Apartament-spectacol în stil retro-minimalist. Ce notă îi dai?

Home Therapy - DesignTherapy

amenajare apartament 5 camere

Un apartament cu 5 camere. La fel de bine ar putea fi și amenajarea unei case. De ce l-am ales? Pentru că uneori spațiile mari pot fi chiar mai greu de amenajat decât cele mici. Te pierzi în detalii, uiți de un fir al amenajării care să ofere unitate, iar uneori chiar îți scapă din vedere funcționalitatea. Pentru că aceasta este esențială, indiferent că locuiești în 30 e metri pătrați sau 300. Iată așadar mai jos o amenajare cu un twist interesant, nu foarte pretențioasă, dar tare ochioasă. Te aștept să-mi spui ce ți-a plăcut mai mult!

apartament mare

Living, dining și un design retro-minimalist

În ultima perioadă se poate observa o nostalgie aparte în amenajări. Vedem mobilier cu accente retro, o paletă cromatică ce duce în aceeași zonă, dar și multe detalii din epoci apuse, cum ar fi decorațiunile pereților, tapetul, corpurile de iluminat și storurile de la ferestre. 

Regăsim mare parte din aceste elemente mai jos, în apartamentul cu 5 camere despre care vorbim azi. Mai mult, confortul este o tendință tot mai prezentă. Spațiile altădată minimaliste, dar reci, devin cozy prin adăugarea unor texturi specifice: bumbac, lână, blană, alături de multe plante care întregesc acest aspect cu succes. 

amenajare apartament 5 camere

Mai în detaliu, tot în zona de zi, reiterată ideea minimalismului – mobilier simplu, ușor, aerisit, cu rafturi la vedere, piese de mobilier în număr redus, dar un accent pe decorațiuni. 

amenajare apartament 5 camere

Dormitor super și o amenajare simplă

Dormitorul rămâne într-o retorică cromatică retro, cu accente tot din zona culorilor neutre, cu un decor minimalist, dar cu elemente care fac diferența, cum ar fi biroul și șemineul. Nu întâmplător întreaga casă este plină de plante. Biophilia este un trend ce ia amploare, iar decorul natural are corespondențe și în zona cromaticii și designului cu multe elemente botanice reinterpretate și integrate în amenajările lui 2022. 

amenajare apartament 5 camere

Nu puteam să nu vă arăt această minunată trecere către dormitorul secundar, ce poate fi și cameră de oaspeți, dar și camera unui copil mic. 

amenajare apartament 5 camere

Sau transformată într-un birou dacă locul patului de o persoană este luat de o canapea. 

amenajare apartament 5 camere

Inspirație pentru camerele copiilor

Dormitoarele copiilor arată la fel de bine, un stil retro-minimalist, dar fără a fi depuse eforturi considerabile. Linii simple, drepte, elemente ce duc în retorica industrială, dar îndulcite de mici elemente naturale. 

amenajare apartament 5 camere
amenajare apartament 5 camere

O bucătărie generoasă și luminoasă

Ajungem în zona bucătăriei, las aici doar partea de dining și vă invit să descoperiți detaliile în galeria de mai jos. Mobilierul bucătăriei are același stil de design, însă corpurile au culori diferite, în funcție de amplasament. Astfel, zona dedicată gătitului este gri antracit, în timp ce mobilierul aflat în zona trecerii spre dining și living este alb. 

Ah, detaliile!

Trebuie să mai trecem scurt în revistă două spații minunate. Primul este biroul de la fereastră. Poate îmi place atât de mult pentru că este și o piesă din gama mea preferată de la IKEA și sunt subiectivă, însă lumina… oh, dacă nici aceasta nu te invită la creativitate, atunci nu știu ce ar putea! 

amenajare apartament 5 camere

Apoi ar mai fi acest dressing, visul oricărei femei obsedate de organizare. 

Amenajare accesibilă

Las mai jos mai multe imagini din acest apartament aflat într-o clădire dintr-un orășel suedez care a fost scos recent la vânzare/închiriere. Veți vedea piese de mobilier și accesorii, decorațiuni ușor de recunoscut, dintr-o gamă accesibilă, așadar dacă vă simțiți inspirați… știți cum să reamenajați! 

Sper că ți-a plăcut acest apartament, mie cu siguranță! Și tocmai de aceea te invit să citești și acest articol: Apartament de 4 camere în București. Buget de 50.000 de euro și un strop de roșu

Foto: Alvhem.se

Share This Post!