China: cum arată un apartament pentru o familie cu trei membri

Home Therapy - DesignTherapy

Am tot scris de apartamente din București, din Stockholm sau Copenhaga, de case de vacanță din Grecia, dar până acum nu am scris despre casele din China. Și rău am făcut. Pentru că am găsit unele spectaculoase. De exemplu acest apartament, aflat la o mansardă. A fost luat ca atare, fără prea multe compartimentări pentru a deveni acasă pentru un specialist IT, o jurnalistă pasionată de arhitectură și băiețelul lor. Ce a ieșit? Un foc de artificii!

Mansarda are 116 metri pătrați și vă zic de la început că a fost considerat un spațiu… mic. Este etajată, prin urmare spațiul este compartimentat natural. S-a urmărit păstrarea unui cadru aerisit, minimalist. 

Paleta cromatică pastelată, micile accente, tonurile neutre sunt perfecte pentru a ilustra o atmosferă senină, caldă, calmă. Cum cuplul are un copil mic, cromatica este foarte importantă. În camera lui culorile sunt puțin mai jucăușe, însă deloc obositoare. 

Apartamentul acesta din China este însă uimitor din toate punctele de vedere. Mobilierul minimalist și accesibil copilului, biblioteca de la etaj, camera celui mic ascunsă sub scară și cu posibilitatea de extindere sunt câteva dintre lucrurile mele preferate. 

Dormitor în tonuri de albastru

Singurul spațiu delimitat clar este dormitorul matrimonial. Luminos și generos, este decorat în tonuri calme de albastru. Totul din accesorii, în spatele acestora stând un alb care potențează cu luminozitatea sa spațiul.

Nu este neapărat un spațiu mare, ci mai degrabă unul suficient. De remarcat și alte zone unde cuplul și-a dorit intimitate, cum ar fi biroul:

… sau acest spațiu din vecinătatea scărilor:

Camera copilului

Un spațiu simplu, fără prea multe artificii, unde cel mic este lăsat să se joace în voie și să exploreze fără a fi deranjat de mobilier sau restricții. Vizibilitatea către zona de zi și către bucătărie este suficientă pentru ca părinții să-l poată urmări în liniște. 

Zona de zi

Revin asupra ei doar pentru a vă arăta și bucătăria:

Amenajarea aceasta superbă este semnată de HAO Design, o firmă de arhitectură premiată din Taiwan, a cărei politică de brand spune că un spațiu nu trebuie să fie luxos pentru a fi spectaculos. 

Foto: Hao Design

Share This Post!

1 Comment

  • Apartamentul spectaculos al unor... pensionari din Taiwan | DesignTherapy mai 12, 2019 at 9:40 pm

    […] Sper că v-a plăcut la fel de mult ca și mie micul tur virtual în acest apartament spectaculos. Recunosc că sunt, de fiecare dată, impresionată de HAO Design. Pentru că nu este prima dată când reușesc să creeze un spațiu absolut incredibil. Am mai scris despre amenajările lor aici: China: cum arată un apartament pentru o familie cu trei membri. […]