Apartamentul ca un loc de joacă. Te lasă fără cuvinte!

Home Therapy - DesignTherapy

Am mai văzut apartamente care să dea impresia unui loc de joacă. Am mai văzut apartamente unde designerii de interior s-au folosit de elemente playful, cum ar fi piese LEGO pentru a sugera un astfel de decor. Dar un apartament ca acesta n-am mai văzut! În el locuiește o familie cu copii, întregul spațiu este kid friendly, dar în același timp stylish și spectaculos. 

Living și bucătărie open space

Dintr-un colț strategic, acest spațiu arată așa:

Luminos, simplu, minimalist, cu accente industriale, dar și cu o pată de culoare care te revigorează. Lustra – lună este printre preferatele mele, la fel ca și acest artificiu – zona de zi înălțată – care delimitează astfel subtil spațiul bucătăriei. Totul este simplu, accesibil copiilor.

Dar să trecem la detalii, pentru că acesta vă vor cuceri:

Îmi plac foarte mult rafturile – bibliotecă, dar și felul în care accentele industriale puternice sunt atât de subtil integrate într-o amenajare destinată unei familii numeroase. Teoretic, aceste accente sunt aproape imposibil de asociat cu conceptul de loc de joacă pentru copii mici. Practic, arată așa:

Camera de joacă

Mi se pare incredibil cât de simplu și subtil a fost integrată camera copiilor în zona de living. Peretele retractabil face ca spațiul să devină un imens loc de joacă pentru copii. Părinții pot supraveghea în voie. Fără uși trântite, fără mâncare uitată pe foc când te duci să-i verifici pe cei mici și găsești o criză în desfășurare.

Peste tot veți vedea materiale organice, mult lemn, bumbac, multe pufuri și perne. Totul este accesibil copiilor și cât mai confortabil pentru ambele generații de locuitori ai apartamentului. Și, recunoașteți, chiar arată ca un loc de joacă. Unul cât se poate de stylish, desigur.

Dormitorul

Îmi place faptul că s-au folosit culori puternice, vibrante, deși dormitorul, în general, e mai domol în privința paletei cromatice. Nu mi se pare însă o abordare exagerată, ci mai degrabă una care oglindește personalitatea și stilul de viață al familiei respective. Patul este imens. Ghiciți de ce?

Linia minimalistă-austeră specifică designului asiatic este îndulcită tocmai de paleta cromatică folosită. Totuși, dincolo de limbajul colorat, nu poți să nu remarci o eleganță aparte. Gen Audrey Hepburn. Naturală, dar sofisticată prin natura sa.

Ce ziceți? Ați vrea un astfel de apartament? Eu da!

PS: Nu vă hazardați, apartamentul ca un loc de joacă se află tocmai în Hong Kong.

Foto: HaoDesign

Share This Post!