Inspirație pariziană într-un apartament ce te va face să te simți ca într-un scenariu de film

Home Therapy - DesignTherapy

amenajare apartament

Paris is always a good idea – cu siguranță ai mai auzit asta. Și nu o dată. Iar dacă vei urmări această amenajare fabuloasă, vei repeta această frază celebră atribuită unei figuri iconice – Audrey Hepburn. Așadar, te invit să păseșești în acest apartament incredibil, aflat undeva în Clichy – în arondismentul 9 al Parisului, unde studioul de design interior 10surdix semnează un makeover impresionant, cu ajutorul pieselor absolut fabuloase de la EssentialHome. O locuință modernă cu accente desprinse din film și o puternică influență industrială, apartamentul te va surprinde la fiecare privire. Promit!

Hotărând să folosească o oglindă supradimensionată, plasată pur și simplu pe perete, designerii francezi ce semnează această amenajare au creat o modalitate de a transmite o atmosferă relaxată într-un spațiu atât de larg precum acest living. 

Alegerea culorilor neutre contrastează cu tonurile aurii și negre, oferindu-i o notă de eleganță și lux amestecată cu simplitate. Folosirea oglinzii conferă încăperii o anumită spațialitate, dând iluzia că această cameră este mai mare decât este în realitate. Dincolo de aceste detalii, rămâne sentimentul de confort și bun venit.

Delicat și industrial, în aceeași propoziție

Peretele de beton din spatele televizorului a primit o notă specială cu florile pictate manual. De remarcat jocul de culori și texturi din întreaga zonă murală de zi, o alternanță ce îndepărtează orice urmă de monotonie, care inspiră și conferă o strălucire sofisticată. 

Piesa de rezistență

Și acum se ridică cortina și începe filmul! În centrul atmosferei pariziene se află o vedetă engleză – Monocles Side Board, de la Essential Home. Cu finisaje din nuc închis și alamă placată cu aur, această piesă de la mijlocul secolului poate schimba perspectiva unui spațiu chiar și mai generos decât acesta.

Cercurile monocle sunt gravate pe spatele și pe lateralul unității, oferindu-i o personalitate puternică și un aspect de ultimă generație. Este o piesă de mobilier perfectă pentru iubitorii stilului retro, datorită butoanelor moletate de pe sertare sau picioarelor conice. 

Corpurile de iluminat surprind la fiecare pas

Aspectul modern și ușor boem a fost completat de candelabrul minimalist Clark de la DelightFull, tot prin Essential Home. Această piesă modernă emblematice piese este realizată manual de artizanii de la DelightFULL care lucrează alama folosind tehnica de îndoire dublă a alamei, ceea ce conferă o lumină mai strălucitoare.

Finisajul este auriu, ceea ce face ca lampa să fie mai luxoasă și mai elegantă. Clark reușește să facă corpul de iluminat elegant, perfect pentru această sufragerie de la mijlocul secolului.

Corpurile de perete sunt, de asemenea, piese la comandă ale brandului de iluminat de la mijlocul secolului DelightFull, aplicele de perete – Brubeck.

Inspirată de un instrument muzical atemporal, orga este emblematică pentru Jazz, stilul muzical care reprezintă cel mai bine DelightFULL (mijlocul secolului). Cu toate acestea, această lampă a fost inspirată de Dave Brubeck, un nume unic în jazz-ul american, așa că reușește să combine istoria jazz-ului și să lumineze holul, totul cu un finisaj art deco auriu.

Bucătărie, living și dining – o explozie de rafinament

Bucătăria acestui proiect de reamenajare este un open space care permite optimizarea spațiului și îmbină două încăperi unde petrecem de obicei mai mult timp, fără a uită că cele două stiluri ale acestora ar trebui să se completeze reciproc.

De menționat și lumina naturală de care se bucură întreaga locuință, iar bucătăria nu face excepție, lumină potențând impactul materialelor folosite. De remarcat finisajul metalic al mobilierului – făcut pe comandă, desigur – alături de scaunele de bar ce îndulcesc atmosfera atât prin material – catifea – cât și prin culoare – verde smarald. Corpul de iluminat surprinde prin transparență, însă completează foarte bine spațiul fiind o alegere ce permite mobilierului să strălucească. 

Dormitorul și băile

Dormitorul este simplu și ascuns după un perete de sticlă, cu siguranță un detaliu rar întâlnit. Decorul minimalist este completat sofisticat din nou de un corp de iluminat superb. 

Apartamentul dispune de două băi pentru care arhitecții 10surdix au mers pe o cromatică neutră și detalii am spune clasice. 

Vă las mai jos detalii ale pieselor de rezistență, pe care merită să le studiați îndeaproape. Cu siguranță vă vor inspira:

Dacă v-a plăcut această amenjare, vă invit să descoperiți și un alt apartament, de data aceasta din București: Un apartament ca un macaron delicios. În București.

Credit foto : David Cousin-Marsy

Share This Post!