Un alt fel de minimalism, într-un apartament deloc mic din Suedia

Home Therapy - DesignTherapy

minimalist

Nordicii au un fel aparte de a face minimalismul să arate cozy. Și nu doar să arate, ci așa să și fie. Uitându-te la apartamentul de mai jos, ai zice că e mobilat doar cu ce ai reuși să pui într-o garsonieră confort 3. Dar nu e așa. Apartamentul oferă fix ce trebuie pentru a te simți acasă. Finisajele sunt cele care încântă ochiul, iar la final, vă garantez că veți simți… atmosfera hygge.

Cel mai simplu living

Sofa și masă de dining. Dar fără scaune. Fără prea multe artificii. Materiale naturale, în formă cât mai puțin prelucrată. Cromatică în ton cu acest concept. Multă lumină. Și câteva plante. Simplu. Subtil. 

minimalist

Pardoseala din lemn natur este proaspăt șlefuită, alb pigmentată și tratată cu ulei de ceară. Pereții sunt vopsiți cu o culoare gri deschis care evidențiază tâmplăria albă, dar și mobilierul din lemn natur și decorațiunile ce păstrează linia cromatică.

Dormitoare simple, care-și păstrează funcționalitatea

De cele mai multe ori, dormitoarele sunt sufocate de dulapuri. De comode. Noptiere. Să fie multe spații de depozitare. Pentru că avem multe lucruri de depozitat. Ar fi însă tare interesant dacă am reuși să păstăm tot ce e de depozitat pe holuri sau în camere destinate depozitării. Atunci toate dormitoarele ar arăta așa:

minimalist

Acesta este dormitorul mai mic – potrivit pentru camera copilului, dacă este cazul, sau pentru o cameră de oaspeți ori birou. Lumina este blândă și suficientă încât să asigure un mediu de lucru tare plăcut. Sau hygge, cum ziceam.

Acesta este dormitorul mai mare care are un pat dublu, cu noptiere, și există și loc pentru a pune și dulapuri, desigur, însă pare că arată destul de bine și așa, nu? Camera are un pardoseală din lemn masiv, iar pereții sunt vopsiți în gri deschis, păstrând linia livingului.

Iar holul arată așa (unul dintre ele):

Poate cea mai frumoasă bucătărie

Recunosc că m-a cucerit mobilierul din această bucătărie. Este pur și senzațional. Mobilierul este de la Kvik, iar senzaționale sunt fronturile întunecate ale părții de jos, la fel și combinația cromatică între cele două zone de mobilier. Blatul larg este din piatră cu chiuvetă încastrată și plită de inducție. Bucătăria are pardoseală nouă, gri și elegantă, iar pereții sunt vopsiți în gri deschis. 

Cum vi s-a părut? Așa-i că emană liniște? Și totuși este un apartament de 85 de metri pătrați, deci deloc mic. Chiar și așa, a rămas aerisit. Și chiar arată bine!

Dacă vă plac interioarele nordice, minimaliste, am mai povestit în imagini și aici: Top 10 camere decorate în stil nordicși aici Ce poți face în 50 de metri pătrați. 3 apartamente de senzație

Foto: Stadshem.se

Share This Post!