Idei altfel de sărbători. Decoruri simple și cu un efect spectaculos

Home Therapy - DesignTherapy

decor de Crăciun Adobe

Sigur, Crăciun înseamnă brad. Dar nu toți avem spațiu. Sau timp. Sau păstrăm tradiia de a-l decora în Ajun. dar atmosfera de sărbătoare – mai ales în acest an ciudat – merită să fie adusă în casele noastre mai repede. Și pentru mai mult timp. Iar mai jos am adunat câteva idei care se potrivesc tare bine sărbătorilor, dar nu numai. Idei de decor simple, spectaculoase, ieftine. Hygge.

Decorul de Crăciun presupune brad. Conuri de brad. Dar și eucalipt. Lumânări. Căsuțe luminate, fulgi, bumbac, scorțișoară, felii uscate de portocale sau anason, tot felul. O simplă crenguță și niște sforă poate transforma un vas care, la rândul său poate deveni vază, suport pentru lumânări sau pur și simplu o decorațiune pentru masa de sărbătoare.

Vase asemănătoare găsiți la IKEA, erau 9,9 lei zilele trecute

În aceeași idee, folosiți crenguțele de brad. Pentru ghirlande, pentru altfel de brazi. Decorurile de Crăciun trebuie să aibă brad. 

Decor de Crăciun în fiecare cameră

Mie îmi place tare mult ideea de a decora orice spațiu. Nu doar camera unde se află bradul. Holuri, bucătărie, living, dormitoare, chiar și baie. Atmosfera se schimbă complet, garantat. Combinați bradul cu lumini și panglici și veți obține un efect spectaculos. Auriul, argintiul, albul și roșul nu ar trebui să lipsească din cromatica festivă. 

O combinație spectaculoasă este cea cu eucalipt, așa că nu o evitați. Mai ales în combinații cu auriu și sticlă sau metal. 

Când nu ai spațiu, dar ai imaginație

Mai jos este o idee de decor de Crăciun care se potrivește tare bine spiritului acestui an ciudat. De exemplu, un perete poate deveni suport de brad. Și de amintiri cu cei dragi. Cam așa:

Acestea sunt câteva idei pentru o casă altfel. Sigur, mai sunt zeci de variante. Ce vreau să vă spun, de fapt: nu vă feriți de atmosfera festivă. Avem nevoie de bucurie, de sărbătoare. Suntem la finalul unui an greu, fără să știm ce ne așteaptă în viitor. Am învățat însă să căutăm bucurie în lucrurile simple. Iar casa, locul unde ne aflăm zi de zi, merită mai multă atenție ca oricând. 

Sărbători frumoase!

Foto: Adobe, Pinterest

Share This Post!

1 Comment

  • Idei altfel de sărbători. Decoruri simple și cu un efect spectaculos | DesignTherapy - Good Media Romania decembrie 20, 2020 at 11:56 am

    […] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sursa: DesignTherapy: […]