Honey, I’m home!

Home Therapy - DesignTherapy

Miso Architects_Honey Tobacco living

Un apartament elegant. De fapt nu, acest cuvânt nu exprimă exact ce trebuie. Un duplex spectaculos. 168 mp într-un imobil care găzduiește o locuință superbă. De la spațiile generoase, până la finisaje, de la zonele de relaxare amenajate până la baia principală incredibilă, cu standing bathtub și priveliște (către oraș, e adevărat, dar nu e mai puțin spectaculos), această amenajare este o poezie. Și o să vă facă să visați cu ochii deschiși. Este meritul MISO Architects, cei ce semnează acest proiect, dar și al proprietarilor, care au respectat în proporție de 100% propunerea specialiștilor. 

Proprietarii au apelat la noi pentru un design remarcabil pentru acest duplex cu potențial, din dorința de a-l închiria ulterior. Am preluat apartamentul în stadiul finalizat și îngrijit – cu parchetul montat, pereții vopsiți, băile finisate și echipate – dar, avid de modificări punctuale, explică Sorana Leru, unul dintre fondatorii MISO Architects. 

Șantierul a presupus recondiționarea deck-ului de pe terase, completări de mobilier custom made, placarea pereților de accent de la parter, amenajarea cu decorațiuni și textile care să ducă întreaga atmosferă într-o zonă elegantă, sobră, impozantă.

Totul pe o suprafață de 168 mp, desfășurați pe două etaje și cinci camere, 3 băi și două terase ce presupun alți 80 mp. Da, este ceva spectaculos. 

Miso Architects_Honey Tobacco living

Când dai libertate totală arhitectului

Și pornind de la acest date ale problemei, arhitecții au avut de realizat un proiect pe măsura generozității spațiului. Și bugetului alocat. Să nu vă imaginați că un spațiu mare și un buget pe măsură sunt mai ușor de gestionat decât opusul acestora. 

Am beneficiat de libertate maximă în alegerea finisajelor de completare și a pieselor statement de mobilier. Această decizie a clienților noștri – o raritate în domeniul în care activăm – a fost, desigur, tratată cu respectul și responsabilitatea care ne definesc munca. Am pornit de la ideea unui duplex elegant și am construit cu accentele necesare, astfel încât să se simtă acest lucru încă de la intrarea în spațiu, mai spune Sorana. 

Un parter statement

Parterul acestui duplex este, în întregime, un statement de eleganță și rafinament. Trecerea către nivelul superior se face pe scara interioară placată cu lemn și balustradă din sticlă, pe care am ales să o evidențiem cu ajutorul tapetului spectaculos.

Imaginile vorbesc de la sine. Eu m-am văzut în fiecare colț al casei. Și mi-a plăcut. Un fel de #lifegoals feeling. 

Etajul cu SPA. La tine acasă

Tot acest spațiu interior desfășurat pe două niveluri are deschidere către două terase generoase ce cumulează 80 mp, pe care nu le puteam lăsa nepuse în valoare. S–au creat, astfel, mai multe zone de relaxare cu ajutorul mobilierului comandat prin SDHouse România.

Avem astfel aici o zonă de citit și socializare cu fotolii și canapea, zona de dining alcătuită din masa cu șase scaune, zona de baldachin pentru relaxare. La etaj, avem zona de spa, cu șezlonguri și zona de bar, cu fotolii tip șezlong și masă de bar cu sistem de răcire.

Mai trebuie să adaug ceva? Ah, da, niște imagini: 

Aici avem câteva imagini ale teraselor. Evident, sunt mai mari decât media. Îmi place mult deck-ul realizat, care dă impresia că te afli la un etaj inferior, mai aproape de pământ, deși ai totuși o priveliște superbă.  

Biroul e slăbiciunea mea, mai ales că are și acest spațiu pentru lectură: 

Dar nici cu master bedroom-ul nu mă plâng: 

Apartament duplex? Sau casa perfectă?

Proiectul poartă numele Honey Tobacco, pornind de la cromatica neutră, dar deloc plictisitoare. Culorile sunt subtile, iar jocul nuanțelor nu fac decât să sublinieze aerul elegant al întregii locuințe. Să tot spui: honey, I am hooome, în fiecare seară când ajungi acasă!

Vă las să vă mai delectați cu câteva imagini și vă promit că mai revin și cu alte amenajări semnate de Sorana, Mihaela – MISO, pe scurt, și echipa lor. Ah, și trebuie să vă spun și că au deschis un birou la Brașov, pe lângă cel de la București, așa că nu ezitați să vă programați o întâlnire. Vă veți simți inspirați! 

Share This Post!