Spectacol în Timișoara: ce poți face cu 6.000 de euro într-un apartament de 57 de metri pătrați

Home Therapy - DesignTherapy

apartament Timișoara

Un apartament din Timișoara, două camere, amenajat pentru închiriere. Dacă vrei să treci mai departe, I dare you not to. De ce? Pentru că vei fi cu adevărat surprins. Te așteaptă o amenajare în stil scandinav, dar cu accente de culoare absolut încântătoare, un apartament cozy și elegant în același timp, care amintește de imaginile văzute prin reviste. Iar toate aceste detalii pe care le vei remarca mai jos i se datorează unui tânăr designer, Raluca Sita, de la SIT’N’DESIGN. 

4 luni și puțin peste 6.000 de euro pentru 57 de metri pătrați repartizați într-un apartament cu două camere din Timișoara, într-un bloc nou. Cum spuneam, aparatmentul a fost gândit de către designer – la solicitarea clientului – pentru o familie care urma să stea în chirie. O familie fără copii, de unde și aerul minimalist și sofisticat. Nu că nu am putea fi sofisticați când avem copii, dar… e mult mai dificil, să recunoaștem!

Mobilier păstrat în buget

Mobilierul a fost realizat parțial pe comandă, câteva elemente sunt din lemn, însă, pentru a păstra costul amenajării în buget, s-a mers pe PAL cu aspect de lemn natur.

Veți recunoaște în interioare și piese de la IKEA, JYSK, Dedeman sau Hornbach. Designerul a ales elemente de decor care completează atmosfera și, recunosc, primul detaliu care mi-a atras atenția a fost acel perete verde smarld, absolut fantastic. 

M-a inspirat luminozitatea spatiilor scandinave impreuna cu respectul pentru lemn care le sunt atat de specifice culturii, dar am vrut sa aduc un aport mai jucaus, fara sa ma distantez foarte tare de conceptul, de aici a venit inspiratia cu vegetatia verde ca si accent. 

Raluca Sita, designer SIT’N’DESIGN

Spații bine folosite

Mi-a plăcut mult și abordarea în amenajarea bucătăriei, recunosc –  un spațiu important pentru mine. Mobilierul este simplu, liniile neîntrerupte, cromatica neutră pentru a păstra impresia unui spațiu mai mare. Masa, pentru care s-a păstrat loc la fereastră îmi dă imaginea unui mic dejun în doi, zâmbind. 

apartament Timișoara

Dormitorul păstrează aceeași paletă neutră, cu accente de culoare date de textile, dar și acel perete accent care păstrează linia de inspirație botanică din zona de zi. Evident, nu pot să nu remarc acel beauty corner pe care eu l-aș folosi ca birou. Mai ales în condițiile de work from home actuale.

Funcționalitate și design

Vă mai las mai jos câteva imagini care ilustrează foarte bine conceptul de funcționalitate ascunsă sub un design coerent, cu linii simple, line, care nu aglomerează spațiul. 

Vă las mai jos mai multe cadre care vă vor convinge că începem, în sfârșit, să avem case frumoase, case spectaculoase chiar, dar mai ales un apetit pentru amenjări nu doar funcționale, ci și sofisticate. 

Pe Raluca Sita – care locuiește în Arad – o găsiți aici și pe Facebook aici

Dacă ți-a plăcut acest articol, îți recomand să citești și: Cum ar trebui să arate toate apartamentele de închiriat din București. Și cât costă

Share This Post!

1 Comment

  • Spectacol în Timișoara: ce poți face cu 6.000 de euro într-un apartament de 57 de metri pătrați | DesignTherapy februarie 7, 2021 at 10:28 am

    […] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sursa: DesignTherapy: […]