Duplex spectaculos, cu accente exotice, în București

Home Therapy - DesignTherapy

amenajare duplex bucurești

Se ia un apartament duplex în București. Mai exact pe Fabrica de Glucoză, adică o zonă nouă din punct de vedere al spațiilor rezidențiale. Se dă o temă. Cu accente naturale, dar și ceva… altceva. Iar echipa de arhitecți ce s-a ocupat de proiect vine cu câteva idei geniale. Nu vă spun decât palmier, ratan, ghivece unde nu te aștepți și niște băi spectacol. Responsabili pentru această frumusețe: MISO Architects, îi știți, am mai povestit despre proiectele lor. Haideți să vedeți ce vrăji au făcut aici:

Living exotic cu accente de culoare

Să începem cu începutul? Nu, mai bine începem cu ce atrage atenția. Am putea spune acest verde puternic, ce domină clar zona de zi. Canapeaua superbă, ce parcă te invită să te așezi, la fix scăldată de lumină întreaga zi, spațiul de luat masa sau mai degrabă de povești nesfârșite alături de cei dragi…

Sau poate insula din bucătăria open space ce invită la un mic dejun în șoaptă. Sau un pahar de vin în tihnă în timp ce prepari o cină frugală. Nu m-am decis. Alegeți voi atmosfera potrivită privind imaginile de mai jos:

Dormitoare luminoase și design minimalist

Trecem direct la dormitoare, explic mai târziu de ce. Sunt luminoase. Simple. Minimaliste aș putea spune. Dar cu elemente care surprind. Veți vedea alături de un divan ușor de recunoscut un fotoliu – accent, ce scoate din anonimat un dormitor altfel destul de simplu amenajat. Sau un birou făcut pe comandă care este punct de atracție în această cameră. 

În dormitorul matrimonial remarc cu plăcere integrarea noptierelor în tăblia patului. E o economie fantastică de energie pentru când ai de mutat/curățat etc. 

Mai e ceva de remarcat în această zona, a dormitoarelor. Dressingul. Walk in. Sex and the City like. Deja văd rafturile pline și organizate. Trebuie să recunoașteți că și voi! 

Amenajarea băilor – echilibru cromatic

Foarte mult îmi plac și băile, superbe, dar foarte simplu amenajate. Fără prea multe brizbrizuri, într-o cromatică neutră ce se înscrie în linia generală a apartamentului. Pardon, duplexului amenajat de Miso Architects

De altfel, aici spațiul a fost metamorfozat ascunzând elementele inițiale. Noi, dar nepotrivite cu tonul amenajării. De remarcat elementele naturale: mult lemn, coșuri împletite, textile. 

Ah, iar în ultima poză rafturile acelea ce eficientizează un spațiu altfel ignorat! Adorabil și ingenios! 

Am lăsat la final holurile și zona de trecere între etaje. Ce spectacol! Trebuie să remarc plantele, rafturile, eficientizarea spațiului din zona holului de la etaj. Greu de ales un element favorit. Poate reușiți voi! 

Nimic nu se pierde

…după cum ați putut vedea în imaginile de mai sus. IAr meritul pentru acest lucru revine arhitecților care semnează acest proiect de amenajare al duplexului din București. 

Așa că vă las mai jos în compania unor detalii, foarte importante, care contribuie la a crea această atmosferă elegantă, sofisticată, dar în același timp accesibilă, confortabilă, ce îndeamnă la relaxare. 

Și neapărat, dar neapărat, trebuie să vă las aici imaginea mea preferată și o invitație să citiți și acest articol: Spectacol în Timișoara: ce poți face cu 6.000 de euro într-un apartament de 57 de metri pătrați

amenajare duplex bucurești

Share This Post!