Apartamentul perfect pentru un… șoarece de bibliotecă

Home Therapy - DesignTherapy

Cărți. Teancuri de cărți. Să plouă cu cărți! Sau să ningă, că e decembrie, și dacă tot nu avem parte de zăpadă… Te regăsești? Nu știi unde să le mai pui? Ai epuizat toate etajerele, răftulețele și tot mai vin și alte cărți? Hai că am niște soluții. Într-un super-apartament. 4 camere de cărți! Așa-i că vrei să-l vezi și tu?

Cărți în living. Cărți în dormitor. Cărți pe hol. Cărți chiar și în bucătărie. Și totuși casa nu pare sufocată de cărți. Chiar are un aer boem, de parcă te-ai aștepta să apară un Hemingway de după o ușă. Mai ales biroul masiv pare să te introducă în acel timp minunat. Ferestrele largi lasă să intre multă lumină în camerele generoase. Sunt, până la urmă 126 de metri pătrați construiți. 

Îmi place alternanța pereților goi cu cei cu tapet. Mai ales că tapetul retro este completat fericit de piese de mobilier din același vocabular stilistic. Iar mobilierul este minimalist, redus la necesar, dar în același timp suficient de cozy. De altfel, trebuie lăsat spațiu suficien pentru cărți, nu? 

Ce aș schimba eu

Spațiul meu preferat din întreaga locuință este însă acesta:

Mă văd în fotoliul de la fereastră citind, lucrând. Aș schimba însă puțin mobilierul. Nu-mi plac deloc, dar deloc aceste fotolii acoperite cu piele, mai degrabă niște scaune-fotoliu, o struțocămilă din punctul meu de vedere inconfortabilă și inutilă. La fel și sofaua, nu cu aceleași atribute desigur, ci mai degrabă aș prefera în lul ei o pată de culoare. Sau, mai bine, aș scoate aceste piese, lăsa loc unui birou și unei saltele de yoga. That would be my happy place!

Linii neutre în bucătărie

Trecând mai departe, am zis că ar fi păcat să nu vedeți și resul casei. Bucătăria și baia, care sunt amenajate într-un stil clasic, simplu, culori neutre și linii modeste. De parcă vedetele întregii amenajări ar trebui să fie cărțile. Dar da, de fapt așa este: ele sunt vedetele, nu?

Cine zicea că nu se mai citește?

Foto: Stadshem.se

Share This Post!