Before & after. Ce s-a putut face într-un apartament banal cu imaginație și un buget mediu

Home Therapy - DesignTherapy

apartament bucuresti

Oricât de mult îmi place să scriu despre case spectaculoase, oricât de mult aș vrea să trăim cu toții în vârf de munte sau pe o plajă privată, adevărul este că noi – cei ce scriem/citim/ne învârtim pe aici – trăim la bloc. În locuințe destul de comune ca spațiu și desfășurare a acestuia, cu anumite impedimente și chiar cu defecte pe care trebuie să le mascăm pentru a trăi mai bine. Și mai confortabil. Și când vorbim despre confort și un stil de viață adaptat standardelor noastre personale intră în scenă arhitecții și designerii de interior. Care ne fac viața mai frumoasă. Și mai ușoară. Demonstrat mai jos de Miso Architects și un proiect din care am salvat și imaginile before&after.

Apartamentul de 92 de metri pătrați, din București, situat într-o zonă centrală, a fost preluat în stadiul „finisat”, însă nesatisfăcător din punct de vedere vizual și calitativ. Altfel spus, în fața arhitecților a fost pus un proces de renovare complet, cu schimbarea finisajelor (parchet, gresie, faianță, pereți), recompartimentare pe alocuri și modificări majore electrice și de instalații.

Ce au reușit să facă arhitecții de la Miso? Au combinat culoarea, inovația și funcționalitatea,  făcând ca acest apartament să-ți trezească interesul încă de când deschizi ușa. Astfel, acesta se remarcă printr-un hol scenografic, care stârnește curiozitate datorită iluminatului prin două profile suspendate cu benzi LED în formă de L, ce urmăresc perimetrul spațiului.

Puțină (sau mai multă) îndrăzneală nu strică

Tot aici, spectacolul continuă cu o cromatică puternică la nivelul tavanului și al peretelui de ”galerie”, care acomodează într-un mod aproape eclectic lucrări de artă, postere și obiecte ce reflectă interesele de loisir ale proprietarilor.

Dar cel mai bine puteți observa toate aceste aspecte în galeria de mai jos, ce conține o mulțime de imagini before&after. Veți vedea ce impact au materialele de calitate și îndrăzneala în cromatică.

Curajul definește cromatica întregului ambient interior, solicitată și asumată de înșiși proprietarii acestei locuințe excentrice. Pentru a armoniza și tempera explozia de culoare, s-au folosit de texturi neutre și nuanțe de gri și bej în alegerea textilelor (draperii, storuri, etc.), a câtorva piese de mobilier și a pereților nedecorați în nuanțe reci de verde, mov sau albastru. 

Apartamentul dispune, de asemenea, și de o terasă amplă, dispusă aproape perimetral. Și aceasta a impus intervenții majore, pentru o metamorfoză completă, după cum vedeți în imaginea de mai sus. 

Accente și texturi

Accentele metalice negre și aurii, omniprezente, intermediază un dialog al contrastelor, între finisajele luminoase, calde, neutre și cele intense, saturate, opace.

Contraste cromatice

Mi-a plăcut mult tonul dulce al bucătăriei, suav chiar, în contrast cu cromatica zonei de living, mult mai îndrăzneață. Culorile tari fac ca spațiul să pară dinamic, viu, chiar și așa cum este în fotografii, fără locatarii acestuia. 

Las mai jos imagini succesive ale spațiului, care demonstrează ce voiam să vă povestesc despre această zonă și de altfel sper să vă încurajeze să folosiți culorile în amenajare. 

Curcubeu, în sensul bun

Iar mai jos câteva imagini suplimentare, care să vă întregească perspectiva asupra apartamentului. Aștept părerea voastră în comentarii, iar până atunci vă invit să parcurgeți și o altă amenajare spectaculoasă, semnată tot de arhitecții MISO, de data aceasta a unui duplex generos: Honey, I’m home!

Share This Post!