Balconul, oricât de mic, poate deveni o oază în perioada aceasta ciudată. Când nu ai acces la spațiile largi, cum sunt parcurile sau chiar străzile, parcă reevaluezi chiar și cei doi metri de balcon pe care îi ai la dispoziție. Prin urmare, am adunat aici 20 de idei de amenajare pentru un balcon mic, dar și idei de depozitare și cam ce ofertă au magazinele de specialitate astfel încât să puteți să vă faceți o idee despre costurile reale înainte să vă apucați de treabă.
Mobilier pentru balcon mic și închis
Mi se pare mult mai ușor de amenajat un balcon mic atunci când e și închis. De ce? Pentru că poate fi tratat ca o cameră obișnuită/ Adică pus parchet/mochetă, puse rafturi, fotolii, perne.
Praful care se adună este infinit mai puțin, nu plouă pe mobilierul de balcon, este mult mai comod de fapt. Și așa ai și mai multă libertate. De exemplu, atât timp cât este foarte bine izolat, un balcon mic poate deveni ușor birou. Mai ales acum, în perioada aceasta.
Aici poți citi mai multe despre amenajarea balconului astfel încăt să devină spațiu de lucru: Balconul perfect pentru relaxare, dar și pentru… work from home.
După cum ați văzut mai sus, amenajările sunt pentru un balcon mic, dar mai ales îngust, cum avem parte la cele mai multe blocuri. Cu siguranță merită investit în podea și în amenajarea unor rafturi – deschise sau nu, care servesc drept loc de depozitare, dar și pretext pentru diferite obiecte de decor.
Balcon mic și deschis
În balcoanele deschise, sigur, atmosfera face diferența. Ești parcă mai aproape cu un pas de natură, deci cu siguranță feelingul este diferit. Multe materiale naturale, perne, luminițe. Toate contribuie la această atmosferă specială.
Când balconul este deschis și, deci, mai expus la praf, ar fi bine ca mobilierul de terasă/balcon să fie compact, să poată fi acoperit/protejat de soare/vânt/ploaie. Spațiile de depozitare la fel, indicate fiind cele închise.
Depozitare stylish, dacă tot e depozitare
Poate găsiți un loc nou pentru borcane și cutii de la aspiratorul vechi sau alte nimicuri care și-au găsit locul pe balcon. Dacă nu se poate, atunci măcar folosiți ceva versatil, care să bucure ochiul. Cum ar fi un raft de lemn (sau nu neapărat, dar ați înțeles ideea) pentru legume/fructe chiar și borcane. Sau lăzi-banci care pot ascunde tot felul de lucruri. Sertarele sunt mai accesibile, dar vă puteți descurca și cu forma clasică, dacă spațiul permite acest lucru. În acest caz, pe bancă trebuie să aveți doar niște perne.
De la Leroy Merlin…
Chiar dacă balconul e mic, e foarte posibil ca un hamac sau un leagăn să schimbe complet percepția. Îl găsiți la Leroy Merlin, de exemplu, dar mai sunt și alte locuri care îl comercializează. Prețul 90 – 120 de lei. Dacă bate soarele tare mai ales după-amiaza, cu siguranță nu v-ar strica un parasolar cum este cel de mai jos. Iar dacă aveți copii, un cort îi va proteja de soare și-i va ajuta să se distreze. Prețuri aveți în descrierea fiecrei fotografii.
De la IKEA…
La IKEA am găsit cred cele mai simpatice sisteme de iluminat. Îmi place și felul în care există suficiente piese compatibile, astfel încât să poți amenaja unitar un balcon mic, cu masă, scaune, etajeră, ghivece, din aceeași familie. De asemenea, sistemele pentru podea sunt foarte ușor de montat și variate ca model. La fel, prețurile pentru mobilierul de balcon IKEA sunt în descrierea imaginilor.
De la Brico Depot…
Mobilierul pentru balcon din oferta Brico Depot destinat copiilor mi-a plăcut tare mult. La fel și puful și scaunul de mai jos. Da, sunt mai scumpe și depinde de mulți factori dacă merită investiția. Confortul și aspectul estetic sunt printre cei pro. La fel de mult mi-a plăcut și covorul care imită iarba.
Fotografii: Pinterest, IKEA, Leroy Merlin, Brico Depot, Adobe Images.
1 Comment
Un articol foarte interesant cu multe sfaturi utile. Multumesc!