Impactul COVID-19 asupra locuințelor noastre – ce s-a schimbat și ce căutăm după pandemie?

Home Therapy - DesignTherapy

Velux amenajarea casei

Pandemia a schimbat multe lucruri în viața noastră în ultimii 2 ani, inclusiv ceea ce căutăm pentru casa noastră și tipul de mediu care ne face fericiți. Răspândirea COVID-19 i-a făcut pe tot mai mulți oameni conștienți de importanța naturii, a spațiilor mari și a luminii naturale. Gradul de apreciere a soluțiilor care ajută la conservarea spațiului personal a crescut fundamental, mai ales în gospodăriile în care locuiesc mai multe persoane. Mai jos am analizat unele dintre „tendințele” pe care mulți dintre voi le-ați întâlnit de la izbucnirea pandemiei de COVID-19.

Natura revine în centrul atenției

Biroul amenajat acasă și timpul petrecut mai mult în interior din cauza restricțiilor ne fac să căutăm aer curat și să ne dorim să fim în natură. Chiar dacă lucrăm de la balcon sau pur și simplu ne bucurăm de compania prietenilor și a celor dragi, natura ne face să ne simțim uimitor. Prin urmare, nu este deloc surprinzător faptul că mulți oameni caută acum cu precădere proprietăți aproape de natură și că numărul celor care își imaginează viața în centrul orașului a scăzut.

Velux amenajarea casei

Lumina naturală înseamnă stare de bine

Pe lângă importanța spațiilor verzi, a sporit și rolul luminii naturale. Ne simțim cel mai bine în spații luminoase, în care pătrunde lumină naturală, iar studiile au evidențiat că aceasta ne ajută să rămânem calmi, are un efect energizant și crește nivelul de serotonină, ceea ce contribuie la o stare generală de bine.

În situația actuală, este deosebit de important să avem acces la suficientă lumină naturală, deoarece carantina poate avea un impact negativ asupra sănătății noastre mintale. Totodată, nu este o coincidență faptul că tendințele arhitecturale din 2021 includ ferestre uriașe, pentru a se asigura că lumina soarelui se revarsă în casele noastre.

Împreună și totuși separat

Deși munca de acasă și școala online au avantajele lor, majoritatea le percepe în continuare drept o piedică. Ultimii doi ani au avut un impact deosebit asupra vieții de familie, deoarece de multe ori a trebuit să ne realizăm sarcinile zilnice aprope de ceilalți și să găsim un spațiu în care să fie posibil să lucrăm, să studiem, să facem sport și să ne distrăm.

Datorită acestui stil de viață, mulți oameni caută acum un apartament sau o casă mai mare, iar soluțiile care permit compartimentarea temporară au devenit și ele populare.

Creativitate acasă

Pe lângă amenajarea echipamentelor de birou în zona de lucru a caselor noastre și decorarea cu plante a teraselor și, adesea, a camerelor, am început să punem mai mult accent și pe decorarea interioarelor.

Petrecem mai mult timp acasă, așa că nu este de mirare că vrem să profităm la maximum de spațiul înconjurător pentru a ne simți mai confortabil și mai inspirați în timpul unui eventual „lockdown”, iar spațiul în care ne desfășurăm activitatea ne poate ajuta să avem o dispoziție mai bună și mai productivă.

Decorarea locuinței nu numai că face spațiul nostru locuit plăcut din punct de vedere estetic, dar este în același timp și o activitate captivantă și creativă la care cei mai mulți dintre noi suntem mai receptivi ca niciodată.

Dacă sunteți interesat de modul în care COVID-19 a influențat arhitectura, puteți viziona prezentările de pe site-ul conferinței VELUX Build for Life aici. Evenimentul organizat de companie a avut loc între 15 și 17 noiembrie, iar experți de renume internațional au vorbit despre impactul virusului asupra spațiului locuit, design, importanța durabilității și tot ceea ce a modelat arhitectura în 2021.

Share This Post!