5 sfaturi pentru un cămin mai fericit

Cum să trăiești Hygge - DesignTherapy

Confortul casei este esențial. Pentru mine. Sunt sigură că și pentru tine. Iar afirmația aceasta nu vine doar din intuiție, ci și din studii care măsoară gradul de satisfacție în ceea ce privește viața în general. Și, ghici ce, felul în care te simți în propria casă este definitoriu pentru starea ta generală. Mai mult decât atât, nu mărimea casei, nu statutul de proprietar, nu mobila de sute de mii de euro aduc fericirea acasă, ci alte mici detalii. Repet, nu o spun eu, ci studiile. Iată 5 pași pe care îi poți face pentru a fi mai aproape de hygge:

Rearanjează spațiul pentru a fi fericit

Rearanjarea și îmbunătățirea locuințelor pentru a crea senzația de spațiu mai mare poate fi o modalitate ușoară pentru mulți dintre noi de a ne spori gradul de fericire. Aici aș mai adăuga o informație pe care am citit-o acum mulți ani, într-o revistă britanică de design. Ar trebui să facm moficări vizibile în casă de două ori pe an. Nu înseamnă să schimbi toată mobila, ci doar să rearanjezi, să mai iei o draperie nouă, o ramă foto nouă, să pui revistele într-un suport minimalist (sau nu). Da, chestiile acestea te fac fericit. Cât de simplu e, nu?

Foto: House Doctor

Fă-ți timp pentru modificări

Dacă investim timp și energie în modernizarea locuințelor și în adaptarea lor pentru a corespunde nevoilor noastre, acest lucru reprezintă o investiție în fericirea noastră, chiar dacă acest proces nu ne face întotdeauna plăcere!

(Despre organizarea locuinței poți citi și aici: 5 super idei de organizare pe care le-am învățat de la Diana Mihăilă)

fericit
Foto: House Doctor

Cheamă-ți prietenii în vizită

Căminele noastre sunt mai fericite când invităm și alte persoane să le împartă cu noi. Acest lucru ne sporește mândria pe care o simțim pentru locuințele noastre, precum și legătura emoțională pe care o simțim față de locul în care trăim.

Grădinărește. Chiar și la bloc

Accesul la un spațiu verde contează foarte mult pentru gradul nostru de fericire. Chiar dacă nu avem o grădină, dacă includem câteva plante în locuințele noastre, acest lucru ne îmbunătățește starea generală de bine. Dacă vrei, poți face acest lucru chiar în bucătărie, cultivând plante aromatice. Doi iepuri dintr-un foc. Fericit? Checked!

fericit
Foto: Lubech Living

Fă din casă acasă

Fie că stăm cu chirie sau suntem proprietari, când găsim modalități de a adăuga o notă personală – de la zugrăvirea unui perete până la atârnarea pe perete a unei fotografii cu cei dragi – acest lucru va crea un cămin mai fericit.

Mai găsești idei aici: Vrei o casă hygge? Iată 5 metode pentru a o avea

După cum spuneam, nu am inventat eu aceste lucruri. Au reieșit dintr-un sudiu Kingfisher (prezent în România prin Brico Depot) și Institutul de Cerecetare a Fericirii din Danemarca, la lansarea noului brand – GoodHome, despre care am scris și aici: Fericirea? E acasă. (+5 nevoi care asigură starea de bine)

Voi cât de fericiți sunteți acasă?

Foto deschidere: Adobe Images

Share This Post!