Obsesia mea: aranjarea mesei. De unde poți lua cele mai faine piese

Cum să trăiești Hygge - DesignTherapy

aranjarea mesei

Aranjarea mesei este o obsesie destul de veche. Mereu am fost fascinată de farfurii, căni, șervete, decorațiuni și toată nebunia aferentă. Știu că noi, românii, nu avem o cultură pentru așa ceva și rareori se întâmplă să scoatem farfuriile bune. Noi o facem mereu. Și sunt tare fericită când se întâmplă asta. Pentru că îmi place să dau un ton festiv fiecărei mese (mai ales în familie), fiecărei cafele băute în tihnă (mai ales cu soțul meu).

Farfurii speciale

Acum nu vă gândiți că, dacă spun farfurii speciale, înseamnă să scoatem setul de cristal de la bunica atunci când îi dăm copilului de 2 ani să testeze spanacul. Special înseamnă: formă, culoare, poate mesaj. Farfuriile nu trebuie să fie set! Mai degrabă combini câteva stiluri. Și găsești mereu elemente de legătură pentru pahare, tacâmuri, șervete etc. Mai jos ai un exemplu elocvent, mai ales că implică și niște blaturi/farfurii de lemn. I love those! Și le folosește cu succes și D. pentru că… nu se sparg!

aranjarea mesei
Combinație perfectă de materiale, forme, texturi, culori,
de la Bloomingville, via Pinterest.

Sau așa:

aranjarea mesei
Tot o combinație simpatică de la Bloomingville

Tacâmuri speciale pentru aranjarea mesei

Te gândești că nu are sens să mănânci zi de zi cu tacâmuri aurii. Sau negre, din titan. Sau, sau, sau. Dar ce ar fi ca măcar mânerele să fie diferite. Sau să aibă ceva, o mică înfloritură. Orice. Sau folosește tacâmuri de unică folosință. Nu, nu din plastic, din lemn! Sunt geniale. Și merg mai mult de o folosință uneori, dar să nu spuneți nimănui că am zis asta. 

aranjarea mesei
Tacâmuri prețioase, aurii + farfurii din ceramică aparent nefinisate = love!

Accesorii pentru aranjarea mesei

Dincolo de elementele evidente, atunci când pui masa, mai ai nevoie de accesorii. Naproane, fețe de masă, șervete. Mici decorațiuni. Carafă pentru apă. Ceainic. Platouri pentru servit etc. Sunt multe elemente care pot schimba semnificativ atmosfera la masă. 

aranjarea mesei

Și lista de furnizori pentru aranjarea mesei…

După cum spuneam, îmi place să cumpăr, să folosesc, să admir, să colecționez. Folosesc toate piesele pe care le avem, indiferent de cât de prețioase sunt. Chiar și cele care par – zice cineva cu care locuiesc, nu-i spunem numele că poate citește blogul – prea prețioase pentru casa noastră. Whatever that means. Pe mine aranjarea mesei mă face fericită, la fel cum cafeaua într-un pahar de plastic mi se pare un sacrilegiu. Deci lista!

Ceramică și nu numai 

 1. Bloomingville, Greengate, IB Laursen, Ferm Living HK Living  – câteva dintre brandurile nordice (și nu numai, căci între țările de proveniență se numără și Olanda) pe care le ador. Au tot felul de piese, colecții atât de diferite încât nici nu zici că e același brand. Le găsești la The Home, Design&After, Norda Shop. 
 2. Ceramică lucrată manual mai găsim și nu ar trebui să ocolim nici:
  Delicii – absolut adorabile ceștile de cafea, dar și tocătoarele de servit sau bolurile. Îmi pare rău că nu mai există colecția de cești cu mesaje, nu știu de ce am amânat comanda… 🙁
  aranjarea meseiaranjarea mesei
  Victoria Finală – i-am descoperit de curând la The Room Showroom, mi-au plăcut platourile cu forme atipice, neregulate. 
  aranjarea mesei
  Chicineta – sigur știți brandul. Mesajele de pe farfurii sunt super haioase, dar eu sunt îndrăgostită de colecția Stardust. 

  Atelier Bohemian Flow – alt stil, de data aceasta accentul cade pe pictura manuală, dar la fel de seducătoare. 
  aranjarea mesei
  IKEA. Înainte să ridicați piatra, vă rog doar să vă uitați la colecția VÄLGÖRANDE. E puțin diferit de ce ne-am obișnuit să găsim la raft, nu? Asta pentru că IKEA are o politică foarte interesantă pe partea de business development și încearcă tot felul de colaborări (de la branduri precum Lego, Adidas până la designeri ca Virgil Abloh sau meșteșugari romi) pentru a atinge o paletă cât mai largă de clienți. Și nu greșește deloc. 
  aranjarea mesei
 3. Tacâmuri. Sincer, dincolo de brandurile nordice de mai sus, îmi plac tare mult câteva din noua colecție de la Zara Home, în timp ce la H&M Home am găsit niște spatule (și boluri) din lemn de accacia tare simpatice. 

Accesorii

 1. Mazilique Shop – da, Mazi a deschis un shop cu cele mai minunate șervete, prosoape și fețe de masă. Sunt din in și au niște culori spectaculoase de-a dreptul. E imposibil să nu-ți dorești să le colecționezi. 
 2. Zara Home. Ieșim din zona custom, handmade, ediție limitată, e adevărat. Dar dacă ați văzut ultimele colecții, este imposibil să nu găsiți ceva spectaculos. Și pe partea de textile, unde mereu au fost foarte ok, dar și pe partea de accesorii pentru masă. Să luăm de exemplu acest bol pentru salată. 
  aranjarea mesei

Acestea sunt câteva dintre locurile unde îmi fac aprovizionarea când vine vorba de aranjarea mesei. Dar pe lângă ele mai sunt târgurile, magazinele în care intru întâmplător sau chiar tarabele din Piața Amzei unde puteți găsi minunății. 

Voi pe unde vă mai faceți cumpărăturile?

Share This Post!

1 Comment

 • 8 aranjamente pentru masă care te vor lăsa cu gura căscată | DesignTherapy martie 31, 2019 at 8:39 am

  […] Obsesia mea: aranjarea mesei. De unde poți lua cele mai faine piese […]