Nu ai brad? Iată 6 idei de brazi care… nu sunt (chiar) brazi

Home Therapy - DesignTherapy

brad de Crăciun altfel

Last minute de Crăciun: ce faci dacă nu ți-ai luat încă brad? Și nici nu vrei să-ți mai iei? Este ok să vrei altceva. Anul acesta a fost un an în care totul a fost… altceva. Așa că poate n-ar fi o idee rea să ai un brad de Crăciun… altfel. Partea bună e că nu-ți trebuie prea multă materie primă. Te poți folosi de ce ai prin casă și sigur ai suficiente. Partea interesantă e că vei munci puțin. Dar ce satisfacție! Garantată! 

Brad altfel din… hârtie

Da. Hârtie. Foarte simplu. Mai ales că e o variantă de a recicla. Reviste vechi, broșuri, ziare. Sunt ușor de făcut conurile care trebuie apoi montate pe un schelet – ce poate fi o coadă de mătură, de exemplu. Sau un băț pe care îl poți găsi cu ușurință în parc. Uite mai jos câteva idei care să te inspire:

Brad din cărți

Sondaje recente arată că românii au citit mult mai mult decât în alți ani. Super veste, super-bucurie, asta înseamnă că aveți materie primă pentru un brad de Crăciun altfel. Adică făcut din cărți. În funcție de cât de mare este biblioteca voastră puteți realiza și bradul. Desigur, o cromatică aparte e un plus. Exemplele, mai jos:

Brad de Crăciun altfel: lemn/metal și design minimalist

Cu siguranță cunoașteți acest tip de brad care a câștigat popularitate în ultimii ani și la noi. Scheletul poate fi realizat din lemn sau metal, ai nevoie de doar câteva decorațiuni. Pentru o idee mai apropiată de sustenabilitate, poți face chiar tu decorațiunile, din materiale reciclate, fructe sau chiar fotografii. 

Brad care nu ocupă deloc spațiu

E tot în ideea celui de mai sus, puțin mai elaborat însă, căci va fi nevoie să faci tu scheletul pe perete. 

…sau care miroase a brad

Îmi place tare mult și această variantă de brad altfel, care poate fi realizată din ceea ce rămâne pe la târgurile de profil. Este o varianta perfectă pentru a recicla. Un brad ușor de realizat – ai totuși nevoie de bormașină sau de o bandă dublu-adezivă (foarte puternică) și de răbadare. Și inspirație, pe care ți-o ofer mai jos: 

Și încă un brad…

Tot altfel. Dar tot de Crăciun. De data aceasta cu eucalipt. Care cred că merită mai multă atenție, inclusiv de Crăciun, fiind o plantă rezistentă și tare specială. 

Acestea fiind zise, start la lucrat brazi de Crăciun. Altfel. Pentru că și 2020 a fost altfel, așa că am merge pe o linie cât se poate de coerentă, nu-i așa? 

Dacă ți-a plăcut acest articol, îți recomand să citești și: 12 brazi de Crăciun pe care ți-i poți face chiar tu. Simplu și de efect!

sau Nu ai brad? Iată 9 idei super-simple de altfel de brazi

Fotografii: Adobe Images, Pinterest – unde vei găsi și mai multe idei pentru un super-brad de Crăciun.

Share This Post!

1 Comment

  • Nu ai brad? Iată 6 idei de brazi care... nu sunt (chiar) brazi | DesignTherapy - Good Media Romania decembrie 23, 2020 at 5:39 pm

    […] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sursa: DesignTherapy: […]