Garsonieră în stil tradițional în zona Regie, cu buget de 35.000 de euro

Home Therapy - DesignTherapy

O garsonieră de 41 de metri pătrați din zona Regie din Capitală este un exemplu spectaculos despre cum se poate combina stilul tradițional cu cel modern. Armonia culorilor, formelor, detaliilor este întregită de artificii arhitecturale care delimitează subtil spațiul. Nu știu ce îmi place mai mult – detaliul sau ansamblul, însă cert este că această amenajare a MISO Architects îți lasă o impresie puternică din prima secundă.

Garsoniera este generoasă, spațioasă. Are 41 de metri pătrați și o terasă de trei metri pătrați. Amenajarea a durat destul de mult, dar nu pentru că ar fi fost atât de complicată, ci pentru că proprietarul nu locuiește decât parțial în România, așa că lucrurile au mers mai anevoios decât în mod normal. Dar așteptarea a meritat, zic eu!

Zona de zi – modern boho chic

Așa cum se poate vedea în imaginea de mai sus, camera studioului a fost transformată vizual în două spaţii – cel de zi şi cel de noapte – cu ajutorul unui ansamblu ingenios care conţine patul, biblioteca şi multiple spaţii de depozitare.

Bibliotecă din fata acestuia a fost astfel dimensionată cât să poată găzdui albumele şi obiectele decorative, iar aceasta se continua cu o băncuţă foarte practică. Scările ansamblului delimitează zona de somn, fiind în sine spaţii de depozitare, iar toată construcţia poată căpăta intimidate cu ajutorul draperiei care închide vizual.

garsonieră București

Toată mobila pe comandă a fost realizată într-o nuanţă de lemn alb periat pentru un contrast plăcut cu pardoseala şi pereţii de accent. Zonele esenţiale au fost marcate de talentații arhitecți MISO cu ajutorul liniilor de lumină, pentru un plus de accent şi ambianţă.

Zona de zi este mărginită de spaţii de depozitare pe uşile cărora au fost gravate elemente florale tradiţionale stilizate, şi de o canapea extensibilă foarte confortabilă realizată pe comandă la Divanissimi.

Măsuţa de cafea este confecţionată din secţiunea unui trunchi de copac, având un design şi o siluetă deosebită. Corpurile de iluminat alese sunt cu totul speciale, semnate de designerul Arturo Alvarez şi realizate dintr-un material textile îmbibat cu o răşină, importate de Luminna.

garsonieră București

Covorul cu elemente tradiţionale stilizate în culori deosebit îmbinate, este realizat de designerii de la Dare to Rug, completat de draperiile care îmbracă camera de la Emerald.

Bucătăria tradițional reinterpretat

Având o formă alungită, bucătăria a fost astfel mobilată cât să înglobeze multiple spaţii de depozitare şi toate zonele funcţionale pe o parte, iar vizavi zona de luat masa realizată dintr-un blat de bar din stejar masiv şi două poliţe din acelaşi material, toate realizate pe comandă de Bucin Mob.

Baia, aproape ca la SPA

Îmi place că MISO nu a renunțat la cadă și că spațiul generos al garsonierei este și unul care îmbie la relaxare. Oglinda de la Porcelanosa realizată din metal şi cu blat alb de corian iluminat în cânt este un bonus.

garsonieră

Holul prin care se realizează accesul în garsonieră şi leagă toate încăperile, a fost mobilat cu un dulap încăpător cu uşi de oglindă, în care şi-a găsit locul şi maşina de spălat rufe.

garsoniera

Și câteva detalii din această garsonieră

Mai las la final câteva imagini de detaliu. Pentru că, recunosc, sunt impresionată de tocmai atenția la detaliu a arhitecților MISO. The devil is in the details, dar de data asta de fapt detaliile sunt heaven!

Bugetul amenajării: 35.000 de euro. Include mobilierul, decorațiunile, corpurile de iluminat (deci tot ce ați văzut mai sus), chiar și mici lucrări care au fost folosite pentru a adapta instalațiile la amenajare.

Ce spuneți? Aștept păreri sincere!

Foto: Alexandru Dragoi/MISO Architects

Share This Post!

2 Comments

  • cristi martie 18, 2019 at 9:27 am

    as locui in ea, ce pot sa zic 😀