Amenajarea propusă de arhitectul Cristian Pătrașcu pentru un apartament de două camere de 56 mp, de la etajul 10 dintr-un bloc din zona Piața Muncii din București a avut ca buget 18.000 de euro. Beneficiarii, o familie tânără, si-au dorit un stil cât mai simplu, dar cu accente sofisticate. Și smart, pentru că unul dintre proprietari lucrează în domeniul IT, astfel încât stilul minimalist este completat subtil de acest touch smart.
Un apartament smart, dar și elegant, în care detaliile fac diferența. Aceasta este descrierea care caracterizează cel mai bine apartamentul de față.
Așa cum o demonstrează și această locuință, utilizarea adecvată a paletei cromatice este importantă în orice spațiu în care estetica este prezentă. Astfel, în acest apartament, dincolo de pereții albi sau gri și câteva obiecte de mobilier în aceeași nuanță, s-a dorit sa se adopte idealul modern de simplitate, linii curate, și chiar minimalismul, dar fără a se poziționa prea departe de spectrul de culori disponibile.
Accesorii smart
Clientul, fiind programator cu o fire inclinata spre tehnologie, si-a dorit incorporarea a multe elemente smart tech in locuinta, de la sistemul de incalzire controlat prin iPad pana la luminile din casa. Acest concept este prezent in toata amenajarea ce s-a dorit a fi cat mai functionala. Baia nu face excepție de la procesul de ușurare a vieții de zi cu zi a beneficiarilor prin tehnologie, oglinda afisand calendarul, prognoza meteo, etc. De asemenea, sisteme smart gasim in living de unde poti controla consumul energetic dar si in bucatarie si hol.
Elemente decorative ce amintesc de Londra
Beneficiarii, dupa ce au locuit mai bine de doi ani in Londra, si-au dorit ca apartamentul de 56 metri patrati sa aiba elemente decorative care sa le aduca aminte de perioada petrecuta acolo. Aceste elemente se regasesc in living si bucatarie.
In bucatarie a fost obținut un spectaculos joc de contrast intre albul mobilierului și negrul blatului și al sticlei printate cu siluete ale unor clădiri și construcții emblematice din capitala britanică. Mobilierul de bucătărie este de la Agexpert, în timp ce sticla cu print custom este de la Moteco Façade. Majoritatea mobilierului standard este de la Mobexpert, ca de exemplu: canapeaua si măsuța de cafea din living, scaunele din bucătărie și patul din dormitor. – a explicat arhitectul Cristian Pătrașcu.
Spațiul cel mai generos de depozitare este în living. Așa că aici s-a mutat și dulapul familiei. Acesta a fost camuflat in spatele unor oglinzi imense ce dau impresia unui living chiar și mai generos.
Fiind vorba de o amenajare a unui apartament smart ce reduce la minimum consumul energetic, s-a dorit sa se continue legătura cu natura prin elementele decorative din licheni naturali din spatele canapelei precum si a siluetelor de copaci din dormitor, produs de Stickero. Pentru a crea un spațiu mai fluid s-a renunțat la pereții dintre holuri si living ce apar in planul initial.
Acesta este dormitorul, să nu uităm de el:
Deci, ce spuneți? Cum vi se pare acest apartament smart?
Foto: via Cristian Pătrașcu
1 Comment
Nu, nu-mi place. Trebuia ceva mult mai scandinav.
Nu-și merita cei 18 .000 EUR.