Apartamentul cu vedere asupra infinitului. La Brașov

Home Therapy - DesignTherapy

Din ce în ce mai mult apreciem importanța luminii naturale în locuințele noastre. Pandemia ne-a forțat să găsim spații în care să ne simțim bine pentru mult timp. Trebuie să recunoaștem că, înainte de martie 2020, eram mai degrabă vizitatori decât locatari ai propriilor case. Așadar am văzut o explozie de amenajări spectaculoase, superbe, de pus în toate revistele home&deco din lume. Pentru că avem și noi arhitecți cu idei minunate, chiar și pe bugete limitate. Și mai ales avem și noi priveliști superbe pe care merită să le vedem zilnic când ne bem cafeaua sau când lucrăm de la biroul de acasă. Este și cazul acestui apartament, amenajat la Brașov, de echipa MISO Architects, pe care o admir deschis pentru proiectele minunate.

Apartamentul cu trei camere amenajat de MISO face parte dintr-un ansamblu rezidențial – Complexul Stejăriș – și se află în Brașov. Cu o priveliște superbă asupra muntelui, acesta dispune de 3 camere și două băi, care totalizează 85 de metri pătrați utili. La aceștia se adaugă o terasă de 7 metri pătrați pe care cu siguranță nu te poți abține să bei dimineața o cafea, iar seara un pahar de rose. Sau de șampanie, că apartamentul merită sărbătorit în fiecare seară. 

Lucrările de amenajare au durat aproape doi ani, dar doi ani marcați de pandemie. S-a lucrat din fază incipientă, fiind un șantier de complexitate medie, iar designul propus de arhitecți a fost respectat în proporție de 95%. 

Cromatica este una blândă, cu accente de culoare. Adică verde, mai ales că denumirea proiectului este Evergreen. Așadar veți regăsi acest verde viu și ușor electrizant în fiecare cameră, declinat apoi în tonuri mai subtile pe suprafețe mai mici. Este completat de mult lemn natur și alb, iar în bucătărie griul mat face un contrast plăcut și sofisticat în același timp. 

Hai să începem cu bucătăria – open-space – dacă tot am pomenit de ea. Aici linii drepte, cuminți, care fac ca spațiul să arate ordonat. Accentul este clar modern, contemporan, ascunde orice ar putea să dea senzația de aglomerare. Este o alegere naturală pentru un open space și destul de safe. Pentru că realitatea este că nicio casă nu mai arată ca în pozele de prezentare 5 minute după ce proprietarii s-au mutat. 

amenajare apartament brasov

Living luminos și cozy

Livingul luminos se bucură de aceste ferestre imense care fac ca atmosfera să fie cozy. Este un spațiu ce îndeamnă la relaxare, dar și la poveste. Nici nu trebuie să închid ochii să văd cât de fain ar arăta aici serile între prieteni. Cu sau fără copii. De remarcat spațiul de la fereastră și corpurile de iluminat minimaliste, o continuare plăcută și firească a mobilierului de bucătărie. 

Dormitoare cu imens spațiu de depozitare

Trecem spre dormitoare. Aici avem un master bedroom, cu un tapet ce pare să aducă natura de la fereastră în casă. Nice touch, MISO! Îmi place mult linia mobilierului, ușor retro în abordare, dar în același timp cu linii contemporane. Îmi plac și detaliile, dar lor le rezervăm o întreagă galerie mai jos. 

Dormitorul rezervat oaspeților, vizibil mai mic, este grozav pentru depozitare. Are mai mult astfel de spațiu decât aș fi îndrăznit să-mi imaginez la o primă privire asupra spațiului de intrare. 

Un birou cu inspirație

Avem și un birou cu vedere. Superb. Credeți că mai este cazul să comentăm pe marginea imaginilor? Așa mă gândeam și eu… 

Băi minimaliste

Băile sunt două la număr, cum spuneam mai sus. Și mă folosesc de acest prilej pentru a vă da un sfat. Mai ales dacă sunteți mai mult de două persoane în casă, trebuie să aveți două băi. Viața voastră va fi mult mai simplă. Îmi place – revenind la amenajarea apartamentului nostru – cum s-a păstrat cromatica și linia mobilierului. 

Mici detalii superbe

La final las această mini-galerie de detalii, așa cum spuneam mai sus. Corpurile de iluminat, textilele și decorațiunile completează tare frumos decorul și îi dau acel aer sofisticat pe care, să recunoaștem, ni-l dorim. Așa că Evergreen is in the details. 

Sper că v-a plăcut această amenajare, mie cu siguranță. Dacă aveți întrebări, le aștept în comentarii. Iar dacă mai căutați inspirație, atunci vă recomand și acest articol: 

Apartamentul de la mansardă care te va face să te îndrăgostești de ferestre și lumină

Fotografii profesionale realizate de Fisheye.ro via MISO Architects

Share This Post!