O garsonieră albă și bine organizată. Cum au reușit proprietarii?

Home Therapy - DesignTherapy

Cunosc o mulțime de oameni care se sperie de alb. Nu vor mobilă albă, darămite canapea albă. Dar o casă întreagă albă? Și să mai fie și garsonieră astfel încât nu ai prea multe opțiuni de protejare a spațiului, trebuie folosit tot-tot! Ei bine, se poate. Că altfel nu am fi aici, scriind/citind aceste rânduri, nu? 

E o garsonieră generoasă. Are 45 de metri părtrați și se află într-un bloc cu patru etaje. Are un balcon mic-mic. Dar o priveliște superbă asupra orașului. Cumva, am observat că toate lucrurile acestea ajută în a căpăta o perspectivă diferită asupra spațiului. Parcă ești mai deschis către noi oportunități, nu? 

Funcționalitate multiplă

Aceasta este camera – living, dormitor, spațiu de relaxare. Este simplă, cu linii curate, fără artificii. Întreaga cromatică este păstrată la nivel neutru, inclusiv accesoriile. Tabloul dintre ferestre este accentul pe care îl căutam și care mă duce cu gândul la ce spuneam mai sus. Perspective. Nu întâmplător este așezat chiar la fereastră. Vedeți în imaginile de mai sus cum arată camera atunci când canapeaua devine pat matrimonial. 

Alături este bucătăria. Mai generoasă decât spațiile cu care suntem noi obișnuiți. E adevărat, dar este un apartament din Suedia, unde văd că bucătăriile sunt în general mai mari decât în zona noastră. Știau ei ce știau despre cum se vor transforma viețile noastre și cum vom migra către bucătărie, chiar dacă această clădire are peste 100 de ani. 

Garsonieră cu personalitate indeed

Atenția la detalii este surprinzătoare. Nimic nu este în plus și nimic nu aglomerează. Oglinda de mai jos are același rol ca și cromatica: de a da iluzia unui spațiu mai mare. Evident, îmi place cât de simplu sunt organizate toate.

La final am păstrat baia. Aceeași cromatică neutră, același minimalism. 

garsonieră

Ei, ce ziceți? Dacă v-a plăcut acest studio, vă recomand să dați un ochi și aici: 

Studio fenomenal. 37 de metri pătrați de superbitate absolută!

Fotografii: Stadshem.se

Share This Post!