10 branduri home&deco românești pe care le-am descoperit anul acesta

Inspiration - DesignTherapy

Design românesc, fin, sofisticat, spectaculos. E anul Centenarului, dar nu doar din acest motiv vreau să vă povestesc despre oamenii aceștia talentați. Piesele de design românesc pe care le-am descoperit anul acesta pot completa într-un mod unic și surprinzător o amenajare, fie că vorbim de casă, de birou, de o sală de conferință. Am început cu design home&deco, dar promit că vă mai spun și din alte domenii. 

Delicii – ceramică lucrată manual

Alina și Marius Dragne sunt cei din spatele brandului Delicii. Sunt doi oameni tineri, calzi și talentați. Iar obiectele de ceramică de la Delicii sunt chiar delicioase: boluri, farfurii, căni… Toate sunt spectaculoase și unicat. Eu am trecut pe wishlistul de Crăciun deja două cești turcoaz. Da, sunt turcoaz. Cu asta am spus totul, nu? PS: Da, se pot pune și în mașina de spălat vase, și în cuptorul cu microunde.

Magazinul online Delicii este aici.

Yenipuf – perne-fotoliu

Yenipuf este un set de pufi ușori și confortabili pe care îi poți combina pentru a crea piese complet diferite de mobilier. Sunt în întregime creați în România, manual, și îi poți personaliza ușor în culori și materiale care merg la fix în livingul tău. Husele reprezintă noutatea, fiindcă sunt accesorizate cu chingi textile, rigide, care se tensionează cu ajutorul cataramelor de reglaj. Astfel pernele pot fi puse în diverse variante. Se pot face mai multe combinații, iar cu cât numărul pernelor crește, cu atât posibilitățile sunt mai multe.
Yenipuf este aici.

Molcush – perne decorative

Două tinere pasionate de cusut sunt în spatele acestui brand simpatic. Ele fac tot felul de accesorii home&deco: perne, pilote și nu numai. Mie mi-au atras atenția cele pentru camera copilului. Cum e Vulpiluna de mai jos. Trebuie să recunoașteți că e simpatică:

design românesc perne decorative
Pe fetele de la Molcush și creațiile lor minunate le găsești aici.

Lightplay – corpuri de iluminat jucăușe

Piesele Lightplay sunt disponibile aici, dar le găsești și în showroom la Design&After.

Folded&Co. – bumbac organic

Am mai scris despre acest brand aici. Dar revin asupra lui, pentru că iată, după mai bine de jumătate de an de folosit așternutul de la Folded&Co. acesta se păstrează într-o formă impecabilă. Este la fel de moale și de fin, iar pentru noul an am de gând să mai achiziționez un set, pentru că efectiv mi-e dor de textura catifelată a bumbacului cât timp așternutul este la spălat. 

Aici găsești toate produsele Folded&Co.

Vizualist – inspirație din natură

Vizualist reunește de fapt lucrările mai multor artiști talentați. Astfel, poți să-ți decorezi casa cu fotografii spectaculoase, grafică inspirată, toate piesele fiind în ediție limitată. La Vizualist găsești perne, abajururi, draperii, jaluzele, tablouri sau scaune de tip otoman (pe care le poți folosi și ca măsuță de cafea). Am mai scris despre proiectul Vizualist aici. Una dintre pernele mele preferate e mai jos:
Toate produsele Vizualist pot fi văzute aici.

Ana-Maria Din – perne românești

Am descoperit această colecție simpatică – Carpați 13 – la Design&After, care promovează de altfel intens designerii români, chiar dacă businessul a pornit ca un magazin de design de interior nordic. Ei bine, pernele acestea de la Ana-Maria din sunt simpatice, mai ales pentru cei cărora le place să țină ceva în brațe mereu și mai ales când dorm. Îmi mai plac și pernele NOD, care sunt perfecte ca piesă de accent.

Produsele Anei-Maria Din sunt disponibile aici.

Atelier 28 – iluminat industrial

Am descoperit corpurile de iluminat de la Atelier 28 la Design&After și nu mi-a venit să cred că e un brand românesc. Sunt foarte bine lucrate, iar designul minimalist mă cucerește mereu. Dincolo de corpurile de iluminat, aici găsești și câteva piese de mci mobilier – scara-raft e preferata mea.
design românesc atelier 28
Toate produsele Atelier 28 sunt aici

Dare to Rug – covoare de inspirație tradițională

Designul covoarelor este născut dintr-un proces de reinterpretare proprie a motivelor tradiționale pentru a le reda într-o perspectivă contemporană. Fiecare covor are inspirații din diferite regiuni istorice ale României – Oltenia, Maramureș, Transilvania, Moldova, Basarabia, Bucovina, Dobrogea, Muntenia, Banat și Crișana. cred că brandul este mai cunoscut internațional decât la noi, dar e nedrept. Textura covoarelor lucrate manual este de-a dreptul spectaculoasă, iar o astfel de piesă este o investiție.
dare to rug design românesc
Toate colecțiile Dare To Rug și detalii despre acest brand superb aici.

Atelier Mustață – fotolii cu personalitate

Un brand românesc de mobilier tare simpatic. Eu m-am îndrăgostit de fotoliul Lena dintr-un motiv evident: e galben. Dar e și confortabil. Și e făcut din lemn de frasin, ceea ce pentru mine înseamnă mult. Designul este ușor retro, ceea ce face ca aceste piese să se integreze într-o mulțime de stiluri de amenajare.
Mai multe detalii și produse aici
Ce spuneți despre aceste branduri de design românesc? Care e preferatul vostru? 
PS: La mulți ani, România!

Share This Post!