Apartamentul spectaculos al unor… pensionari din Taiwan

Home Therapy - DesignTherapy

Un cuplu de medici stomatologi, pensionari, au decis să se retragă într-un apartament de 172 de metri pătrați din portul Kaohsiung, un oraș plin de zgârie nori din Taiwan. El este adeptul frumuseții simple, în timp ce ea adoră texturile pufoase și este nostalgică după atmosfera de salon pariziană. Ei, dar de la aceste detalii aparent simple, poate chiar banale, iată ce minunăție au făcut niște arhitecți cu adevărat talentați!

O nouă compartimentare

Structura inițială a apartamentului a fost de tip vagon, open space. Echipa HAO Design a decis însă să-i modifice structura, în funcție de cerințele, nevoile și preferințele rezidenților. Astfel, la final, apartamentul de 172 de metri pătrați a devenit un apartament cu 3 dormitoare, un spațiu de living, unul de dining și, evident, zona de gătit plus baia. De asemenea, apartamentul are acum și o ușă glisantă, foarte stylish care împarte o zonă deschisă pentru a o transforma la nevoie într-un dormitor pentru oaspeți. 

apartament
Lumina naturală – din abundență – este completată de multitudinea de corpuri de iluminat cu lumină caldă, care dau o atmosferă homey

Amenajare cu catifea și detalii aurii

Amenajarea apartamentului a fost făcută în linii sobre, dar luxoase. Catifeaua este textura dominantă, culorile merg spre nuanțe dark, venind în completarea detaliilor aurii care amintesc de mult râvnitele amenajări pariziene pe care le-a dorit stăpâna casei. 

Mie îmi plac pereții. Textura specială, paleta cromatică sunt într-o zonă luxury, dar subtilă, arhitecții reușind să creeze o atmosferă elegantă, sofisticată, mai ales în zona de living-dining. 

Bucătăria este mai mult decât funcțională. Este o bucătărie demnă de un chef adevărat și satisface dorința de socializare a familiei.  

Dormitoarele din apartament

Trei la număr, diferite, luminoase, la fel de speciale precum întreaga casă. Dormitorul matrimonial este puțin atipic, dar să nu uităm că vorbim despre o familie de pensionari. În plus, nota dominantă a amenajării spune confort, acesta fiind cu adevărat cel mai important. Detaliile aurii continuă și în drmitoare, unde paleta cromatică se îndulcește.

apartament

La ce birou ai vrea să lucrezi?

Le-am lăsat la final. Dar sunt la fel de spectaculoase. Bine, unul dintre ele, e drept, poate fi o masă de machiaj. Însă este și o variantă clasică de birou. 

apartament

Cred că ghiciți cu ușurință care este al LUI și care al ei, nu?

Sper că v-a plăcut la fel de mult ca și mie micul tur virtual în acest apartament spectaculos. Recunosc că sunt, de fiecare dată, impresionată de HAO Design. Pentru că nu este prima dată când reușesc să creeze un spațiu absolut incredibil. Am mai scris despre amenajările lor aici: China: cum arată un apartament pentru o familie cu trei membri.

Foto: HAO Design

Share This Post!