12 idei de styling pentru casă cu vaze și ghivece

Home Therapy - DesignTherapy

Că tot vrem primăvară (că vrem, nu?!) și soare și căldură, am zis să grăbesc puțin lucrurile cu ceva cât se poate de firesc pentru această perioadă: vaze și ghivece. Dacă nu ne umplem acum casa de flori, atunci când, nu? Și mai ales că în această perioadă încă mai găsești reduceri, iar imediat după 1-8 martie prețurile la flori se mai domolesc. Așadar, hai să vă arăt cât de spectaculos poate arăta pervazul, mai ales când e lat, o măsuță banală de cafea, un raft, o noptieră, un colț de șemineu. Și cât de mult se schimbă perspectiva atunci când renunțăm la vazele și ghivecele clasice!

Culori puternice

Nu contează că vorbim de maro, de crem sau de auriu, de lila sau de roz, de grafisme sau de culori marmorate. Indiferent de alegere, acestea trebuie să fie vizibile. Trebuie să vedem vaza, ghiveciul, deopotrivă cu florile. Pentru că astfel de alegeri pot fi completate perfect de plante verzi, chiar suculente, plante mai puțin ofertante din punct de vedere cromatic, dar foarte rezistente, astfel încât decorul vostru să reziste mult timp.

Forme speciale

Din nou, este important să ieșiți din bula de confort a formelor clasice. Cele atipice, alăturările de vaze mici și mari, de ghivece pătrate cu ghivece rotunde, înalte cu mici și așa mai departe sunt cele care vor crea un spațiu armonios, special. Și încă un lucru: aglomerați spațiul! Puneți 3-4 chiar 5 astfel de obiecte unul lângă altul. Eclectismul aranjamentului va da un aer spectaculos încăperii. Trebuie doar să găsiți un element comun, care să lege totul.

Materiale speciale

Ghivece din carton, din beton. De sticlă. Aurite. Sunt câteva idei. Vorbim totuși de niște lucruri destul de banale și de comune, așa că orice aspect care iese din tipar le va face speciale. Sau, dacă mergeți pe variante clasice, atunci găsiți-le un suport mai puțin obișnuit. Un pervaz lat, o măsuță de cafea înaltă, un raft unde se odihnesc suveniruri din călătorii exotice. Mai jos ghivecele Oohh de la Lubech Living, absolut adorabile și prietenoase cu mediul:

ghivece ooh

Branduri nordice la reducere

Și dacă tot am deschis subiectul, se cuvine să vă spun și de unde să vă aprovizionați, nu? La Design&After (despre care am mai scris aici) sunt reduceri de până la 75% la zeci, cred că sute de produse, inclusiv… exact, vaze și ghivece. IB Laursen, Bloomingville, Lubech cu Oohh, House Doctor și multe altele sunt acum la reducere. Pun mai jos câteva dintre acestea, cu prețurile aferente.

Așa cum ați putut vedea mai sus, nu este chiar atât de greu să faci combinații de-a dreptul spectaculoase cu aceste decorațiuni. Cum vine sezonul florilor, sfatul meu este să luați cât de des puteți. Schimbă atmosfera din casă… Și vă doriți o casă hygge, nu-i așa?

Share This Post!