Cât costă reamenajarea casei și cât de des suntem dispuși să o facem

Home Therapy - DesignTherapy

reamenajarea casei

Pandemia ne-a băgat în case, la propriu, și, uite așa, am început și să avem mai multă grijă de ele. Fără bugete rezervate pentru vacanțe sau ieșiri dese la restaurant, am început să avem și fondurile pentru reamenjarea aceea mult amânată. Pentru schimbarea dulapului din dormitor, pentru amenajarea balconului, pentru un tapet nou sau poate pentru schimbarea instalațiilor sanitare. Ce buget suntem dispuși să alocăm pentru reamenajarea locuinței și, mai ales, cât de des facem acest upgrade? Răspunsul mai jos. 

Pandemia a influențat multe aspecte ale vieții românilor: viața s-a schimbat considerabil, telemunca a devenit o opțiune convenabilă, iar spațiul interior casei a devenit o prioritate pentru reamenajare. Reveal Marketing Research a derulat un studiu comandat de FERRO Group ce arată cum zilele petrecute în casă au fost prolifice pentru idei de reamenajare a locuinței, precum și cât sunt dispuși românii să investească în reamenajare. Astfel:

  • 80% dintre români își manifestă interesul de a-și reamenaja locuința în acest an. 
  • Segmentul de vârstă cel mai preocupat de amenajarea locuinței este cel cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani (82%).
  • Românii tind să își renoveze locuința o dată la 4 ani.
reamenajarea casei

De asemenea, Grupul FERRO, unul dintre liderii pieței de echipamente sanitare și de instalații, informează faptul că, piața investițiilor în propria locuință este în continuă schimbare. În ultimul an, trendurile se înscriu într-o traiectorie ascendentă și oamenii investesc din ce în ce mai mult timp, atenție și chiar bani în alegerea celor mai potrivite soluții de amenajare a caseicasa devine acasă.

Top lucrări de reamenajare și bugetul alocat

În privința tipului de lucrări cărora românii le acordă o atenție sporită renovării anul acesta, se numără, pe primul loc zugrăvitul (90%), schimbarea obiectelor sanitare din baie si/sau bucătarie (72%), schimbarea mobilei (64%), schimbarea sistemului de iluminare (51%) și schimbarea instalaţiei de apă, pe ultimul loc (34%). 

Cât de des renovează românii şi ce bugete au?

Românii declară că obişnuiesc să reamenajeze casa/ apartamentul o data la 4 ani. O data cu aceaste reamenajări, 1 din 4 (24%) schimbă şi obiectele sanitare din baie (baterii, duşuri, etc) iar 16% schimbă şi bateria de la chiuveta din bucătărie

Majoritatea însă declară că fac aceste schimbări mai rar, doar la nevoie – 62% pentru obiecte de tip baterii şi duşuri şi 73% pentru baterii de bucătărie. Întrebaţi despre bugetul alocat pentru schimbarea obiectelor sanitare din baie şi/sau bucătarie, aceştia estimează că vor cheltui in jur de 4500 de lei.

Tu ce lucrări de reamenajare ai făcut în ultimul timp? 

PS: Dacă ți-a plăcut acest articol, te invit să citești și: Cum să prinzi un tablou de perete, fără ciocan, bormașină sau găuri sau Buget de 15.000 de euro și o amenajare în București cu influențe nordice

Share This Post!