38 de metri pătrați. În care să trăiești, să iubești, să iei cina, să faci micul dejun, să aduni amintiri, să muncești remote. Știți voi. Un apartament mic, mic, cum sunt multe în București și o nevoie mare de spațiu. Andreea Ștefan semnează amenajarea de azi și pot spune că mi-a atras atenția de la primul indiciu: canapeaua uriașă albastru intens, care monopolizează orice discuție. Hai să vă arăt!
Locuitul într-un spațiu mic, oricât de comun ar fi în orașele din ce în ce mai aglomerate, continuă să vină cu multe provocări atunci când vorbim de amenajare. Pentru că nevoile noastre sunt aceleași, indiferent dacă locuim într-un studio de 38 mp sau într-un apartament foarte spațios.
Avem nevoie de spații de depozitare, de un loc de luat masa pe care să și lucrăm ocazional, de o zona de living în care să ne relaxăm seara și lista poate să continue. Și dacă vrem să arate și luminos, curat și primitor, amenajat într-un stil potrivit personalității noastre, atunci chiar că lucrurile încep să se complice.
Spațiu aerisit, mixt de texturi și materiale
Iată ce mai spune Andreea: Pentru a crea un spațiu încăpător, însă fără să-l încarc, am creat dulapuri înalte, atât la corpurile suspendate de bucătărie, cât și la masca de centrală și dressingul de la intrare.
Corpuri albe, combinate cu riflajele în nuanță de lemn, dar și cu oglinzi atașate pe unele uși. A ales radiatoare înalte și înguste, care au lăsat peretii liberi pentru o mobilare mai ușoară.
Zona de zi este împărțită în bucătărie și living. La intrare a fost locul perfect pentru un dressing spațios, dar și cuier, cu băncuță și pantofar. La mobilă am optat pentru mult alb, încălzit de lemn și culori pastelate, care se regăsesc în tapet și scaunele din bucătărie. Toate întregesc atmosfera și aduc senzația de cămin și de căldură. – Andreea Ștefan.
Un truc pentru a face camera să pară mai spațioasă este să te folosești de toată înălțimea ei. Astfel nu numai că obții multe locuri de depozitare, dar vei distrage atentia de la spațiul redus al camerei.
Nu-mi pot lua ochii de la jocul de culori!
Texturile diferitelor materiale și culorile lor, mai exact sticla, metal, lemn, vopsea, combinate cu țesături catifelate și plăcute la atingere, toate ne mențin interesul, ne captează privirea și atenția. Eu am introdus metal și sticlă prin panoul realizat la comanda de Slender Tree, care separă canapeaua de mobila de bucătărie, fiind totuși o prezență ușoară care nu blochează privirea, mai explică Andreea alternarea de culori neutre, accente de culoare, texturi și materiale folosite.
Îți las aici mai multe imagini, care să te convingă să o alegi pe Andreea dacă ai nevoie de sfaturile unui designer de interior. De altfel, Andreea este și designer de produs, acum ceva vreme a creat Yenipuf, o piesă de mobilier simplă, ușor de folosit și de integrat în viața noastră.
Dacă ți-a plăcut acest articol, îți recomand și: Buget de 15.000 de euro și o amenajare în București cu influențe nordice
1 Comment
[…] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sursa: DesignTherapy: […]