7 trenduri în design pentru 2021: ce e in și ce e out

Home Therapy - DesignTherapy

deschidere design interior 2021

Dacă tot ne-am luat rămas bun de la 2020, e cazul să ne luăm rămas bun și de la câteva trenduri în designul interior. Mai ales dacă aveți în plan să renovați sau să vă mutați într-o casă nouă. Așa că hai să vedem ce e in și ce e out în design interior în 2021, iar dacă aveți nevoie de inspirație, am adunat și câteva imagini sugestive de la care să porniți. 

Out: băile-laborator. In: natura

Aspectul acela de băi perfecte, albe, impecabile, minimaliste și în același timp sofisticate probabil că a chinuit multe persoane care – la fel ca și mine – suferă de apucături obsesiv-comportamentale. Greu să păstrezi totul impecabil când nu locuiești în paginile unei reviste. But be happy! Acele tendințe sunt istorie. Acum, probabil sub impactul lui 2020 cel ciudat, natura se întoarce și în băile noastre.

Designerii spun să mergem către un suș în aer-liber, dar cum e mai greu de obținut, puteți adapta cu mobilier din sau care imită lemnul natur și… plante. 

Out: rafturile deschise

Oricât de bine dau, știm cu toții că, în realitate, e aproape imposibil să păstrezi totul în ordine. Și fără praf. Așa că, din fericire pentru sănătatea noastră mentală, trendurile în design interior în 2021 anunță că ne întoarcem la sertare. Yey!

In: materialele cozy

Pe lângă trendul cu băile ce dau senzația că te afli în mijlocul naturii, și la nivelul textilelor tendința este de a ne înconjura de confort. Astfel, aspectul glam, țesăturile metalice, reci sunt înlocuite cu altele, mai prietenoase: blană, lână, bumbac moale, in chiar. 

In: culorile anului

Anul acesta avem două culori ale anului, după cum a decretat Institutul Pantone. Ultimate Grey și Illuminating Yellow ar trebui să domine paletele cromatice. Deisgur, nu sunt ușor de introdus în designul unui apartament, mai ales împreună, însă poți realiza acst lucru destul de ușor prin intermediul textilelor. În plus, gri – galben este o combinație mereu preferată de designerii de interior, deci va depăși granițele lui 2021. 

In: interioarele îndrăznețe cromatic

Profesioniștii în design remarcă o trecere la spații mai întunecate, dar nu mai triste, ci, dimpotrivă, mult mai spectaculoase. Sfatul acestora este să începem decorul unei camere plecând de la culoarea pereților, care ar trebui să fie într-o nuanță întunecată de bijuterie.

Tonurile profunde evocă calmul și fac atmosfera perfectă de dormit, așa că puteți folosi cu încredere acest trend pentru decorul dormitorului. De asemenea, dacă vi se pare greu de obișnuit cu o astfel de cromatică, puteți pleca de la un perete-accent.

Black stylish loft bedroom. Unmade bed with breakfast and reading on tray. Lamp and interior decor over blank blackboard wall with copyspace. Cozy modern living space.

In: detalii care exprimă personalitatea

După un 2020 petrecut în mare parte acasă, cu perspective încă neclare asupra întoarcerii la birou sau la un stil de viață anterior anului pandemiei, casele au devenit mai mult decât oricând o expresie a personalității fiecăruia. Chiar și biroul de acasă devine o expresie a fiecăruia.

Mai multe tablouri – artsy sau pur și simplu fotografiile celor dragi -, o paletă cromatică mai atent construită, mobilier mai confortabil, mai multă atenție pentru detalii – toate sunt elemente care se vor regăsi în amenajările din 2021.

In: smart home, trendul de bază în design interior în 2021

Am lăsat această tendință la final, însă este una care va domina designul interior și nu numai în următorii ani. De la uși care se deschid cu enzori, la robinete cu comandă vocală, de la perdele care purifică aerul la jaluzele automate care se lasă sau se ridică printr-o simplă programare din telefon, acestea sunt doar câteva dintre lucrurile care vor face parte din dotările standard ale locuințelor. 

Voi ce planuri aveți pentru 2021? 

PS: Dacă v-a plăcut acest articol, vă recomand și: 3 locuri unde îmi găsesc inspirația în materie de design de interior

dar vă și invit pe Pinterest, unde am salvat mult mai multe imagini sugestive.

Foto: Adobe Images

Share This Post!

1 Comment

  • 7 trenduri în design pentru 2021: ce e in și ce e out | DesignTherapy - Good Media Romania ianuarie 2, 2021 at 10:26 pm

    […] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sursa: DesignTherapy: […]