obiecte de decor

Cum să păstrezi amintiri despre copilul tău

Ai cu siguranță o mulțime de hăinuțe rămase mici, primele piese Lego sau colecția de dinozauri. Sunt multe, copilul nu se mai joacă cu ele, însă parcă nu te lasă inima să le arunci. Iată câteva idei simple de pus în practică despre cum poți crea obiecte de decor cu lucrurile preferate ale copilului tău.

Transformă jucăriile

De departe, aceasta este preferata mea! Practic, o colecție de dinozauri este vosită cu un spray auriu și apoi toate figurinele lipite în această ramă, pe care o puteți găsi la IKEA sau Pepco. Spray-ul îl găsiți la Dedeman, Hornback, BricoDepot sau online, eu am găsit pe eMAG. E de efect și, chiar dacă puștiul vostru nu ar vrea un astfel de tablou în camera lui, îl puteți plasa oriunde. Eu aș înveseli un hol lung sau bucătăria cu el.

Tot în aceeași idee, puteți transforma câteva piese Lego rătăcite într-un tablou simpatic:

obiecte de decor

Haine mici – obiecte de decor de efect

Tot tablourile sunt soluția și pentru primele haine ale copilului. Fie că vorbim de cele cu care l-ați adus de la maternintate sau l-ați botezat, acestea pot deveni piese de decor tare simpatice în casa voastră. Aveți mai jos câteva exemple simpatice, pe care le-am ales tocmai pentru că sunt și foarte elegante.

Specială mi se pare și această ramă vintage care păstrează primii conduri ai prințesei.

Amprenta familiei

La botezul micului Dragon i-am rugat pe invitați să-și lase amprentele plângă ale lui, pe potpouri-ul unei rame foto luate din Ikea. Foarte fain a ieșit. Dar puteți să faceți acest lucru într-o mulțime de variante. Mai jos e una dintre ele:

Haine și jucării – alte obiecte de decor

Primul pluș al copilului poate fi un obiect de decor tare fain, ca mai jos. Apoi ai mai putea transforma hainele mici într-o păturică plină de amintiri. Sau șosetele preferate, într-un pluș. Și tot așa. Nu-i așa că nu te-ai gândit că poate fi atât de simplu?

obiecte de decor

Amintiri încorporate în designul casei

În aceeași idee, poți crea nu doar obiecte de decor originale, ci și spații întregi. De exemplu, poți imortaliza cele mai importante momente din viața familiei și marca cu ajutorul unor ceasuri de perete. Ca aici:

Saaaaauuuu, varianta mea preferată: acest scrabble cu numele mebrilor familiei. Nu e nevoie să le cumpărați gata, le puteți face singuri. I know we will! 

obiecte de decor

Amintiri în borcan

Puțin diferit, dar tot în aceeași idee, puteți păstra amintiri de la prima excursie la mare de exemplu, într-un borcan care poate deveni astfel obiect de decor. Cam așa:

Dacă ți-a plăcut acest articol, atunci poate ai vrea să citești și:

Cum să transformi camera copilului într-un loc magic

5 idei pentru camera unui copil fericit

Cum amenajezi un apartament de două camere ca să ai mai mult spaţiu

Și, desigur, sharing is caring!

16 thoughts on “Cum să păstrezi amintiri despre copilul tău

  1. Doamne cat de frumos si cate idei frumoase, creative. Abia astept sa i fac si eu fetitei mele <3 Multumesc mult pt articol, mi a placut foarte mult!

  2. Imi plac mult aceste idei, mai am si eu cateva, abia astept sa avem si noi copil sa punem in aplicare tot ce am citit la tine.
    Imi place mult ideea cu tablouri cu hainele mici si cu jucariile de plus!
    Felicitari pentru articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *