Designer. Pentru papile gustative în extaz. La casa clătitelor

Business Therapy - DesignTherapy

Maison des Crepes

În 2015, din motive obiective, aveam o poftă nebună de pancakes. Găseam doar la un restaurant în zona Unirii și doar câteva feluri. Prea puține pentru perioada pe care o traversam. Just a year later, se deschide Mecca, Raiul clătitelor, cum vreți să-i spuneți. Fast forward încă 4 ani și, în plină pandemie, se deschide a treia locație-Rai din București, după ce, în lunile de lockdown nu m-am privat deloc de delicioasele pancakes datorită creativității ownerilor, care au început să vândă… kituri DIY. Hai să vă zic o poveste care vă va lăsa cu gura apă. La propriu! 

Ca în multe familii care au dezvoltat un business, Ruxandra a venit cu creativitatea, iar Valentin cu organizarea și logistica atunci când cei doi au început povestea unuia dintre cele mai cunoscute restaurante din București – Maison des Crepes.

Ce-mi place mie la acest loc în afara faptului că au cele mai mari afine pe care le-am văzut vreodată și că nu fac niciodată economie la ele? Faptul că e întocmai ca în descrierea de pe Facebook: Maison des Crêpes aduce savoarea și gustul autentic al clătitelor franțuzești într-o locatie urbană, intimă, unde pasiunea pentru fine dining se întâlnește cu tradiția celui mai iubit desert din lume.

Ei sunt artizanii acestui business care îți încântă simțurile

Îmi mai place că Ruxandra Strugaru reușește să surprindă cu combinații diverse. Că nu se oprește din a crea noi și noi combinații, deși eu nici după 4 ani nu am ajuns la capătul meniului. Că are curaj, chiar și într-o perioadă atât de complicată, să meargă mai departe cu businessul în care crede. Și să deschidă, acum câteva zile, o nouă locație, ajungând la 5: 3 în București și două în țară (Constanța și Pitești).

Că își alege echipa după chipul și asemănarea sa. Și nu mă refer literalmente la asta, ci la oameni buni. Profesional și nu numai. De exemplu, acum câteva luni, eram în fața restaurantului de pe Porumbaru, cu bicicleta și cu D. în scaun, iar la o manevrare greșită, bicicleta s-a răsturnat. Unul dintre chelneri a sărit suficient de repede din curte astfel încât D. să nu atingă pământul. Spune multe despre echipă. 

Dar mai bine vă las să o descoperiți voi pe Ruxandra mai jos, dar și viziunea ei asupra businessului în an pandemic. 

Un business ca un copil

Ce înseamnă pentru tine să ai businessul tău?
Hmmm…avand in vedere ca am deschis primul restaurant pe 15 decembrie, iar a doua zi s-a nascut fiica noastra, mereu am spus ca de fapt am doi copii: Ana si Maison des Crepes.

Te vezi făcând altceva?
Eu am lucrat intotdeauna cu copiii, iar Maison des Crepes este un business de familie, care recunosc ca ii consuma mai mult timp sotului meu decat mie. Eu sunt doza de creativitate, iar el este omul organizat care tine in frau logistic tot ceea ce transforma ideile mele in realitate.

Cum te simți având o afacere unică aș spune în București și în țară?Unicitatea asta a noastra recunosc ca imi da o doza de relaxare. Imi place sa stiu ca oamenii vin la noi pentru ceea ce le oferim, pentru produs, pentru atmosfera, pentru vibe, si nu pentru ca e restaurantul  din colt sau cel mai apropiat de casa. 

Da, toate produsele Maison des Crepes sunt instagramabile…

Artizan al bucuriei

Cum crezi că influențează businessul tău viața altor oameni?
Maison des Crepes a parut din dorinta noastra de a crea un loc frumos, in care oamenii sa vina alaturi de cei dragi pentru a se rasfata cu o portie de clatite delicioase create după rețete originale. Atmosfera localurilor este una chic, cochetă, fiind întreținută de muzica frațuzească și décorul cu aer franțuzesc. Oamenii vin la noi pentru o doza de bucurie.

No comments needed…

Rețeta succesului: creativitatea

Cum ai supraviețuit acestui an?
Cu creativitate. Ne-am inceput anul calcand pe teren sigur si in plina dezvoltare de brand. Cresteam frumos si rapid. Apoi a venit pandemia, iar din martie ne reinventam constant. In perioada starii de urgenta am deschis inca un punct de livrari pentru zonele care nu se incadrau in raza aceea de 3 kilometri.

Apoi am inventat Kiturile DIY care au adus magia Maison in multe case. Apoi am redeschis terasele, am schimbat de doua ori meniul (Summer Menu, iar acum in noiembrie am lansat Winter  Menu) si pentru ca numarul de locuri a fost redus ca urmare a distantarii sociale, acum o saptamana am mai deschis o locatie, in Dorobanti, pe intrarea Tudor Stefan la nr 25. Asa am supravietuit. 

Pe primul loc…

Ce sfat crezi că i-ar ajuta pe alți antreprenori la început de drum sau care se află într-un impas?
Sa puna suflet in orice ar decide sa faca, pe orice drum ar decide sa porneasca.

Paradoxal, am invatat anul acesta ca familia este cea mai importanta. Indiferent ca vorbim de familia de acasa, familia de la serviciu sau de familia formata din clientii care ne-au fost alaturi cat de mult au putut in acest an.

Sigur că îi știți deja pe Maison des Crepes. Dar eu vă invit să-i mai descoperiți puțin urmărindu-i și pe Facebook și Instagram. Aveți ce saliva. Pardon, vedea! 

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invit să citiți și: 

Designer. De vieți.

3 designeri români și-au unit ideile și au creat cele mai frumoase cadouri de Crăciun

Share This Post!

1 Comment

  • Designer. Pentru papile gustative în extaz. La casa clătitelor | DesignTherapy - Good Media Romania decembrie 9, 2020 at 10:19 pm

    […] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sursa: DesignTherapy: […]