Cum transformi un apartament mic de două camere într-un spațiu confortabil. Și superb!

Home Therapy - DesignTherapy

Un apartament modest de două camere, la etajul 3 din 4 al unui bloc dintr-un orășel de provincie. Ai zice că nu are nimic spectaculos. Mai ales că e amenajat într-o cromatică neutră, ai zice poate la prima vedere chiar de-a dreptul… sărăcăcioasă. Ei, dar evident că nu am fi ajuns la acest apartament dacă ar fi fost atât de banal cum îi sună descrierea de pe un site de imobiliare. Dimpotrivă, nimic din acest micuț apartament de două camere nu este banal. Stilul retro i se potrivește mănușă și este completat perfect de lumina ce se revarsă generos prin ferestrele mari. Pe scurt, o încântare! În care m-aș muta și mâine!

Să începem cu începutul, adică acest living luminos și foarte cozy, unde putem vedea impactul elementelor naturale atunci când sunt combinate inspirat. Ratan, bumbac, iută, lemn, ceramică, mai identificați și voi? 

Indiferent de perspectivă, spațiul oferă o versatilitate clară. Aerisit și luminos, exprimă o stare de bine și de acasă, invitând la a te așeza pe canapeaua confortabilă sau poate la a lua masa cu prietenii. Mobilierul este caracterizat de linii curate și forme simple, contribuind la aspectul aerisit și ordonat. În plus, funcționalitatea este la fel de importantă precum estetica în stilul nordic, iar spațiile sunt adesea organizate pentru a maximiza eficiența și utilitatea, după cum se poate remarca ușor.

Amenajarea în stil nordic este o alegere perfectă în astfel de apartamente unde nu există un buget mare, însă unde confortul este important. Stilul se remarcă prin simplitatea sa elegantă, echilibrată cu o atenție deosebită acordată detaliilor. Culorile predominante sunt neutre, cu nuanțe de alb, gri și bej, creând astfel un fundal luminos și deschis. Lemnul natural este un element esențial în decor, adăugând căldură și autenticitate spațiului.

Un twist și o perspectivă nouă

Îmi place foarte mult această perspectivă asupra camerelor, care arată de fapt că este un apartament modest amenajat, cu un buget decent, dar cu multă grijă pentru detalii. Și mai ales cu o coerență clară în amenajare.

Bucătărie îmbietoare pentru convversații prelungite

Bucătăria păstrează un ton clasic, ușor retro, mai ales prin alăturarea mobilierului de bucătărie cu masa rotundă și scaunele care îmi amintesc de masa bunicilor. Sigur le țineți și voi minte. Elemente ale designului nordic, pe care sigur le recunoașteți. 

Dormitor hygge, în pur stil nordic

Dormitorul nu este foarte spațios, însă nu s-a făcut niciun compromis în ceea ce privește confortul. Tăblia tapițată este un garant pentru seri petrecute cu cartea în brațe și mic-dejunuri leneșe. 

Apartamentul acesta cochet și simpatic, de doar 45 de metri pătrați se află în Gothenburg, Suedia, și are o perspectivă feerică asupra cartierului. Vă mai spun doar că se află într-o clădire ridicată în 1943 și că nicăieri în apartament nu veți vedea vreo urmă a acestui lucru. 

Foto: https://www.lundin.se/

Share This Post!