Buget de 15.000 de euro și o amenajare în București cu influențe nordice

Home Therapy - DesignTherapy

apartament București

Când te muți în casă nouă, îți dorești ca totul să arate perfect. Mai ales când apartamentul este nou. Voi cât sunteți dispuși să investiți în amenajarea unui apartament? Mai jos vedeți ce s-a putut face cu 15.000 de euro în 90 de metri pătrați dintr-un apartament nou. E important de precizat, pentru că, în cazul construcțiilor vechi, bugetul crește destul de mult pe fondul reparațiilor și renovărilor la nivelul pereților, instalațiilor electrice și/sau termice. 

Apartamentul de față aparține unui cuplu tânăr ce și-au dorit un apartament cozy, într-un buget mediu și care să țină cont de preferințele lor. A fost realizat de arhitectul Cristian Pătrașcu într-un stil modern-scandinav, în urmă cu doi ani.

apartament București

Funcționalitatatea spațiului i-a dat puțin de furcă arhitectului, inițial. Asta pentru că suprafața mare nu a fost ideal compartimentată, iar toată zona de zi era întrepătrunsă de hol, astfel că a devenit o provocare în proiectul de amenajare.

Arhitectul a vrut să țină cont de potențialul zonei largi de living, dar să ofere o delimitare în relațiile dintre holuri și zona de living propriu-zisă. Ca urmare, a introdus două biblioteci cu rafturi care permit iluminarea naturală către hol și reprezintă niște spațiu de depozitare extrem de utilizabile. Cea de-a treia bibliotecă vine în sprijinul ideii și este presărată cu cărți. Aceste corpuri au fost realizate la comandă de AG Expert Mobila.

apartament București

Spațiu flexibil și compartimentat

Conceptul de design al livingului este de a produce un spațiu flexibil cu multe variante de ședere, fie citind o carte la lumina unei lămpi de la Norda Shop, fie pe pouf-ul ce poate fi deplasat oriunde în încăpere, de la IKEA. În întreaga amenajare, stilul specific este cel scandinav cu inserții ce aduc aminte de natură prin materiale că lemnul, pluta, ratanul, bambusul sau diverse împletituri de lemn.

Tapetul din spatele canapelei reprezintă o pădure de stejari, accentuând legătura cu natura. Tapetul se poate găsi la Cai Verzi pe Pereți. Plantele naturale își fac prezența pe un întreg corp de bibliotecă. Canapeaua este spațioasă – cu o lungime de 320 cm – și a fost achiziționată de la IKEA, la fel ca și masa de cafea.

Masa de dining și scaunele au fost achiziționate de la Bonami. Harta Capitalei de pe peretele din dining este realizată din plută, tăiată la laser la The Plot, și se poate decora în diverse moduri creative.

apartament București

Culoarea preponderentă este albul și nuanțele deschise, având accente date de diferitele esențe de lemn precum și de culorile tipic scandinave: galbenul, verdele-mentă, variațiunile de gri.

apartament București

Alb în bucătărie, accente de culoare în casă

Bucătăria este în același concept cu livingul, cu un alb predominant combinat cu diverse accente de culoare date de decorațiuni, obiectele de design sau tablourile cu diferite orașe. Că de obicei, lemnul apare pe alocuri cum ar fi blatul de lucru, mânerele ușilor, raftul pentru depozitări sau măsuță rabatabila.

Plita, cuptorul și chiuveta, precum și restul electrocasnicelor sunt albe pentru a urma imaginea trasată de mobilier. Mobila de bucătărie este de la Staer.

apartament București

În dormitorul mare regăsim tema naturii prin peretele tapetat ce mimează o pădure de mesteceni, realizat de Stickero. Din nou, lemnul și albul comunică într-o maniera modernă, iar dressing-ul a fost realizat până în tavan ca să profite de întreaga înălțime a camerei, fiind realizat de AG Expert Mobila.

apartament din Bcuurești

Corpuri de iluminat cu gând de vacanță în acest apartament din București

Corpurile de iluminat, toate având un design diferit, dar urmând același concept, adaugă o ușoara notă industrială amenajării. Acestea au fost achiziționate de la Eglo și Mobexpert. 

Apartamentul este alcătuit din spații fixe, dar și zone mobile ce pot evolua în timp. În fiecare încăpere s-a pornit de la același concept, cel al specificului scandinav cu o legătură cu elemente de natura. A treia cameră, ce a devenit birou, e compusă din două zone de lucru. Polițele și lămpile individuale dau un caracter deosebit acestor spații.

apartament București
apartament București

Accentele de culoare sunt oferite de corpurile de depozitare, iar peretele tapetat are un design specific unui birou de lucru. Bugetul total a fost de aproximativ 15.000 euro cu tot cu o parte din electrocasince. 

Mai multe detalii despre această amenajare, dar și despre Cristian Pătrașcu, arhitectul care o semnează, aici

Dacă ți-a plăcut această amenajare, te invit să citești și: 

Cum arată un apartament de închiriat în Suedia. Și cât costă

Share This Post!