#SmartHome: Perdelele și draperiile, aceste lucruri care pot schimba tot!

Home Therapy - DesignTherapy

perdele motorizate Somfy

Când ne-am mutat în apartamentul în care locuim acum ne-am bucurat enorm că aveam niște ferestre imense. Priveliște superbă. Lumină. Un vis devenit realitate având în vedere că veneam dintr-un apartament unde aveam o priveliște superbă către un… șantier. Și o parcare. Totul a fost minunat până a venit vara și se făcea lumină de la 5. Așa că am căutat soluții. Am găsit o variantă ieftină și practică ce a satisfăcut nevoia de întuneric. O vreme. Pentru că în casa noastră era fie o lumină orbitoare, fie un întuneric aproape deplin. Nu ne deranja prea mult, având în vedere că eram la birou/grădiniță mai toată ziua. Apoi a venit pandemia. Și nevoia de a avea lumină cât să poți lucra, dar fără ca soarele să te orbească. Nevoia de a nu fi mereu contre jour. Și o mulțime de alte probleme cauzate de… ferestrele uriașe pe care le iubim. Dar am găsit o soluție! Smart, controlată de pe telefon. Să vă povestesc…

Pentru că arhitectura apartamentului face ca blaturile de la ferestre să fie generoase, iar eu le-am transformat în spații de décor, nu aș fi vrut o perdea și o draperie care să acopere în întregime fereastra, toată ziua.

Pe scurt, aveam nevoie de un sistem care m-ar fi ajutat să controlez sistemul de umbrire. Dacă ar fi fost și ușor de manevrat, ar fi fost minunat. Și cum nevoia este un motivator important, am început să caut. Și să caut. Și să caut. Fiecare zi însemna să-mi mut biroul de acasă după cum bătea soarele, așa că aveam nevoie de o soluție rapid.

Am căutat și am găsit!

Așa am descoperit sistemele Somfy de automatizare a perdelelor și draperiilor. Ce mi-a atras atenția? Faptul că totul se poate controla simplu, dintr-o telecomandă. Saaaau chiar de pe telefon, așa că nu e cazul să căutăm disperați telecomada atunci când D. se joacă cu ea și o rătăcește printre piesele LEGO. Iar setările se pot adapta stilului nostru de viață. Bam! Pe mine m-a atras și ideea de a nu fi nevoie să spăl perdeaua de 1.000 de ori, nemaifiind nevoie de manevrarea manuală a acesteia.

perdele motorizate Somfy

Beneficii… tehnice ale perdelelor motorizate

Pe scurt, vă scriu ce beneficii tehnice am identificat eu la sistemele motorizate pentru draperii și perdele de la Somfy:

 • Lumina naturală poate fi filtrată la nivelurile adecvate. Pentru a lucra (și anul acesta am lucrat mai mult de acasă decât mi-aș fi dorit, iar perspectivele de a se schimba această situație sunt reduse) sau pentru relaxare ori poate fi complet blocată pentru a asigura condițiile optime pentru odihnă. Eu recunosc: de când s-a născut D. și un specialist în somn mi-a explicat că este esențial ca un copil să se odihnească în întuneric complet (inclusiv ziua), acest lucru mă obsedează de-a dreptul. În același timp, inclusiv în ceea ce ne privește pe noi, se observă o îmbunătățire considerabilă a calității somnului. Să nu mai spun că poți să faci un power nap în timpul zilei fără să-ți pui perna în cap.
 • Acţionarea fără efort a perdelelor şi draperiilor. Se deschid și se închid automat. Indiferent de greutatea perdelei/draperiei. Și, în plus, sistemul este silențios, nu simți că trăiești într-un hangar de unde decolează avioane la fiecare oră.
 • Materialul din care este confecționată perdeaua rămâne curat și este mai rezistent în timp. Așa cum aminteam, nu mai este nevoie de atingerea țesăturii pentru a le deschide și închide.
 • Șinele se pot instala inclusiv pe suprafețe curbate sau arcuite.
 • Nu ai nevoie neapărat de priză. Există și varianta de motor Somfy alimentat cu baterie. Va necesita reîncărcarea în medie de doar două ori pe an.

Avantaje de ordin… estetic la perdelele motorizate

Evident, suntem interesați de partea tehnică, de aici am și pornit căutarea, dar nu aș fi vrut să am în casă niște perdele și draperii inestetice, oricât de utile ar fi fost ele. Asta e! Vă spuneam mai sus de altfel că ferestrele ne-au atras la acest apartament. Din fericire, nu e nevoie să faci compromisuri: dimensiunea și culorile disponibile sunt suficient de ofertante încât să satisfacă și exigența mea.

Oferta este variată pentru că Somfy vine cu șina și motorul, iar prin partenerii autorizați veți găsi și perdeaua/draperia ideală pentru voi. Partenerii Somfy vă pun la dispoziție o paletă largă de țesături pe care le puteți automatiza cu un sistem de motorizare Somfy personalizat și recomandat de către aceștia.

Mai mult, felul în care se așază perdeaua – impecabil, simetric – satisface nevoia mea de ordine. OCD, I know! Și nu, nu există limită de greutate. Adică există, dar este de până la 60 kg, așa că da, puteți pune draperia aceea grea de care v-ați îndrăgostit!

perdele motorizate Somfy

SmartHome cu sistemele automate Somfy

Motoarele Somfy pentru perdele și draperii pot fi integrate într-un sistem smart home Somfy, reprezentat de unitățile de comandă TaHoma si Connexoon. Controlul smart se realizează dintr-o aplicaţie de mobil dedicată sau printr-o comandă vocală. TaHoma si Connexoon Window RTS sunt compatibile cu asistenții vocali Google Assistant și Amazon Alexa. Acestea sunt specificațiile tehnice.

perdele motorizate Somfy

Ca să vă traduc: puteți seta pe telefon – în funcție de obiceiuri și de preferințe, chiar și de vreme – cum se acționează perdelele. Apeși pe un buton și gata, problem solved! Nici măcar nu trebuie să fii acasă pentru a trage perdelele și draperiile, se poate seta și acest lucru automat. Așa că nu va fi înnebunitor de cald când veniți din parc. A mother knows! Și este atât de simplu, încât și un copil se poate ocupa de ele, după cum vedeți mai jos:

În loc de concluzie, achiziție

Noi locuim într-un apartament cu trei camere și am găsit sistemele Somfy de motorizare pentru perdele extrem de utile. Dacă însă locuiești la parter sau într-o casă, intimitatea va fi un aspect esențial, iar dacă ai mai multe încăperi acționarea centralizată te va ajuta să economisești timp prețios pentru alte lucruri mai importante. Cum ar fi să deschizi și să închizi perdelele și draperiile în fiecare zi dintr-o casă cu 5-6 camere? The waste of time! Ca să vă convingeți, dar și să vă amuzați, vă mai las un video:

Mai multe detalii despre tot ce v-am povestit mai sus despre sistemele motorizate Somfy găsiți aici: https://www.somfy.ro/produse/jaluzele-si-perdele/perdele Prețurile pornesc de la 649 RON (TVA inclus) și variază în funcție de modelul motorizării alese. Sfatul meu sincer este să luați legătura cu cei de la Somfy, pentru a găsi soluția perfectă pentru casa voastră. Merită, promit!

perdele motorizate Somfy

Mie între timp a început să-mi facă cu ochiul sistemul de supraveghere video, mai ales că D. crește și își dorește să stea singur acasă. Dar despre acesta vă povestesc altă dată.  

Share This Post!

2 Comments

 • Laura noiembrie 25, 2020 at 8:01 am

  Ce tare, suna ca in filme1

 • #SmartHome: Perdelele și draperiile, aceste lucruri care pot schimba tot! | DesignTherapy - Good Media Romania noiembrie 24, 2020 at 9:14 pm

  […] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sursa: DesignTherapy: […]