18 lucruri pe care trebuie să le ai în casă și 19 la care să renunți în 2019

Cum să trăiești Hygge - DesignTherapy

Cred că uneori pur și simplu funcționăm mai bine cu liste, prin urmare am mai pregătit și eu două, ultimele, pe anul acesta. De fapt, putem spune că e ultima pe anul acesta și prima pe anul ce vine. Sunt lucruri pe care le poți face pentru tine, pentru casa ta, pentru o viață mai ușoară, mai organizată, mai hygge în 2019. So, there we go!

18 lucruri pe care să le ai

1. O agendă pentru organizare. Timp, bani, liste de cumpărături, totul se leagă. Poate funcționezi mai bine cu o aplicație sau poate ești genul care să noteze totul pe hârtie (ca mine). Tu alegi, ideea o înțelegi.

2. Un slow-cooker. Gătitul sănătos ar trebui să fie o prioritate. Și chiar dacă ți se pare inutil, un astfel de “gadget” în Bucătărie chiar îți poate schimba viața. În bine, evident.

3. Un aspirator performant. Nu vreau să încep să vă povestesc aventura noastră cu aspiratorul vertical și extrem de inutil de la Phillips. Dar apoi ne-am împrietenit cu un Beko foarte eficient așa că Philipsul a scăpat de bodogăneli.

4. Mașina de spălat vase. Vă zic doar atât: ce bine e să te trezești dimineața și toate vasele să fie lună!

5. Un tirbușon. Bun, care să reziste în timp. Și tot arsenalul pentru o masă festivă: pahare de vin, de apă etc. Nu, nu e un moft.

6. Cuțite. De friptură. De filat. De toate. Bune. Nouă ne plac mult cele de la Nicolas Vahe, pe care le-am găsit la Design&After. Dar avem o mulțime și de la IKEA. La fel de eficiente.

7. Perne noi. Dacă au mai mult de doi ani, e momentul să le schimbi.

8. Tocătoare noi. Și acestea trebuie sa fie diferite pentru legume, pentru carne, pentru brânzeturi. Nici acesta nu este un moft. Totul tine mai degrabă de sănătate decât de estetică. Și dacă aveți copii, cu atât mai mult. Noi avem un tocător mare pe care îl folosim pentru carne și două mici și îndemânoase pentru restul. De la IKEA le-am luat, împreună cu uleiul acela de întreținere pe care îl folosim periodic.

9. Organizatoare pentru sertare.

10. Un fotoliu confortabil. Pentru citit, uitat la TV, stat la povești, croșetat, voi știți. Soțul meu își dorește de exemplu unul cu recliner, eu vreau mai degrabă unul moale și mare să mă afund în el.

11. Sac de rufe pentru șosete. Nu crezi că e vremea să nu le mai pierzi în mașina de spălat?

12. Expresor cu râșniță. Dacă sunteți coffee addicts ca noi, atunci chestia asta va avea un impact spectaculos asupra dimineților voastre. Cafea de specialitate, proaspăt râșnită, caldă, totul gata în câteva minute, până te speli pe dinți de exemplu.

13. Prosoape. Și acestea se schimbă periodic. Ia unele fluffy, care să te facă să te relaxezi după fiecare baie/duș

14. Kit de curățenie. Sună banal, dar nu e. Nu mai improviza, știu că o faci, toată lumea o face. Pune pe listă mănuși de menaj, pungi, lavete din micofibră, soluții diferite pentru baie, bucătărie, inox, ceramică, sticlă etc. Dezinfectant prietenos cu mediul, soluții pe care să le folosești periodic pentru că a trăi sănătos implică și un mediu spotless.

15. Coșuri pentru organizare. Cutii. Lucruri pe care să le lași la vedere, dar care să arate foarte bine.

16. Rame pentru fotografii. Nu mai amâna momentul și printează fotografiile cele mai dragi. Alege un display simplu sau unul fancy, tu alegi. Ideea e să ai alături de tine zilnic ancorele emoționale care vor face din casa ta acasă.

17. Coș de rufe. Dar nu unul oricum, ci unul cât se poate de fancy. Atât de fancy încât să devină o piesă de decor în baie. Sau în dormitor.

18. Un borcan cu dorințe. Scrie ce-ți dorești pe o bucățică de hârtie și pune-o într-un borcan special. E un exercițiu extraordinar pentru a vizualiza ce-ți dorești cu adevărat și de a-ți prioritiza acțiunile în consecință. Păstrează totul la vedere. Contează!

19 lucruri de care nu mai ai nevoie în 2019

 1. Haine vechi, uzate, mici. Încep cu ele pentru că mereu le punem în sertartul din spate pentru ziua când le vom purta. Zi care nu vine niciodată.
 2. Veselă ciobită. Desperecheată.
 3. Covoare roase, pătate, uzate.
 4. Ce ai uitat că ai.
 5. Mostre de cosmetice.
 6. Aparatură electronică demodată. Stricată. Pe care nu ai folosit-o niciodată.
 7. Cărți rupte, uzate.
 8. Baterii vechi.
 9. Cutii de pantofi. Pe care nu le refolosești.
 10. Încălțăminte uzată.
 11. Punga cu pungi.
 12. Obiecte de decor care nu te reprezintă.
 13. Perne vechi.
 14. Plapuma veche.
 15. Așternuturile vechi.
 16. Sculele vechi, ruginite.
 17. Facturile vechi, pliantele de la restaurante.
 18. Condimentele, medicamentele expirate. Tind să rămână în dulap mai mult decât e cazul.
 19. Tot ce nu-ți mai aduce bucurie.

Share This Post!