10 idei de camere pentru copii fascinați de spațiu

Home Therapy - DesignTherapy

Camera copilului este una dintre cele mai faine camere care ar putea exista într-o casă. E locul imaginației, al culorilor, locul haosului și al ordinii. Mie una îmi plac mult camerele tematice. Deocamdată suntem la faza roboților salvatori noi (deși eu am încercat chestii gen hărți, animale etc fără succes), însă sper să vină și ziua în care să fie fascinat de altceva. Cum ar fi spațiul… Pentru că am găsit câteva idei absolut fascinante, superbe, încântătoare și potrivite pentru tot felul de vârste!

Camera copilului mic

E o diferență clară între o cameră a unui copil de 5 ani și a unui adolescent, chiar dacă pasiunea este aceeași. În cazul numărul 1, camera copilului ar trebui să aibă desene naive, poate chiar făcute cu creta. Există și stickere tip tablă în formă de rachetă de exemplu, o variantă simpatică pentru ei. Cosmonauți, avioane, nori, planete, toate au loc aici, dar într-o manieră cât mai simplă. Planetele care să coboare din tavan, jucării specifice, lenjerie de pat cu astfel de imprimeuri, stickere – lucruri care pot întregi imaginea unui spațiu.

Cemera copilului școlar

Pe măsură ce trec anii și camera copilului ar putea suferi modificări. Percepțiile se schimbă, așa că puteți trece la un nook în formă de rachetă unde să citească. La tapet cu cosmonauți sau chiar cu planetele pe care cu siguranță deja le știe. La constelații cu o dificultate medie.

Camera adolescentului

Ei bine, și adolescenții pot avea astfel de pasiuni. Cu siguranță. Așa că le puteți întreține pasiunea cu o astfel de cameră, cu un foto-tapet care să redea cât mai fidel ideea de spațiu. Cu gadgeturi specifice. Cu lumină difuză. Ceva în stilul Interstelar, că sigur ați văzut filmul. Un pat suspendat, cu biroul amenajat sub el și câteva spoturi care să ofere o lumină stelară… Sunt doar câteva idei.

De fapt, dacă stau bine să mă gândesc, cred că nici adulților nu le-ar displace ideea unei astfel de camere, nu-i așa?

Foto: Pexels.com, Pinterest

Share This Post!

1 Comment

  • 10 idei geniale pentru camera copilului tău | DesignTherapy aprilie 19, 2019 at 1:03 pm

    […] lume de basm. Este simplu să induci o atmosferă de poveste, dacă folosești fototapet. Am scis aici mai multe despre […]