De câte produse pentru machiaj ai nevoie cu adevărat și cum le organizezi eficient

Home Therapy - DesignTherapy

organizare makeup

Bineînțeles că ne plac produsele de makeup și îngrijire. Bineînțeles că avem nevoie de 3 nuanțe de ruj, deși folosim una. Bineînțeles că ne mai trebuie și a cincea cremă de față care are ingredientul X, inexistent în celelalte 4. Bineînțeles. Dar avem un spațiu limitat. Și ca să nu vorbim din cărți/reviste/impresii, ci să fim cât mai obiective (în măsura în care se poate atunci când vorbim despre ceva atât de subiectiv precum îngrijirea și machiajul), am discutat cu un specialist care ne spune clar, simplu și la obiect care e necesarul. Apoi ne ocupăm de organizare, desigur. 

20ish de obiecte în trusă. Misiune imposibilă?

Mihaela Rotaru, trainer și makeup artist, fondator al unei școli de cursuri de calificare în domeniul beauty, este cea care mi-a deschis ochii vizavi de produsele de machiaj necesare. Mihaela spune că nu trebuie să cheltuim o avere pe trusa de machiaj. Dimpotrivă. Însă, recunosc, necesarul ei depășește cu mult cunoștințele mele. Iar acesta este:

 1. Produse de demachiere și hidratare 
 2. Primer 
 3. Fond de ten 
 4. Corector 
 5. Pudră 
 6. Farduri de pleoape 
 7. Eyeliner (creion)
 8. Eyliner (tuș)
 9. Mascara
 10. Blush
 11. Iluminator 
 12. Ruj și gloss
 13. Pensule – surprinzător, dar doar 5: pentru blush (se poate folosi și pentru aplicarea pudrei), pentru ochi, pentru sprâncene, pentru contouring, pentru buze. 
 14. Clește pentru curbarea genelor 
 15. Burești și/sau beauty blender 
 16. Pensetă

Cum alegi produsele potrivite

Evident, Mihaela recomandă achiziționarea unor produse de calitate, care să se potrivească tenului și stilului de viață. Recomandă testarea mai multor branduri până la găsirea celui potrivit, dar și o abordare cât mai realistă asupra necesarului. 

Dacă tot ți se par străine de tine aceste noțiuni, Mihaela pregătește un nou curs de automachiaj, care va avea loc în luna august. Aici înveți tot felul de lucruri interesante despre tipul și forma tenului, tehnici de machiaj, tips and tricks să arăți bine după o noapte de nesomn și multe altele, inclusiv consiliere în alegerea produselor potrivite. Un astfel de curs costă 290 de lei – în grupă – sau 650 de lei individual. Detalii aici

Organizarea produselor

Acum că ne-am lămurit de ce avem nevoie cu adevărat, să trecem la partea fun: organizarea produselor de machiaj și de îngrijire. Știu că multe persoane preferă un vanity place doar al lor, o măsuță de machiaj în dormitor sau în birou/camera de oaspeți. Personal, prefer să le am pe toate în baie. Mi se pare mult mai practic. La fel de practice mi se par cutiile transparente, case-urile adică, în care poți pune toate produsele. Vă recomand unele mai generoase, cele cu spații mici vă vor încurca. 

Și tăvile stylish (observați și mai sus că aceste cutii au un twist, da?) sunt printre variantele care îmi plac și care mi se par ușor de folosit:

organizare makeup

Apoi ar mai fi varainta organizării pe verticală. La fel, o variantă eficientă, practică și care arată foarte bine. Puteți combina piese care de fapt sunt destinate biroului, cum vedeți și mai jos. Vă asigur că funcționează perfect!

Sau mai puteți încerca varianta cutiilor, care trebuie să fie mici, iar unele farduri nu încap în ele: 

organizare makeup

Voi cum vă organizați produsele de machiaj și îngrijire? 

PS: Dacă v-a plăcut acest articol, vă recomand și: Organizarea produselor de make-up și câteva tips&tricks învățate de la specialiști

5 super idei de organizare pe care le-am învățat de la Diana Mihăilă

Share This Post!