IKEA Popas Urban, la fix, în centrul Bucureştiului

Azi, aşa o zi frumoasă, cu soare, numai bună de lenevit mângâiat de raze. Şi ca să fie settingul perfect, am mers în vizită la Popasul Urban deschis de IKEA la Victoria 46. Şi tare bine a fost! 

Ce găsim la IKEA Popas Urban? În primul rând, totul este amenajat ca o cafenea/casă normală cu cameră de joacă/living/bucătărie open space etc. Şi un televizor uriaş a cărui telecomandă a rătăcit-o D. pe la parter. Este cosy, dar la asta mă aşteptam oricum, fiind vorba de Ikea.

Este un spaţiu unde poţi sta să citeşti, mai ales că lumina e perfectă, poţi sta la o cafea (din partea casei), poţi lucra în linişte (internet wireless asigurat), poţi avea o întâlnire de business şi nu numai… Dar pentru mine, ca părinte, acest spaţiu mai are un avantaj important: pot bea o cafea, cu tatăl copilului sau cu o prietenă, în timp ce D. se joacă nestingherit în camera special amenajată. Cum recunoaşte parte din jucării (dacă-mi spune cineva că nu are jucării Ikea acasă nu-l cred), se simte în largul lui. Deci este perfect pentru a-ţi găsi o oră de răgaz. Sau măcar jumătate.

(După cum vă spuneam, D. s-a distrat)

D. este mic, însă pentru cei care au copii mai mari, în spaţiul amenajat de Ikea se vor organiza până la sfârşitul lunii martie o mulţime de ateliere interesante. Uite aici programul:

Ateliere pentru copii:

Sâmbăta și duminica sunt zilele în care copiii învață și își explorează creativitatea între 12:30 – 15:30. Înscrierile se fac în săptămâna evenimentului prin formularul dedicat membrilor IKEA FAMILY, iar evenimentele sunt:

 • 25 – 26 februarie: Atelier de mărțișoare
 • 4 – 5 martie: Atelier de confecționat felicitări și flori pentru Ziua Mamei
 • 12 martie: Festivalul florilor – atelier de confecționat accesorii în formă de floare și face painting cu flori.
 • 18 martie: Teatru interactiv în care copiii vor recrea piesa Hänsel și Gretel alături de echipa de actori.
 • 19 martie: Atelier de ziua Pământului cu tema: Călătorie din centrul Pământului până la Curcubeu.
 • 25 martie: Atelier de artă reciclată
 • 26 martie: Teatru de păpuși despre mediul înconjurător

Daaaaarrrr! Nu doar copiii au parte de distracţie în Popasul Urban de lângă Teatrul Odeon, ci şi adulţii. Iată şi programul pentru cei „mari”:

Seri de film suedez

În fiecare marți, IKEA organizează alături de Ambasada Suediei seara de film suedez. Intrarea este liberă, iar filmele pregătite sunt:

 • 28 februarie: Stockholm Stories
 • 7 martie: The Ice Dragon
 • 14 martie: Trespassing Bergman
 • 21 martie: Short Films for Children/We Are the Best!
 • 28 martie: Bikes vs. Cars

8 martie este ziua femeilor

De 8 martie, IKEA® POPAS URBAN găzduiește o seară a fetelor. 60 de norocoase vor putea să participe la un concert special alături de cea mai bună prietenă. VUNK va cânta 60 de minute pentru 60 de fete speciale, în spațiul prietenos din IKEA® POPAS URBAN. Primele înscrieri înregistrate după trimiterea invitației IKEA FAMILY din acea săptămână vor fi câștigătoare.

Săptămâna suedeză

Ambasada Suediei va organiza activități și evenimente dedicate iubitorilor culturii suedeze în perioada 13 – 17 martie. Cursuri de limbă și cultură, concursuri de trivia cu premii și o Fika în care vom discuta despre literatura suedeză sunt momentele cheie ale săptămânii.

(Notă: Această imagine reprezintă unul dintre colţurile mele preferate)

Ziua Pământului

Pe 19 martie stingem lumina timp de o oră, însă invităm toți trecătorii să „poposească” pe Calea Victoriei 46. We Singing Colors va oferi primul concert cu lumina stinsă. Am pregătit lanterne, lămpi cu baterii și multă energie pozitivă.

Săptămâna aniversară

Pe 21 martie, IKEA împlinește 10 ani în România. Un motiv perfect de sărbătoare. Începem pregătirea cu o petrecere în pijamale în IKEA® POPAS URBAN pe 18 martie și continuăm săptămâna cu o mulțime de surprize în „popas” și nu numai.

Săptămâna sustenabilității

Grija față de mediul înconjurător începe de la fiecare dintre noi și din gesturile simple pe care le facem acasă. În săptămâna 25 – 29 martie, fiecare zi înseamnă povești și ateliere despre gesturi noi pentru mediu. Vizitatorii vor învăța cum să crească legume folosind cotoarele plantelor pe care le aruncă de obicei, cum să recicleze mai simplu și cum să își organizeze locuința pentru a consuma cât mai puțin.

Programul activităților va fi actualizat pe www.IKEA.ro. Intrarea este gratuită, iar anumite evenimente for fi anunțate pentru înscrierea prin formularul IKEA FAMILY.

Şi dacă te inspiră spaţiul, poţi comanda orice îţi doreşti, online, chiar din magazin.

Ajungi uşor aici, e chiar pe Calea Victoriei:

Ikea Popas Urban

Fotografii: Mircea Ratte via ThePractice MSL Group

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *