8 trucuri care transformă orice baie banală într-una senzațională

Home Therapy - DesignTherapy

Ce ne dorim: o baie mare, cu fereastră largă, cu o cadă uriașă și suficient spațiu pentru toaaaate cosmeticele din lume. Realitatea: baie mică, de apartament, aglomerată, din care nu știi cum să ieși mai repede. Soluția: câteva trucuri simple care pot transforma baia dintr-una banală, în alta senzațională. Desigur, nu putem adăuga metri pătrați, dar putem face în așa fel încât să ne fie drag să intrăm în baie. Probabil spre disperarea soților…

Lavoar colorat

Ieșind puțin din tipar, cu multă culoare, băile monocrome pot fi complet schimbate cu aceste mici trucuri. Atât de simplu!

Perete statement

Yep, și asta se poate. Un perete din baie, de preferat cel opus ușii, poate fi un punct de atracție când folosim gresie/faianță decorativă, într-un mod creativ, atipic. 

Amenajare monocromă with a twist

Cum e mai jos adică. Alb-negru, dar într-un mod creativ și utilizând la maximum spațiul neregulat dintr-o baie de apartament. 

Minimalism colorat

Placarea pereților cu o suprafață decorativă este o idee foarte bună atunci când vrei să schimbi complet aerul unui spațiu. Cum ar fi aici, de exemplu, unde minimalismul mobilierului se îmbină perfect cu cromatica veselă.

Tapet și finisaje luxoase

Nici nu știu ce ar mai fi de adăugat aici, imaginile spun totul, nu-i așa?

Spații delimitate pentru EA și EL

Mi se pare o soluție perfectă, mai ales când ne folosim și de cromatică pentru a face această delimitare în baie. 

Elemente naturale

Aceasta este una dintre amenajările mele preferate. Se vede clar că este o baie simplă, micuță. Dar cât de spectaculos arată! Cu mici trucuri, evident. Să nu ne mai ferim de lemn în baie! Sunt acum atâtea tratamente anti-umezeală și căldură, încât lemnul a devenit o variantă potrivită chiar și aici. 

Combinarea motivelor

Tratează baia ca pe un detox de garderobă. Păstrează elementele care îți fac plăcere, indiferet dacă vorbim de dungi, culori, forme atipice. Armonie!

Oricare dintre trucurile de mai sus poate schimba, cu puțin efort, aspectul uneia dintre cele mai neglijate încăperi, o baie simplă de bloc. Și ce efect senzațional, nu-i așa?!

Foto: Pinterest, Adobe Images

Share This Post!

1 Comment

  • 3 trenduri în design și colecțiile de gresie și faință pe care le vei iubi | DesignTherapy februarie 27, 2020 at 2:43 pm

    […] 8 trucuri care transformă orice baie banală într-una senzațională […]