Casa de vacanța de unde sigur nu vei vrea să mai pleci vreodată

Home Therapy - DesignTherapy

casa acantilado casa de vacanta

De multe ori găsim un loc atât de special pentru vacanțe încât nu ne mai vine să plecăm de acolo. Cel puțin pentru o vreme, că tot apar lucruri ce ne lipsesc din ritualurile zilnice. Asta până la ACEASTĂ casă de vacanță care pare să le aibă pe toate. Nici măcar nu contează dacă ești genul de persoană care iubește marea sau muntele. Această casă de vacanță le are pe amândouă și nu numai. Hai să vă arăt și veți vedea cât de ușor vă veți convinge.

Undeva pe o plajă din Mexic, mai precis într-o localitate a cărui nume nu e chiar simplu de pronunțat – Zihuatanejo, de altfel în topul TripAdvisor ca unul dintre best places to visit – pe o stâncă la capătul căreia cântă valurile se află… ea: 

casa acantilado casa de vacanta

Arhitecții care s-au ocupat de această construcție spectaculoasă – Zozaya Arquitectos – s-au bazat de altfel pe decorul dramatic, un pic dark, cu păsări care dau târcoale stâncilor abrupte. Casa de vacanță are două etaje, iar accesul se face prin acoperiș. De ce? Să spunem că nu e un teren tocmai plan, după cum se poate observa lesne în imagini.

La nivelul superior, arhitecții au construit o palapa, o structură tradițională mexicană, din lemn, acoperită de paie. Păstrează astfel un aer exotic, în același timp boem. Designul interior urmărește această linie, însă cu o atenție fantastică la detaliile finisajelor de lux. De altfel, întreaga casă, deși simplă în stil, respiră o eleganță extrem de sofisticată. Și scumpă, de ce să nu recunoaștem. 

Casă de vacanță cu infinity pool

Livingul și dining room-ul se află sub această structură înaltă, cu vedere directă către o terasă cu un view spectaculos. Știu că zic de prea multe ori despre priveliște, însă chiar face toți banii. Mai exact de la 3 milioane de dolari în sus, căci proprietatea va fi scoasă la vânzare. Așa că dacă aveți bani de investit, continuați să scroll că mai urmează și alte imagini wow.

Revenind, terasa este dotată și cu un infinity pool. Nu putea lipsi un astfel de detaliu, nu-i așa? Deși da, se află la malul mării. Dar pe o stâncă. 

Set your spirit free

Pereții au fost lăsați nefinisați intenționat, cu betonul cu aspect dur care completează atmosfera sălbatică a casei de vacanță. 

Printre dotările locuinței, care merită neapărat menționate, se numără și o cameră media, dar și dormitoarele – matrimoniale și de oaspeți – cu o vedere spectaculoasă. Să te tot trezești privind pe aceste ferestre. 

De remarcat și băile, evident, cu multă piatră, care completează ideea de conexiune cu natura ce înconjoară proprietatea. Bine, de fapt nu cred că există vreun detaliu pe care să nu-l remarci.

O casă de vacanță faimoasă

Întregul spațiu amenajat Zozaya Arquitectos dă impresia de sălbătic, de în mijlocul naturii, de libertate. Poate de aceea această casă de vacanță – cu potențial să devină locuință permanentă a unor norocoși – este atât de populară. O mulțime de publicații de specialitate au scris despre Casa Acantilado – cred că ați dedus că Acantilado înseamnă stâncă -, iar eu am descoperit-o pe DeZeen.

Vă mai las aici câteva imagini, dar vă invit și să citiți despre Casa de pe plajă: 3 interioare superbe la care să visezi.

Foto: Zozaya Arquitectos, TracyTutor.com 

Share This Post!