Designer. De vieți.

Business Therapy - DesignTherapy

Cristina Oțel life coach

Life Design. Construiește-ți viața pe care să o iubești. Acum 5 ani aș fi zis: riiiiight! Acum un an probabil la fel. Azi, mă bucur că am înțeles ce înseamnă Life Design. Ce înseamnă să-ți construiești viața pe care o iubești. Adică să nu mai lași lucrurile să ȚI se întâmple, ci să ai un control asupra vieții tale. Prin acțiune, nu prin reacție. Înseamnă claritate. În viața profesională și personală deopotrivă. Înseamnă direcție, nu derivă. Înseamnă să zâmbești mai mult și să fii supărat mai puțin. Multe dintre aceste lucruri au venit spre mine pe principiul pandemia made me do it, dar și mai multe pentru că am cunoscut omul potrivit. Un life coach care te învață să-ți faci designul propriei vieți. Personal și profesional. Read on, please!

Pe Cristina Oțel – căci ea este life coach-ul despre care vorbeam mai sus – o cunosc de mulți ani. Cristina este o fostă corporatistă și mamă a doi copii. De câțiva ani și soloprenor. Eu am cunoscut-o ca blogger de parenting. Dar mereu parcă prezența ei zicea altceva.

În timp, a devenit mult mai evidentă pentru mine activitatea ei ca life coach și trainer, dar punctul pe i l-a pus programul Life Design. Mi se părea absurd, dar în același timp intrigant. Pentru că unul dintre hashtagurile pe care le folosesc de ani de zile în postările mele de pe Instagram este… #designlife. De ce oare?

Cristina Oțel life coach

Coaching necesar pentru freelanceri și antreprenori

Încet-încet am descoperit workshopurile Cristinei. O gestionare a emoțiilor, o rescriere a convingerilor limitative, o schimbare a mindsetului – toate acestea m-au dus mai aproape de cursul și de conceptul după care funcționează business-ul Cristinei Oțel acum – Life Design. Acesta este un program, complex, care, pe vremuri normale, se desfășura offline, iar acum, evident, online.

6 module ca un an de terapie. Eu nu am terminat încă acest curs și l-am început în urmă cu mai bine de o lună. De ce? Pentru că te provoacă la o introspecție complet diferită de ce ai trăit până acum la cursurile de business (că am făcut și din acelea o mulțime). 

Cred că ceea ce face Cristina este primul pas pe care ar trebui să-l faci atunci când vrei să mergi pe cont propriu. Când vrei să-ți deschizi un business. Pentru că nu poți fi pe cont propriu fără să știi cine ești, ce vrei de la viața ta, ce vrei de la businessul tău. Dar și ce compromisuri ești dispus să (nu) faci cu adevărat, ce te provoacă și ce te demoralizează. Iar coachingul cu Cristina cam asta înseamnă. 

Despre Cristina Oțel

Înainte să încep acest program, am vrut să aflu mai multe despre Cristina ascultându-i podcastul. Pauza de bine – pe care îl găsești aici – este o oglindă a ei. La fel și invitații. Înțelegi destul de bine ce promovează și cum te poate ajuta o discuție 1 la 1 sau un program cu Cristina.

În plus, aduce alături de ea invitați valoroși, care aduc perspective  noi asupra unor probleme cu care ne confruntăm toți, vrem să recunoaștem sau nu, și care ne afectează viața, personal și profesional. Stimă de sine, teama de succes/eșec, gestionarea emoțiilor, banilor, procrastinare, relația cu copiii, antreprenoriat, imagine etc.

Mai jos un foarte scurt interviu cu Cristina, care sper să vă convingă să o căutați și să o ascultați. Să o întâlniți sau să-i urmați programele, indiferent în ce etapă a vieții personale sau profesionale vă aflați.

Cristina Oțel life coach

De la o simplă idee…

Când ai început Soul Bloom și ce îți imaginai că se va întâmpla cu acesta?
Hârtia oficială de la registrul comerțului a fost emisă pe 14 februarie 2018, de ziua îndrăgostiților. ? În realitate, ideea s-a născut în momentul în care, la o plimbare acasă în Oradea, i-am spus soțului meu că vreau să lucrez pe cont propriu.

Ne-am așezat la o cafea și am vorbit despre ce înseamnă asta. Mă tot gândeam la a mă despărți de corporație de ceva timp. Anii petrecuți acolo m-au format ca profesionist și am avut parte de manageri și colegi faini de la care am învățat multe.

Am știut că vreau să fac ceva diferit, să ies din linia cursurilor obișnuite de soft skills și să îi ajut pe oameni să dea volumul mai încet la ego și mai tare la suflet. Să se cunoască, să își descopere valorile, să își rescrie convingerile limitative, să își antreneze mindset-ul flexibil. Să își privească emoțiile într-o lumina nouă, să deprindă arta măiestriei personale, ca să poată construi vieți care să se simtă și să arate ca ei.

Trăiesc zi de zi bucuria și împlinirea de a face toate astea prin cursuri și coaching, blog și podcast.

Misiunea Cristinei: de a reda libertatea

Cum crezi că influențează businessul tău viața altor oameni?
În 2018, când s-a terminat cel de-al doilea concediu de maternitate, nu m-am mai întors la corporația în care am lucrat timp de aproape 12 ani. Am părăsit ceva ce îmi era foarte familiar, pentru ce aveam nevoie.

Misiunea mea ca trainer și coach azi este să le redau oamenilor libertatea de a-și crea vieți pe care să le iubească și sunt profund recunoscătoare să fiu primită de fiecare dintre clienții mei în această călătorie și să văd cum se transformă.

Știi, o vreme am crezut că blândețea și căldura care mă caracterizează și pe care clienții mei îmi spun că o simt sunt niște puncte slabe într-o lume în care credeam că trebuie să fii puternic (în stilul clasic). Mai târziu am înțeles cât de speciale sunt aceste calități și cât de multă putere stă în spatele lor pentru că sunt autentice.

Te vezi făcând altceva?
Indiferent ce voi face concret și cum, simt că rolul meu va rămâne să îi ajut pe oameni să se cunoască. Să aibă încredere în ei înșiși și să ajungă la niveluri mai înalte de conștiință. Pentru mine misiunea e un far care mă călăuzește și îmi dau seama că ea poate căpăta nuanțe noi pe măsură ce eu evoluez.

În ultima vreme au venit spre mine tot mai multe cliente care vor să o pornească pe drumul antreprenoriatului sau freelancing-ului. Așa că sunt foarte atentă la cum mă simt în timpul acestor conversații ca să înțeleg dacă e ceva ce aș vrea să fac mai des.

Cum te simți ca fiind unul dintre puținii (cred că singura persoană) care face ce faci tu?
Mă simt mândră că lucrez pe nișa de Life Design, nu pentru că aș fi singura, ci pentru că am reușit să împletesc experiența transformării mele cu experiența de training, learning design și coaching acumulată în ultimii 13 ani. Totul într-un program unic (unii i-au spus unicorn ?) care îi ajută pe alți oameni să facă transformări semnificative în viețile lor.

Libertate și responsabilitate. Vin la pachet

Ce înseamnă pentru tine să ai businessul tău?
Înseamnă libertate – de a face ce simt că sunt aici să fac, de a fi aproape de soțul și copiii mei și de a îmi organiza programul, de a alege în ce mă implic și cu cine.

Libertatea asta vine la pachet cu multă responsabilitate  și auto-disciplină. E și o dovadă de curaj și șansa să trăiesc o viață pe care să o iubesc. 

Am ales un model de business care să fie aliniat cu valorile mele și care să susțină stilul de viață pe care mi-l doresc.

Cum ai supraviețuit acestui an?
Cu răbdare, încredere, grijă de mine și pași mici. Le iau pe rând. Am avut nevoie de multă răbdare ca să mă adaptez la începutul pandemiei, ca să fac față acestui work from home cu copii cu tot acasă și să înțeleg nevoile clienților în noul context.

Încrederea m-a ajutat să pun în continuare un picior în fața celuilalt, să îmi aduc aminte că ceea ce fac e valoros și că pot să modific felul în care îmi servesc clienții. Ca să pot face asta însă a fost nevoie să am grijă de mine. Mi-am dat voie să simt toate emoțiile din lockdown. Mi-am păstrat rutina de dimineață cu meditație și sport. Am reluat exercițiul celor 100 de zile de recunoștință pe grupul meu de Facebook împreună cu alte zeci de femei, m-am odihnit, am citit.

Apoi, eu cred foarte tare în filosofia pașilor mici și în puterea lui ”go as slow as you need to, but don’t stop”. Pe lângă provocări, pandemia mi-a adus multă claritate în ceea ce privește viitorul business-ului.

Pandemia ne-a accelerat viețile

Ce sfat crezi că i-ar ajuta pe alți antreprenori la început de drum sau care se află într-un impas?
Ar fi mai multe de împărtășit aici, dar o să îți spun care e primul lucru care mi-a venit în minte după întrebarea ta.

 

Credeam că pandemia asta o să ne învețe să încetinim, însă din câte am observat în momentul relaxării restricțiilor asta s-a întâmplat prea puțin, la cei care erau pregătiți pentru lecția asta.

Așa că invitația mea pentru antreprenorii la început de drum sau care se află în impas este să includă în rutina lor zilnică un timp de stat în liniște, de reconectare cu ei înșiși.

În spațiul ăsta se întâmplă minuni: auzi ce îți spune sufletul, intuiția ta se poate face simțită. Înțelegi ce vrei și ce nu vrei să faci în funcție de cum se simtîn corp deciziile/propunerile de proiecte etc. Pentru mine funcționează și mă ajută să rămân acorată în ce e important pentru mine în loc să mă las purtată de ”shiny objects” care îi plac ego-ului atât de mult.

Cristina Oțel life coach

Ce te-a învățat 2020?
Când mi-am făcut vision board-ul pentru 2020 am pus mare în mijloc cuvântul mândrie (pride), ariile vieții de care aveam nevoie să mă ocup cu precădere, obiceiuri, intenții și proiecte.

La finalul unui an care a arătat foarte diferit de cum am sperat eu să fie sunt mândră de ce am realizat și de cum arată lucrurile când trag linie. Și asta se traduce pentru mine într-o lecție despre iubire și încredere în sine. Rămânând atentă la nevoile mele, aducându-mi aminte mereu de ce e important pentru mine am reușit să fac față la tot ce mi-a scos în cale acest an.

Dacă vreți să aflați mai multe despre ce face Cristina, vă invit pe pagina ei – SoulBloom.ro.

PS: Să nu credeți că-i fac reclamă Cristinei. Am plătit fiecare program la care am participat. 

Și dacă v-a plăcut acest interviu, vă invit să citiți și: Arhitect. De brand personal. De business.

Share This Post!

3 Comments

  • Designer. Pentru papile gustative în extaz. La casa clătitelor | DesignTherapy decembrie 9, 2020 at 9:28 pm

    […] Designer. De vieți. […]

  • O., ce design! O., ce poveste! | DesignTherapy noiembrie 28, 2020 at 10:42 am

    […] acest interviu și ai găsit în el măcar un strop de inspirație, te invit să citești și: Designer. De vieți. și Arhitect. De brand personal. De […]

  • Designer. De vieți. | DesignTherapy - Good Media Romania noiembrie 28, 2020 at 10:33 am

    […] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sursa: DesignTherapy: […]