Știți voi apartamentele din revistele de design interior? Sau conturile de Instagram de pe care salvăm postări că poate-poate într-o zi ne vom reamenja casa așa cum am văzut că se poate? Chiar dacă locuim într-un apartament din București, într-un bloc dintr-un cartier obișnuit. O poveste desenată în pasteluri, această este descrierea potrivită pentru amenajarea apartamentului Tones of Macarons, semnată de Jooca Studio. Mi-a plăcut mult pentru că îmi amintește de amenajările unei case de design din Taiwan, care are niște proiecte spectaculoase. Și mă bucur că se poate și la noi! Hai să vă arăt.
Apartament în București, amenajare ca în Taiwan
Tonurile bombonicioase se regăsesc în întregul spațiu și aduc o atmosferă primăvăratică în fiecare zi, spun arhitecții Jooca Studio, o casă de arhitectură și design de interior cu unul dintre cele mai cochete birouri pe care le-am văzut (e la Romană, deci ușor de ajuns la ei). Clienții își doreau un spațiu primitor și călduros și a fost obținut combinând un stil modern, luminos, deloc încărcat, cu nuanțe subtile de culoare.

Bucătăria ce invită la masă
Bucătăria acestui apartament din București este simplă, cu linii clasice, drepte, dar cu o culoare care te cucerește pe loc. Nu degeaba vorbim de macarons în toată această amenajare. Parcă și văd cum blatul se aglomerează de bezele. Îmi place că în întreaga amenajare nu s-au neglijat deloc plantele. Plantele suspendate curgătoare dau o senzație de liniște și de relaxare, aducând un aer fresh spațiului.

Camera de zi a apartamentului bombonicios

Living-ul ocupă un spațiu generos în acest apartament din București, care a permis o separare față de zonele de acces către dormitoare. Cum? În primul rând prin crearea unui “monobloc” din mobilier, care să funcționeze pentru ambele camere. Pe partea cu livingul are rol de biblioteca, iar spre hol având rolul unui corp închis de depozitare. Prin pozitionarea bibliotecii spre hol, arhitecții Jooca au eliberat ceilalți pereți din living, lăsând astfel spațiul să respire.
Canapeaua este modulară, se poate compune în mai multe feluri și se poate transformă și în pat. Această reprezintă principala pată de culoare a camerei de zi. Accentele de metal vopsit negru reprezintă niște elemente grafice care completează și subliniază tonurile pastelate in design-ul interior al acestui apartament.
Îmi place mult masa de dining așezată la fereastră, astfel încât lumina să inunde de fiecare dată când familia se strânge la masă. Știm cât de hygge este această atmosferă. Și e valabil chiar și seara când ferestrele oglindesc lumina din casă, completând tabloul cu lumina exterioară.

Dormitoare generoase și bine organizate

Chenarele colorate de pe peretele opus patului se compun frumos alături de comodă cu sertare. Un panou de sticlă, cu cadru metalic, separă patul de intrarea în baie. Accentele de negru se întâlnesc și aici, întregind design-ul.
Cel mai mult îmi place vocabularul cromatic, alături de felul în care se continuă anumite elemente specifice zonei de zi.
Camera copilului

Îmi place tare mult această tăblie a patului formată din mai multe module cu forme rotunjite, dar și paleta cromatică, liniștitoare, dar cochetă.
Apartamentul acesta din București are 100 de metri pătrați, este o suprafață generoasă, într-adevăr, disponibilă în general în apartamente nou-construite. Însă principiile de amenajare se pot replica ușor și pe o suprafață mai mică. Și, mai ales, acest aer romantic dat de o cromatică inspirată și de elementele naturale folosite în amenajare.
Mai multe proiecte ale Jooca Studio sunt disponibile aici.
Iar dacă v-a plăcut acest articol, vă recomand și: Cum ar trebui să arate toate apartamentele de închiriat din București. Și cât costă
1 Comment
[…] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sursa: DesignTherapy: […]