Ioana Dodan. Arhitect. De brand personal. De business.

Business Therapy - DesignTherapy

Tu ce culoare ești? Dar formă? Nu te-ai gândi că, atunci când te duci să-ți faci niște fotografii de business sau pentru profilul de LinkedIn, așa poate începe conversația cu fotograful tău. Doar că Ioana Dodan nu e fotograf. Ioana Dodan este arhitect de brand personal. Ce înseamnă asta și de ce este un ajutor important în orice business? Well, despre asta am discutat cu Ioana câteva ore, la un prosecco, într-o dimineață ploioasă și vă povestesc și vouă mai jos.

Undeva pe o străduță frumoasă, într-o casă cu istorie, la etajul 1, este Fab Squad Studio. Unii ar zice că e un studio foto. Alții că e un studio de arhitectură. De fapt este un mixt.

Fab Squad Studio este un studio de arhitectură de brand. Iar aici putem vorbi fie de brand personal, fie de business. Ioana, care este la bază arhitect, a învățat să construiască branduri – mai ales personale – intuitiv, plecând de la cum a proiectat clădiri, în Shanghai, unde a lucrat câțiva ani buni după absolvirea facultății. 

Ioana spune că singurul lucru perfect la ea este acest cerc. Iar ceea ce promovează este tocmai acceptarea imperfecțiunii noastre. Ceea ce ne face perfecți.

Pe mâna cui te dai

Ioana este genul de persoană pe care sari să o îmbrățișezi deși e prima dată când vă vedeți. Ioana este genul de persoană care te întreabă ce culoare ești, ce formă ești, care preferă să facă singură make-up-ul celor pe care îi fotografiază pentru a crea o legătură intimă cu aceștia.

Și știi ce mai face Ioana? Ioana pozează zâmbetul ochilor și acele detalii pe care tu le urăști la tine ca să-ți arate că, de fapt, nu are ce să nu-ți placă. O întâlnire cu Ioana este o întâlnire motivațională, inspirațională, de coaching. Fără să vrea sau să știe poate, Ioana face business therapy. Probabil aici am făcut noi click.

Toate aceste detalii, care poate nu interesează un manager de HR dintr-o corporație la prima vedere, fac însă parte din ceea ce-ți oferă această arhitectură de brand personal.

Ioana te ajută să vezi cine ești, cum ești și cum vrei să te prezinți lumii. Plecând (sau terminând, căci întreaga experiență este una circulară – e și aici un catch, dar îl veți descoperi dacă o vizitați) de la fotografia cu care te prezinți pe rețelele pe care ești activ, culorile folosite, tipul de postări, fonturi, cum îți alcătuiești manualul de brand și multe alte detalii. 

Ce se întâmplă la Fab Squad Studio

Fiecare proiect al Ioanei este tratat cu seriozitatea unui proiect de arhitectură. Ioana zâmbește, te face să te simți bine, îți oferă un pahar de prosecco, însă dincolo de această atitudine easy going, ea lucrează deja la imaginea ta, la brandul tău. Ce urmărește? Să definească și să sublinieze stilul tău, atuurile tale. Să găsească liantul între tine și brandul tău personal sau între tine și businessul tău. Pentru că, mai ales în aceste vremuri tulburi și imprevizibile, persoana din spatele unui brand este cea care vinde.

Pentru a atinge aceste obiective, se folosește de fotografie, dar și de design grafic, de make-up, dar și de sfântul Google. Pentru că Ioana Dodan se documentează serios înainte de a începe să lucreze la imaginea ta, inclusiv punându-ți ție (și prin tine apropiaților tăi) o mulțime de întrebări. Curiozitatea ei este naturală, autentică, simți că ai a meaningful conversation, pentru că așa și este. Trebuie să te cunoască pentru a surprinde cea mai bună imagine a ta. 

Cu ce pleci de la Ioana Dodan de acasă

Trecând prin tot acest proces, de la Fab Squad Studio pleci cu un set de poze care te reprezintă cu adevărat și te pun în valoare. Pleci cu un manual al brandului tău personal. Pleci cu un mockup pentru rețelele sociale (dacă ți-l dorești). Pleci cu o energie fantastică și cu o încredere în tine mult ridicată. 

Dacă vrei să vezi cum arată câteva dintre proiectele creative ale Ioanei (mi-a plăcut mult Mimesis care contopește creatorul unui produs – de design – cu produsul în sine în niște imagini fantastice), poți intra aici. De asemenea, la Fab Squad poți face diferite proiecte corporate, dar și experiențe out of the box cu prietenele tale de exemplu. 

Acestea sunt câteva exemple din ce a reușit Ioana Dodan să facă în proiectul Nemesis – designeri de produs și produsul lor

Self Love Project: defectele pe care ni le închipuim despre noi sunt de fapt detalii
ale unicității fiecărei persoane

În loc de… despre Ioana & Fab Squad Studio

Am stat mult de vorbă cu Ioana. Despre anii în care a fost arhitect în Shanghai, despre stilul ei cosmopolit, despre cum tranzitul către ce face acum a venit natural, iar în anii petrecuți în Shanghai peste 1.000 de persoane au trecut prin procesul Fab.

Ioana este genul de persoană căreia i se potrivește antreprenoriatul mănușă. Care s-ar integra perfect în Londra, Paris sau Berlin. Care emană energie pozitivă, creativitate și inspirație. 

Dacă ești antreprenor, freelancer, dacă activezi într-o industrie creativă, dacă vrei să lansezi un business sau brandul personal, dacă ești angajat într-o corporație sau ești în căutarea unui job, dacă vrei să te vezi printr-o altă lentilă, atunci go to Fab!

Mai jos cum a fost întâlnirea noastră. No filter 🙂 

Dacă ți-a plăcut acest articol, îți recomand și: Armina Popeanu: arhitectul creativ care te ajută să-ți faci viața mai frumoasă

Share This Post!

1 Comment

  • Arhitect. De brand personal. De business. | DesignTherapy - Good Media Romania octombrie 24, 2020 at 11:51 am

    […] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sursa: DesignTherapy: […]