Duminică, în ultima zi de târg, Ştefan era super-entuziasmat să povestească despre brandul său. Mi-a spus sincer că nu mai are cataloage să îmi ofere, pentru că nu au venit suficient de pregătiţi. Abia lansaseră brandul în România, deşi aveau deja experienţă serioasă în străinătate. Ştefan pare un puşti. Dar nu e deloc aşa. El e mintea creativă din spatele MindTheGap.

Mind the Gap Stefan Ormenisan

Anul acesta, l-am reîntâlnit la BIFE-SIM. Aveau acelaşi stand (adică acelaşi loc), dar parcă de 10 ori mai fain. Îţi sărea în ochi. Un brand care îşi continuă drumul, care uimeşte prin trăsăturile sale contemporane. Ancorat în tendinţe, dar în acelaşi timp original. De data aceasta, Ştefan avea cataloage. O mulţime, mai ales că a şi lansat două colecţii noi, la Maison et Objet (da, da, la Paris). Una de abajururi, alta de tablouri. Ambele continuând linia lansată prin colecţia de tapet. Cum la ei în stand m-am simţit şi de data aceasta ca într-o cafenea, unde m-am întâlnit cu prieteni dragi, am stat de vorbă cu Ştefan despre ce este Mind the Gap. Şi ce vrea să devină. Iată ce a ieşit:

Cum a apărut ideea Mind the Gap şi cum aţi ales numele, foarte “British” de altfel?
Ştefan Ormenişan: MINDTHEGAP a aparut la finele lui 2015. Aveam deja experienta in productia de tablouri cand am decis sa ne infiintam un brand propriu. Lucram pentru marci internationale importante, dar produceam doar private label. Le ofeream produse de calitate superioara, de multe ori si designul, iar ei veneau sa se inspire din produsele noi pe care le nascoceam. Numele a fost de fapt o simpla asociere intre GAP (compania din spatele brandului se numeste GLOBAL ART PRODUCTION) si celebrul MIND THE GAP britanic. A fost o gaselnita fericita pentru ca este un nume usor de retinut si international, dar si pentru ca ne reprezinta foarte bine in sensul spiritului liber si a creativitatii deloc comune.

Mind the Gap

MindTheGap spune poveşti pline de tâlc

Cum alegeţi designul pentru fiecare colecţie?
Procesul de creatie este partea cea mai frumoasa. Construim povesti, teme care ne inspira si care ne trezesc simturile. Apoi incercam sa populam cu design-uri fiecare poveste si in final decidem ce intra in noua colectie. Sigur, incercam sa cream acel mix eclectic cu care se confunda MINDTHEGAP si sa oferim mai multe stiluri, mai multe designuri, tocmai pentru ca fiecare dintre noi e diferit si isi doreste altceva. Sunt mai multe elemente care le luam in calcul cand alegem design-urile noi, insa in final fiecare creatie trebuie sa se confunde cu spiritul liber pe care il exprimam.

Cum sunt noile colecţii, de abajururi şi de tablouri?
In toamna acestui an am lansat o noua colectie de tapet cu 113 noi designuri  o editie limitata de tablouri premium si prima gama de corpuri de iluminat. Toate concepute si realizate in fabrica MINDTHEGAP. Exista o cerere continua pe piata externa de produse noi, de designuri quirky cum spun englezii, de experiente diferite. Iar succesul avut cu tapetul ne motiveaza sa nu ramanem la acelasi nivel mai ales ca avem o pofta continua de a crea, de a evolua.

Care este modelul preferat din colecţiile de până acum?
Iarasi o intrebare dificila:) Pentru mine Louvre este un tapet autentic si cu personalitate. Colegul meu, Victor, prefera Vintage Patents. Din colectia noua probabil ca e Athena.

Mind the Gap

Care a fost cel mai dificil lucru până acum?
Sa punem un brand romanesc pe rafturile magazinelor de lux din Occident. Tara noastra nu exista pe aceasta harta a tarilor care dau branduri importante, in orice domeniu vorbim. Suntem asociati cu munca ieftina, cu lohnul, cu productia de serie private label, dar niciodata cu marci proprii. A fost si este in continuare o munca asiduua sa convingem potentialii clienti de calitatea si seriozitatea produselor noastre.

Mind the Gap

Care este piaţa MindTheGap?
Livram produse de calitate superioara, dar la preturi oneste. Apoi, am preferat intotdeauna sa ne definim brandul prin produse de calitate superioara, materiale si texturi naturale. Luxul e definit de multe ori prin preturi exorbitante si mult glossy, dar nu neaparat si prin calitate sau confort. Noi ne gandim si la confort, dar si la creativitatea si relaxarea de care avem nevoie in viata cotidiana.

Mind the Gap

Dacă ar fi să schimbaţi un lucru la Mind the Gap, ce aţi schimba?
E o intrebare nu tocmai usoara 🙂 Probabil ca as lansa mai repede brandul si acest business. Nimic altceva. Poate ne-am concentrat prea mult pe productie si am decis putin tarziu sa iesim in piata cu colectiile proprii.

Care sunt planurile Mind the Gap pentru următorul an?
Ne-am propus sa consolidam colectiile actuale, dar si sa dezvoltam o colectie de accesorii premium. De asemenea, exista un proiect interesant in zona de textile pe care l-am amanat pentru anul viitor. Succesul designurilor din colectiile de tapet au adus cu sine cereri pentru textile si avem in plan sa ne dezvoltam si in aceasta zona.

Mind the gap

Vă promit că aceasta nu este ultima dată când veţi auzi de MindTheGap. Cu siguranţă Ştefan şi Victor vor ajunge chiar mai cunoscuţi decât acum, când produsele lor ajung în 26 de ţări. Iar când vreţi să schimbaţi ceva în casă, apelaţi cu încredere la ei. Cu siguranţă veţi găsi lucruri interesante, care vă vor lumina casa.

Ce spuneţi despre acest brand? Merită să se regăsească în magazinele de profil din toată lumea? 

 

33 thoughts on “MindTheGap – brandul care pune România pe harta designului de interior

  1. Imi plac oamenii care spun povesti si apoi le infaptuiesc, nu raman doar la stadiul de vis. Orice lucru cat de mic are povestea lui care-l distinge de restul din jur, poate este data de cel care l-a creat, cel care l-a visat sau cel care l-a asteptat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *