Brașov: Transformarea spectaculoasă a unui apartament cu două camere

Home Therapy - DesignTherapy

Brașovul, un oraș încântător, tot mai căutat de cei care își doresc o viață dinamică, dar nu chiar atât de nebună precum cea din Capitală, este martorul unei schimbări spectaculoase în peisajul designului de interior și imobiliar. În centrul acestei metamorfoze punem azi un apartament cu două camere (72 mp), care până nu demult ascundea un potențial neexplorat. Veți vedea în imaginile before&after. Proprietarii au dorit o revigorare a spațiului, iar echipa responsabilă de această revigorare a venit cu un interior cu influențe industriale și accente de cărămidă, un rezultat remarcabil cu adevărat.

Reamenajarea acestui apartament a fost făcută de MiSo Architects, o echipă senzațională de arhitecți și designeri de interior pe care îi urmărim de mult timp. Cu birouri deschise la București și Brașov, arhitecții MiSo se pot implica activ în întreg procesul.

După cum veți vedea și mai jos, de altfel, proiectul propus de MiSo fiind respectat în proporție de peste 90%. Potrivit arhitecților, proiectul a fost o călătorie în care direcțiile de design au fost clar conturate de la început. Comunicarea strânsă cu proprietarii a dat naștere unui concept fluid, rezultând o locuință cu totul nouă, surprinzătoare și de nerecunoscut. 

Aceasta este zona de living & bucătărie
Acesta este dormitorul. Trebuie să vedeți cât de diferit e rezultatul final!

Revigorarea holului de la intrare

Primul pas a fost modificarea configurației holului de intrare, eliminând un acces către bucătărie pentru a face loc unei generoase zone de depozitare cu o băncuță. Stâlpul central, care inițial separa holul, bucătăria și livingul, a devenit nucleul spațiului, adăpostind funcții esențiale precum zona de TV din living și depozitarea eficientă din hol.

Influența Industrială în Living

Stilul industrial a prins viață în living cu ajutorul unui perete placat cu cărămidă decorativă, care oferă un fundal vibrant. Restul pereților au fost vopsiți într-un gri cărbune lavabil sau au fost acoperiți cu mobilier custom în aceeași culoare. Elementele metalice realizate la comandă au unit aspectul întregului apartament și au creat o tranziție fluidă între funcțiuni.

Bucătăria – centru de atracție al locuinței

Trecerea către bucătărie a fost marcată de utilizarea tonurilor mai calde de cașmir și lemn natural, susținute de nuanța parchetului de stejar. Punctul culminant al bucătăriei este materialul care îi dă numele proiectului – Sahara Noir. Bucătăria deschisă către living devine astfel o zonă centrală a apartamentului.

Dormitorul funcțional

Traseul către dormitor este marcat de dulapuri custom care includ un birou cu depozitare, ideal pentru lucrul de acasă, dar și pentru ascunderea distribuitorului pentru încălzirea în pardoseală. Iar dormitorul în sine este luminat superb. 

Eleganță în baie și pe terasă

Baia păstrează tonurile închise cu ajutorul placărilor în nuanțe de gri cu inserții fine maro. Terasa a fost amenajată în același stil industrial, cu nuanțe închise de gri și negru. Dulapul metalic realizat pe comandă oferă suficient spațiu pentru depozitarea obiectelor voluminoase, iar ușa tip rulou acționată electric adaugă un plus de funcționalitate.

Lumină și generozitatea spațiului

Înălțimea generoasă a spațiului și vitrajele pe toată lungimea pereților exteriori pun în valoare atât interiorul, cât și priveliștea exterioară, transformând acest apartament într-o oază de lumină și frumusețe.

Detalii industriale și accente verzi

Alte elemente care completează stilul de design industrial includ iluminatul tehnic cu șine magnetice negre, caloriferele Irsap cu un look retro și subțire, precum și profilele led speciale de 3 mm folosite la trecerea dintre diferitele tipuri de finisaje. De asemenea, numeroasele plante integrate în amenajare adaugă un strop de verdețe și prospețime.

Într-un oraș în continuă evoluție precum Brașovul, acest apartament reprezintă un exemplu impresionant al modului în care designul de interior și imobiliarele pot convergi pentru a crea spații rezidențiale inovatoare și atractive. Este un tribut adus tendințelor actuale și unei abordări creative în transformarea locuințelor. 

Fotografii: Miso Architects

Share This Post!