5 idei pentru camera unui copil fericit

Când amenajezi camera copilului trebuie să te gândeşti la o mulţime de lucruri. Da, da, nu e vorba doar de mobilier. Totul contează. Cromatica, mobilierul accesibil, zonele de joacă, felul în care organizezi totul, de la jucării la haine. Decoraţiunile, pereţii, lumina şi ele joacă un rol important. Dacă toate acestea vor fi făcute la întâmplare, este posibil ca micuţul sau micuţa ta să prefere tot camera voastră pentru a-şi petrece timpul. Iar ideea de la care am pornit este de a-i amenaja un spaţiu special, nu-i aşa? Iată şi câteva idei pentru o cameră de copil fericit:

  1. Spaţii de joacă

Nu cred că pot sublinia suficient cât de important este să aibă spaţiu de desfăşurare. Asta poate însemna să aibă loc pentru a desena sau pur şi simplu să-şi întindă toate (mă rog, mare parte) jucăriile.

2. Jucării organizate

Cred că partea aceasta mai degrabă este dedicată părinţilor. Pe de altă parte, dacă spaţiul de joacă este organizat, cel mic se va obişnui mult mai uşor să îşi pună jucăriile la loc odată ce joaca s-a terminat. Un copil fericit are acces mereu la cărţi, la maşinuţele preferate, la păpuşi sau la cutiile cu puzzle. Uite cât de simplu este să organizezi spaţiul astfel încât totul să-i rămână la îndemână.

3. Hainele copilului, accesibile şi lui

Am multe cunoştinţe care se plâng că copiii lor sunt foarte împrăştiaţi când vine vorba de dulapul cu haine. Sau că, în cazul celor mici, fiecare îmbrăcat este o aventură. Am descoperit cu micul dragon o soluţie simplă. Deşi nu este câtuşi de puţin interesat (încă) de ce haine îi dau, este mult mai receptiv când îi spun să îşi aducă singur hăinuţele. Sau să le punem la loc. Sunt la îndemână, aşa că îşi poate alege singur ce vrea să poarte, dar sunt şi bine repartizate, astfel încât ştie deja la doi ani care este sertarul cu pampers şi pijamale, care este sertarul cu pantaloni şi care este cel cu bluze. Mai jos am strâns şi câteva idei simpatice de a „integra” dulapul şi îmbrăcatul în viaţa de zi cu zi. Preferatele mele sunt comodele cu sertare personalizate. Poţi folosi stickere sau cretă şi vopsea specială.

copil fericit

4. Un loc liniştit pentru un copil fericit

Abia aştept să-i amenajăm camera lui D. Avem în plan şi un loc liniştit, retras, intim, pentru a citi sau a se juca în linişte. Cam aşa adică:

5. Spaţiu pentru copil în camera de zi

Livingul, sufrageria noastră clasică este spaţiul unde întreaga familie se întâlneşte. De aceea, nu trebuie să fiţi surprinşi când cel mic îşi va dori să petreacă şi el timp cu voi. Aşa că, în loc să strângeţi zi de zi jucăriile după el sau să îl trimiteţi în camera lui, mai bine îi creaţi un spaţiu. Cam aşa:

copil fericit camera copilului

Cum arată camera copilului tău? 

13 thoughts on “5 idei pentru camera unui copil fericit

  1. ah, cat de frumoase-s toate ideile!
    eu am ramas c un complex: niciodata nu am avut camera mea, avand apartament doar cu doua camere..am stat cu sora mea, in sufragerie. care a fost si e amenajata ca o sufragerie.. doar ca cu doua paturi :))
    si visul meu e sa imi cumpar apartament, in care sa am si o camera doar a mea, pe care sa mi o amenajez cum vreau <3
    de copii, nu e cazul

  2. Astea da camere de vis! Si eu inceput sa decorez noul apartament si tot incerc sa-l fac sa devina similar celor prezentate in imaginile de mai sus. Pacat ca la noi nu se gasesc asa multe decoratiuni faine

  3. Foarte ingenioase ideile astea de amenajare si depozitare pentru camera copilului! Pana luna asta n-aveam nicio treaba cu Pinterest-ul dar in septembrie am recuperat cat pentru toata viata! :)) Acum intru de cateva ori pe zi in aplicatie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *