#HyggeAcasă Ep. 2: Cum să ai un balcon perfect pentru relaxare sau pentru a lucra

Cum să trăiești Hygge - DesignTherapy

mobilier balcon

Zilele de izolare – deja câteva la număr – ne fac să apreciem mai mult timpul petrecut în natură. Din fericire, temperaturile vor crește, așa că terasa sau balconul vor deveni o soluție pentru a ne relaxa în locul unei ieșiri în parc. Așa că, în seria #HyggeHome merită locul său aparte. Prin urmare, iată câteva idei pentru a-ți amenaja balconul – oricât de mic sau de mare – astfel încât să-ți poți bea cafeaua cu drag în el, în fiecare dimineață sau, de ce nu, să-l transformi într-un spațiu de lucru ori de joacă. 

Eliberează balconul

Evident, trebuie să începi cu o curățenie și o organizare a lucrurilor pe care le depozitezi acolo. Cu siguranță sunt multe și, cu siguranță, pe multe nici nu le folosești. Așa că e momentul perfect de a scăpa de murăturile vechi de 3 ani, de gălețile nefolosite de 2 ani și de multe alte lucruri depozitate inutil aici.

Ce folosești sezonier – sania copiilor de exemplu – poate fi așezat frumos/mascat sau chiar pus astfel încât să facă parte din decor. De exemplu, sania poate fi fixată de perete, iar în spatele spătarului fixate diferite scule. 

Poți folosi băncuțe cu spațiu de depozitare dacă nu dispui de o suprafață prea mare, dar dacă ai cum, poți pune pe balcon chiar un dulap. Mai ales în cazul unui balcon deschis, va proteja mai bine ce depozitezi. 

Mobilier confortabil

Apoi mobilierul. Care poate fi de terasă sau nu. Poate fi minimalist sau dimpotrivă. Poate avea fiecare element tradițional – mese, scaune – sau poate fi format din niște pufuri uriașe, paleți sau doar un balansoar. Indiferent de decizie, ia în considerare spațiul, deschiderea geamurilor – nu vrei să se ude la fiecare ploaie – și lasă suficient loc încât să-ți permită deplasarea. 

În cazul balcoanelor mic, mobilierul poate fi pliabil sau minimalist – un blat și scaune de bar. Efectul este grozav, desigur. 

Decorațiuni și plante pentru balcon

Lumini. Tablouri. Magneți. Plante. Perne colorate. Toate își găsesc locul pe un balcon. Se completează reciproc și fac spațiul să arate spectaculos. Și cine nu ar vrea să bea seara un pahar de vin pe un astfel de balcon?

Balconul – birou

Desigur, când ai un balcon  mare, e ușor să-l adaptezi. Fals. Același lucru se întâmplă și în cazul balcoanelor mici. Dacă sunt bine izolate și dispun de încălzire, nu trebuie să-ți faci griji pentru nimic. Pracic, poți amenaja un birou unde nu te va deranja nimeni. Sau măcar te vor găsi mai greu.

Ei, parcă e ceva diferit de cum arată acum balconul tău, nu? În oceanul de știri negative, de îngrijorare și lipsă de predictibilitate, un astfel de spațiu este, la propriu, o gură de aer. Chiar dacă mai sunt și zile de iarnă în mijlocul primăverii. 

Puteți comanda tot ce aveți nevoie online, de la materiale pentru renovat, până la mobilier, așa că un astfel de balcon e la un click disnață. La propriu. 

Dacă vrei să citești primul episod al seriei #HyggeHome, iată-l aici: #HyggeHome Episodul 1: 3 pași pentru hygge în bucătărie

Mâine continuăm seria cu Episodul 3 – biroul hygge, atunci când acesta este în sufragerie. 

Fotografii: Pinterest, Adobe Images

Share This Post!

2 Comments

  • #HyggeAcasă Ep.6: 4 kit-uri care aduc bucurie în pandemie | DesignTherapy aprilie 30, 2020 at 7:27 am

    […] PS: Dacă ți-a plăcut acest articol, îți recomand și: #HyggeAcasă Ep. 2: Cum să ai un balcon perfect pentru relaxare sau pentru a lucra […]

  • #HyggeAcasă Ep. 3: 17 idei fabuloase pentru dormitorul tău | DesignTherapy martie 28, 2020 at 1:47 pm

    […] #HyggeAcasă Ep. 2: Cum să ai un balcon perfect pentru relaxare sau pentru a lucra […]