10 cărți pe care trebuie să le ai într-o bibliotecă stylish

Cum să trăiești Hygge - DesignTherapy

carti biblioteci adobe

Poate că nu cărțile sunt primele lucruri care îți vin în minte atunci când vorbești de cadouri de Crăciun. Însă cărțile sunt acele cadouri care se deschid iar și iar. Dăruiești nu doar un obiect de pus în bibliotecă, ci cunoaștere, stare de bine, relaxare. În plus, multe dintre cărțile de azi arată atât de frumos încât chiar reprezintă un obiect de decor. Mai ales că bibliotecile contemporane sunt foarte stylish, nu? Am adunat mai jos câteva cărți-statement să spunem, pe care (ți) le poți dărui de Crăciun și nu numai. 

Povestea Crăciunului, o carte specială

O apariție editorială unică pe piața din România, Povestea Crăciunului este unul dintre titlurile emblematice ale iernii. Tiparită în doar 2.500 de exemplare, cele 140 de pagini reprezintă un cadou-complet, ce include, pe lângă povești clasice și date istorice, zeci de ilustrații vintage, jocuri, activități, magneți, stickere, felicitări, idei pentru redactarea scrisorii perfecte pentru Moș Crăciun și nu numai.

Este genul de carte pe care o lași moștenire copiilor, așadar trebuie să o ai. Noi deja am așezat-o frumos lângă brad și o răsfoim în fiecare seară. Este, de asemenea, un cadou perfect pentru prieteni, mai ales pentru cei ce iubesc Crăciunul, sau pentru partenerii de business. 

O găsiți la Editura DPH, acum cu o reducere de 50%. 

carti craciun
Acest plic se află în Povestea Crăciunului, gata de trimis la Polul Nord.

Cărți de „jucat” în familie

Sună ciudat? Nu este deloc. Tot la Editura DPH am găsit câteva cărți senzaționale, perfecte pentru a te juca în familie, în seara de Ajun sau în orice altă seară în care îți dorești să te relaxezi și să te distrezi. Mai ales dacă ai copii. 

Marea Carte cu Jocuri de Crăciun, Marea Carte cu Jocuri pentru Exploratori sau Marea Carte cu Jocuri pentru Minte sunt preferatele mele. Toate trei sunt senzaționale, sigur, mie îmi place cel mai mult ultima, pentru că îmbină cunoștințe din fizică, chimie, astronomie, matematică, într-un mod distractiv și simplu de înțeles chiar și pentru copilul meu de 6 ani. În plus, pot fi luate foarte ușor în vacanță, având astfel la dispoziție 5-6-7 jocuri diferite, fără să ocupi spațiu în valiză. 

Pentru restul listei cărților de Crăciun, vă las spre inspirație Top 10 cele mai vândute cărți de la Editura DPH: 

  1. Crăciunul perfect al Emei: O carte plină de globuri, aventuri și iubire – Ioana Chicet- Macoveiciuc
  2. Viața și aventurile lui Moș Crăciun – L. Frank Baum
  3. Pernuța speriată și teribila întâlnire cu Moș Crăciun – Diana Tivu
  4. Crăciun cu poștașul vesel – Janet și Allan Ahlberg
  5. CuMinte de Crăciun: Cadouri surpriză pentru Ema și Eric – Ioana Chicet-Macoveiciuc
  6. Scrisori de Crăciun de la Felix – Annette Langen
  7. Tilda Șoricela – un miracol de Crăciun – Andreas H. Schmachtl
  8. Tifi Păpădie savează Crăciunul familiei – Andreas H. Schmachtl
  9. Mesajul păsărilor către inimile copiilor – Feridun Oral
  10. Aventuri de iarnă cu Max – Christian Tielmann
carti Craciun

Cărți cu autograf

Iar pentru completarea listei cărților de colecție, vă invit să răsfoiți Libris.ro, unde, în fiecare lună, puteți comanda cărți de colecție cu autograful autorului. Eu am trișat puțin și am făcut aceste achizții de Libfest – târg de carte și experiențe culturale – care are loc de două ori pe an, cel mai recent la final de noiembrie.

Am găsit cărți semnate de Mircea Cărtărescu (am o slăbiciune pentru el, recunosc), dar și de alți autori. Inclusiv dintre cei pentru copii. Nu că ar aprecia acum, dar, dacă și copilul vostru este obsedat de Dar Motan, probabil peste 10-20 de ani va fi tare încântat să descopere autograful autorului pe cartea preferată din copilărie. Și o va transmite mai departe copiilor săi. 

carti craciun

Luna aceasta veți găsi la Libris cărțile semnate de Andrei Crăciun, un autor tânăr, pe care îl și cunosc personal, cu un condei extraordinar. Iar cărțile sale nu fac parte din categoria celor pe care le uiți pe raft, ci pe care le poți redescoperi la fiecare nouă lectură. 

Eu am păstrat mulți ani (încă o mai am) o carte sustrasă – ai mei o ignorau, in my defense – din biblioteca familiei, semnată de Octavian Paler. De fiecare dată, autograful descoperit pe paginile deja îngălbenite mă făcea să zâmbesc. Era mai mult decât o carte. Este mai mult decât o carte. 

Vă las mai jos câteva dintre achizițiile recente, unele luate pentru a fi făcute cadou, recunosc: 

carti craciun
Câteva dintre cărțile luate recent. Sunt mult mai multe, dar nu vreau să stric surprizele 🙂

Am adunat în acest text mai mult de 10 cărți, așa este. Dar nicio bibliotecă ce se respectă nu conține doar 10 cărți. Așa că vă invit să împărtășiți din achizițiile voastre recente. Stylish sau nu, dar care merită un loc pe rafturi. Să mă inspir și eu de la voi, nu? 

PS: Dacă vreți și inspirație pentru a așeza cărțile achizționate sau primite în dar, vă invit să citiți și: 
Apartamentul perfect pentru un șoarece de bibliotecă

5 reguli de styling pentru bibliotecă

Biblioteci inedite pentru camera copilului

sau 

Casa cu cea mai frumoasă bibliotecă

Da, am o mică obsesie pentru cărți și biblioteci, așa e. Dar eu zic că e o obsesie din categoria bună 🙂

Foto:Adobe Images, Arhivă personală

Share This Post!