5 super-idei de alternative la vazele clasice pentru aranjamente florale fabuloase

Home Therapy - DesignTherapy

vaze flori

Dacă tot a venit primăvara, iar orașul e plin de lalele, zambile și frezii, ar trebui să profităm, nu? Mereu cumpăr mai multe flori decât e cazul – mai bine zis mai multe flori decât câte vaze am – așa că e nevoie de puțină imaginație pentru a le găsi loc prin casă. Partea bună este că astfel de aranjamente, mai puțin convenționale, arată tare bine. Vă arăt mai jos câteva idei ușor de aplicat, dar cum vorbim de proiecte DIY, sky is the limit, așa că vă invit să vă găsiți și propriile alternative la vazele tradiționale.

Flori la cutie

E tare simplu de realizat un astfel de aranjament pentru că sigur aveți vreo cutie rămasă de la altceva. Dacă e de lemn, mai bine. Înauntru puteți pune orice vas și florile. Dacă aveți cum, puteți lua un burete special de la florărie și aranja florile așa cum vă place. Dar nu e obligatoriu. 

vaze flori

Flori în borcane

Iar simplu. Le puteți păstra așa cum sunt sau le puteți schimba aerul cu mici detalii. Sfoară, dantelă, până de sac, nasturi, funde – câteva idei, ilustrate sugestiv mai jos. 

Flori în cești sau ceainice

Varianta aceasta mi se pare perfectă pentru un decor în stil romantic sau vintage. Mai ales când piesele sunt din porțelan vechi. 

Flori în sticle de parfum

Data viitoare când vi se termină parfumul preferat, nu mai aruncați sticla. În spiritul reciclării, puteți să-i dați o viață nouă, cu aranjamente florale tare drăguțe, cam așa:

Flori în ierbare neconvenționale

Din nou, o idee simplă, dar de mare efect. Puneți flori mici, subțiri, în sticluțe cât mai variate ca formă și mărime, apoi decorați un pervaz întreg. Efectul este garantat.

Voi ce alternative la vazele clasice aveți? Vă tentează vreuna dintre ideile de mai sus? Dacă v-am inspirat, atunci vă recomand și: How To: Refresh de primăvară în casa ta

Fotografii: Adobe Images, Pinterest

Share This Post!