De jos în sus: un apartament unde baia e atât de frumoasă, că (aproape) că uiți de restul casei

Home Therapy - DesignTherapy

De obicei vă prezint un apartament plecând de la intrare, un fel de primă impresie. Apoi continuăm cu bucătărie, dining, living, dormitoare și lăsăm la final baia. Nu e cazul astăzi, cu această superbă amenajare premium, ce poartă semnătura talentaților arhitecți de la Miso, pe care știți că-i iubim pentru creativitate. Baia este spectaculoasă și visul oricărei femei, pe scurt. Mai ales dacă luăm în considerare faptul că se află într-un apartament, într-o zonă rezidențială din București, într-un ansamblu rezidențial unde merită să dați o privire. Mai ales că apartamentul acesta a fost amenajat pentru a fi închiriat. Sau poate chiar vândut. Vă arătăm niște imagini wow și mai lăsăm și câteva detalii și apoi așteptăm impresiile.

Cum spuneam, începem cu artileria grea. Suprafața este cea care uimește, așa e. Întreg apartamentul are 165 de metri pătrați. Cromatica din acest apartament a pornit de la nuanța decor de lemn aleasă în tonuri de gri, completată de accente metalice negre și aurii.

Observăm o combinație spectaculoasă între oglinzile clare, menite să mărească spațiile, cu cele fumurii ce crează o atmosferă mai misterioasă. Veți observa în celelalte spații textilele în culori neutre ce pun în valoare materialele și texturile folosite: de la decorul de lemn până la ceramica pentru blaturile din bucătărie și dining.

Accent de culoare în designul băii

Avem și o baie cu un accent de culoare diferit, ce iese din tonurile de lemn – verde, cu care vă veți delecta pe măsură ce vom vizita virtual acest apartament. Cea de-a doua baie este însă la fel de spațioasă și specială ca și prima, făcându-te să uiți că ești, totuși, într-un apartament.

Dormitoarele, exemplu de design simplu și sofisticat în același timp

Mergem mai departe, la dormitoare. Ambele dormitoare matrimoniale au fost tratate cu mare atenție la detalii, având spații generoase de depozitare în dressinguri dedicate, texturi și materiale în tonuri de gri și lemn, textile fine ce le conferă eleganță și o atmosferă misterioasă dar liniștitoare.

Spectacolul din acest apartament este oferit de finisajele speciale – plăcile ceramice Florim cu care am placat blaturile de bucătărie, dining, baza TV și câteva piese de mobilier custom, plăcile tip Smart Panel și Decora Glass de la Tecnografica, cât și tapetul folosit în majoritatea încăperilor de la furnizori precum Tecnografica, Glamora, Wall&Deco.

Living spațios, cu design modern

Una din cerințele beneficiarilor a fost aceea de a creea cât mai multe spații pentru depozitare. Astfel, pentru a le include cât mai discret în proiect, arhitecții de la Miso au ales să continue dulapurile cu placări de pereți în același finisaj sau să pună accent pe designul obiectului în sine astfel încât să fie scos în evidență.

Compartimentare pentru un design funcțional

Dacă vă întrebați, apartamentul este într-un ansamblu rezidențial, în București. Proprietarul și-a dorit amenajarea unor spații premium, de unde și suprafața generoasă, finisajele spectaculoase și aerul sofisticat. Placările pereților cu lemn au dat posibilitatea să fie mascate anumite elemente, inserțiile metalice aduc rafinament și eleganță, iar materialele folosite, în tonurile calde, au dus la un design timeless.

Acest proiect face parte dintr-o serie de trei apartamente de care ne-am ocupat pentru a le transforma în locuințe de închiriat exclusiviste. Spațiul său generos a rezultat prin unirea a două apartamente învecinate, inițial gândite să funcționeze independent. Astfel, prima provocare a fost aceea de a jongla funcțiunile pentru a obține o nouă distribuție a lor, cât mai utilă viitorilor proprietari: 2 dormitoare matrimoniale, 1 dormitor de oaspeți ce acomodează și un birou, 1 dressing generos, 3 băi, living și zonă de dining dedicată, și o bucătărie complet utilată.

Sorana Leru, Miso Architects

O galerie care te va cuceri prin detaliile designului

Lăsăm la final și câteva imagini – vorba vine câteva – care vă vor convinge că este un apartament de vis. Cu un design minimalist și în linii moderne, un spațiu care invită la relaxare, dar care poate fi și un spațiu suficient de bine organizat astfel încât să deservească un home office. 

Stilul de design ales de arhitecții de la Miso fac ca această amenajare să fie potrivită pentru tot felul de gusturi, de stiluri de viață, dar și de familii. Cu siguranță accentele sofisticate se potrivesc mai bine unui cuplu tânăr sau unei familii cu copii deja mari, care nu vor fi tentați să deseneze pe canapelele și fotoliile într-o cromatică suavă și neutră. 

Dacă v-a plăcut această amenajare, vă invit să vă uitați și pe celelalte proiecte ale Miso aici. Iar alte idei de amenajare – locale sau nu – dar super ingenioase și inspiraționale, vă recomand aici: 

Apartamentul cu terasă care nu te mai lasă să pleci de acasă

Când ai vrea să stai la casă, dar îți permiți doar un apartament la bloc

Share This Post!