Decoruri de inspirație japoneză pentru casa ta

Home Therapy - DesignTherapy

design de inspirație japoneză

Stilul de viață japonez este cu siguranță fascinant, mai ales pentru noi, europenii. De la Marie Kondo și a sa celebră metodă de organizare KonMari, până la proverbialul minimalism, casele japoneze sunt și vor fi mereu o sursă de inspirație fantastică. Desigur, diferențele culturale fac imposibilă o reproducere exactă, tocmai de aceea am ales câteva decoruri care să vă inspire în caz că doriți să adaptați câte ceva din stilul japonez.

Kenso – noul concept care te va cuceri

În termeni legați de designul de interior, Kenso se traduce prin îmbinarea elementelor minimaliste cu Wabi-sabi – imperfecțiunea. Ce înseamnă acest lucru? Că decorurile de inspirație japoneză vor fi simple, aproape austere, dar confortabile. Se renunță la perfecțiunea simetriei în favoarea asimetriei, dar și elementelor neconvenționale. De asemenea, decorurile Kenso sunt cele unde arta este la mare preț, prin toate formele sale. Caută piese de mobilier speciale, spectaculoase, pânze ale unor artiști ce promit, promovează cultura urbană în formele sale cele mai pure.

inspirație japoneză
Foto: waveavenue.com via Pinterest

Baie de inspirație japoneză

Băile japoneze au căzi mari, pătrățoase sau dimpotrivă, mici și rotunjite, astfel încât să ocupe cât mai puțin spațiu. Se observă preferința pentru materiale naturale, în culori cât mai neutre. Piatră, lemn. Puține ornamente, dar un confort sporit întrucât acesta este un loc pentru relaxare.

inspirație japoneză
Arhitect Sally Sutherland / Foto: Pinterest
Cadă Siglo / Foto: Signature Hardware via Pinterest

Living de inspirație japoneză

Aceeași simplicitate. Chiar ușor austeră. Canapelele sunt foarte joase sau chiar sunt înlocuite de saletele, poufuri, perne uriașe. Mobilierul auxiliar este basic. O comodă, un raft sau mai degrab câteva polițe pentru cărți. Nicidecum biblioteci uriașe.

inspirație japoneză
Foto: theultralinx.com via Pinterest
inspirație japoneză
Foto Decoholic via Pinterest
Foto: Interiordecordesigns via Pinterest
Foto: via Pinterest

Dormitor de inspirație japoneză

Evident, și dormitoarele păstrează aceeași linie simplă, sunt luminoase, iar spațiile de depozitare sunt fie foarte bine mascate în peerete, fie pur și simplu într-o altă cameră. Zona de dormit este păstrată cât mai curată, astfel încât nimic să nu perturbe odihna.

inspirație japoneză
Foto: theultralinx.com via Pinterest

Sper că v-au fost de folos aceste idei. Voi reveni curând cu un articol dedicat artei japoneze de a trăi simplu.
Foto main: Adobe Stock

Share This Post!