Amenajare superbă într-o garsonieră luminoasă din București

Home Therapy - DesignTherapy

amenajare garsoniera

Un studio micuț. Dar luminos. Decorat în culori pastelate care dau impresia unui spațiu cozy. Hygge. Amenajat de proprietară, care este fotograf, deci cu un ochi pentru lucruri frumoase. Speciale. De altfel, așa a și prins contur această amenajare. Delia Șimon, proprietara studio-ului, a urmărit reducerile, piesele unor artiști locali, ba chiar a și recondiționat parte din mobilierul folosit, adunând piesele din acest puzzle pas cu pas. Hai să vedem ce a ieșit!

Delia este fotograf. Face acest lucru de 4 ani, de când a apărut în viața ei Mihai, băiețelul ei. A lăsat în urmă o carieră corporate, dar fără urmă de regret. Perioada pandemiei a impulsionat-o să facă această schimbare în cariera de fotograf, amenajând această locuință de fapt cu destinația de studio, asigurând astfel un spațiu cozy, dar în același timp safe. 

studio București

Fiind o garsonieră – studio – într-un bloc nou, Delia nu a avut de renovat. Din fericire. Așa că s-a putut concentra doar pe alegerea finisajelor – care au venit în completarea poziționării sale către soare – în culori deschise. Amenajarea propriu-zisă a durat două luni. Lucrând cu un buget redus, totul a fost achiziționat treptat. Câteva obiecte sunt foarte vechi, recondiționate și vopsite chiar de Delia. Printre ele, comoda gri, lada de zestre, scaunul galben cu tapițerie. 

Piese de decor, piese de puzzle

Piesele mici de decor sunt luate în timp de la diverse târguri, dar și artiști locali – caligraful Roxana Bescuca, ceramistul Andrei Pandea și alții. Totodată, Delia a colindat și magazinele clasice: Zara Home, H&M Hime, JYSK. Pentru decorațiunile florale a lucrat cu un designer floral – Luna Floral Design. 

studio București

Detalii… tehnice

Bucătăria – un spațiu open space. Simplă, în tonuri neutre, cu un accent tot neutru, adică acel gri pe care îl regăsim și în zona de dormit, dar și de zi. E adevărat, acest spațiu nu are destinația de locuință, așa că nu veți regăsi unele elemente necesare: cuptor, frigider, de exemplu. Bine, to be fair, există un frigider încorporat, de dimensiuni reduse 🙂

studio București

Hygge în toată regula

Mai jos las câteva imagini de detaliu, care surprind exact atmosfera specială a acestui studio superb. Mi se par o sursă de inspirație minunată, e ca și cum ai privi un board pe Pinterest. În plus, toate piesele sunt accesibile, ușor de găsit sau de replicat într-o amenajare diferită. 

Decor de Crăciun și… surpriză!

Și, foarte important, cum spuneam mai sus, Delia este fotograf. Iar acest studio-garsonieră-cozy home a îmbrăcat haine de Crăciun. În același ton cu amenajarea de zi cu zi a spațiului, adică foarte, foarte homey. Prin urmare, vă invit să vedeți cum arată spațiul și dacă vreți să faceți câteva fotografii de Crăciun. Cu siguranță veți avea parte de amintiri de neuitat. Și, dacă vreți să vorbiți cu Delia, o găsiți aici, online, pentru programări și nu numai: https://www.facebook.com/deliasimonfotografie

Cred că este evident cât de mult îmi place această amenajare. Sper că și vouă! Și dacă da, mai las aici, pentru inspirație, un alt apartament din București, tare fain: Apartament de 4 camere în București. Buget de 50.000 de euro și un strop de roșu

Share This Post!